Kleur en gordijnstof: Bepalend voor de keuze van gordijnstof voor gordijnen

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 1 jaar geleden Geen reacties

voordeelgordijn2
 

Zoals elke decorateur je zal vertellen, maken gordijnen een kamer - maar alleen als ze goed zijn gekozen. Als het gaat om raambekleding, is het een kwestie van kleur en stof, lengte en voering, en op maat gemaakt versus kant-en-klaar. Met zoveel beslissingen is het gemakkelijk om je overweldigd te voelen. Daarom hebben wij een paar adviezen uitgeschreven met betrekking tot kleur en stof.

Kleur & gordijnstof

Gordijnstof is een essentieel onderdeel bij het kiezen van gordijnen, omdat het materiaal bepaalt hoe goed uw gordijnen werken en na verloop van tijd standhouden.

Als ze te zwaar zijn, vouwen ze misschien niet scherp als ze worden getekend; te licht en vallen ze misschien niet goed.

Voor de juiste keuze van de gordijnstof te bepalen is de gordijnstoffen tegen een raam te houden. Daarnaast kan je het plooien als een accordeon aan de bovenkant en laat het draperen. Wanneer de gordijnstof begint te flikkeren als een stukje hoepelrok, valt het niet mooi op het raam.

Daarnaast zorg je er voor dat je goede kleurstalen aanvraagt. Hoe groter hoe beter want met omdat een kleiner stuk niet de echte drapering van de stof vertoont.

Ook is het zo dat dat je natuurlijk rekening moet houden met wat de functie van de gordijnstof. Is het van belang dat er meer privacy in het huis komt of schijnt de zon veel op de kamer waar het gordijn komt te hangen.

Onthoud ook dat zonlicht stoffen na verloop van tijd zal doen vervagen. Als de kamer in kwestie veel licht krijgt, is het slim om felle kleuren te vermijden, omdat ze de neiging hebben sneller te vervagen.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden