Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

maandclubs
 

Hoeveel weken zwanger? Dat is een vraag die veel vrouwen zich stellen op het moment dat vaststaat dat ze zwanger zijn. Dat is natuurlijk ook belangrijk om te weten, want met deze wetenschap wordt ook bekend hoelang de zwangerschap nog gaat duren en wanneer de bevalling wordt verwacht. Er zijn meerdere manieren om uit te rekenen hoeveel weken je zwanger bent en één van die mogelijkheden is om van de handige rekentool gebruik te maken.

Positieve zwangerschapstest

Op het moment dat de menstruatie uitblijft, zal de spanning al voorzichtig gaan stijgen. Als je dan een zwangerschapstest gaat kopen, dan weet je al snel of je ook echt zwanger bent geworden. De blijdschap zal dan groot zijn, maar er zullen zich ook direct een aantal vragen aandienen, zoals '˜Hoelang ben ik al zwanger'. Het begin van de zwangerschap is namelijk bepalend voor het kunnen vaststellen van de uitgerekende datum. Om de datum van de verwachte bevalling te kunnen bepalen, is het nodig om te weten wanneer de laatste menstruatie is geweest. De bevruchting heeft namelijk plaatsgevonden tussen dit moment en de dag waarop de menstruatie had moet komen.

Online rekentool hoeveel weken zwanger

Je kunt met het invoeren van een aantal gegevens heel eenvoudig de online rekentool gebruiken om te zien hoeveel weken je zwanger bent. Het is niet exact aan te geven op welk moment de bevruchting heeft plaatsgevonden. Dat is ook een reden waarom er bij het vaststellen van de uitgerekende datum wordt uitgegaan van de dag van de menstruatie. De rekensom is dan heel simpel, want ongeveer veertig weken daarna zal de uitgerekende datum zijn. Zo kun je met een online rekentool nu alvast bepalen wanneer dat moment zal zijn. Als je straks een echo krijgt, dan zal de uitgerekende datum overigens officieel worden vastgesteld.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden