Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe vloer?

deel-op-facebook-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-whatsapp-knop deel-op-pintrest-knop deel-via-mail-knop deel-op-twitter-knop deel-op-google-knop
 
redactie

Redactie 3 maanden geleden Geen reacties

verschillende-stalen-van-nieuwe-vloer
 

Versleten vloeren of vloeren in ouderwetse kleuren of patronen zien er niet alleen lelijk uit, maar kunnen ook - zeker parket of laminaat - gevaarlijk glad worden. Omdat het oog ook wat wil en je op een mooie én veilige vloer wilt kunnen lopen, is het soms nodig om je oude vloer te vervangen en een stijlvolle nieuw vloer aan te schaffen. Maar het kopen van een nieuwe vloer - zoals een van de vele stijlvolle parketvloeren van Floorhouse - is nog niet zo gemakkelijk als het wel lijkt. Het aanbod aan vloersoorten en vloerstijlen is namelijk erg uitgebreid. Dat kan het maken van een goede keuze best lastig maken. Daarom vind je in dit artikel een aantal handige en bruikbare tips die je helpen om een vloer uit te kiezen die bij jouw wensen en eisen past.

Ga op je eigen gevoel af

De belangrijkste tip bij het zoeken naar geschikte vloeren bij Floorhouse is om op je eigen gevoel af te gaan. Vraag je vooral goed af wat jij en/of je partner mooi vinden: een betonlook vloer, een tegelvloer, een pvc-vloer, parketvloer, laminaat of een kunststof houtlook vloer. Ga echt af op je eigen mening en gevoel en laat je niet leiden door trends of de mening van mensen om je heen.

Bepaal welke vloersoort wenselijk is

Vandaag de dag zijn de mogelijkheden om een vloer te kiezen erg uitgebreid. Er zijn tal van vloersoorten, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Grofweg worden er vier belangrijke hoofdsoorten vloeren onderscheiden, namelijk: parket of houten vloeren, pvc-vloeren, laminaat en tegelvloeren. Houten vloeren en parketvloeren hebben als voordeel dat ze er gezellig en authentiek uitzien. Ook zijn moderne parketvloeren goed te combineren met vloerverwarming. Qua afwerking kun je kiezen uit gelakt, geolied of gewaxt parket Een nadeel is dat ze wel dat houten vloeren relatief veel onderhoud vergen.

Pvc-vloeren zijn ook populair, met name omdat er veel keuze is qua kleuren, motieven en patronen. Deze vloeren hebben een lange levensduur, zijn daarbij erg onderhoudsvriendelijk en ook gemakkelijk te onderhouden.

Ook de prijs is een aandachtspunt

De kosten van de vloer die je kiest, is natuurlijk ook een factor die meespeelt of mee kan spelen in het besluitvormingsproces. Voordelige vloersoorten zijn bijvoorbeeld laminaat en pvc, terwijl massieve vloertegels en parketvloeren vaak duurder zijn. Welke keuze je ook maakt, voor duur of voordelig, houd er rekening mee dat kwaliteit de kernzaak is en dat je een vloer koopt die lang meegaat. Daarvoor betaal je natuurlijk. Maar het levert je wel een degelijke, stijlvolle en duurzame vloer op waar je jarenlang mee vooruit kunt.

Hoeveel onderhoud heeft je vloer nodig?

Wil je een keuze voor een vloertype maken waarvan je geen spijt krijgt? Kies dan een vloer die qua onderhoud bij je past. Sommige vloeren, zoals pvc-vloeren, hebben nauwelijks tot geen onderhoud nodig, terwijl bijvoorbeeld houtvloeren en bepaalde parketvloeren intensiever onderhouden dienen te worden. Bepaal voor jezelf hoeveel tijd je in het onderhoud van je vloer wilt stoppen. Heb je weinig tijd of zin in vloeronderhoud? Stem je keuze voor een bepaald vloertype daar dan op af en maak het jezelf niet moeilijker dan nodig is!

Veel succes bij het vinden van een stijlvolle en kwalitatief goede vloer voor in je woning, kantoorpand of de bedrijfsruimte. Neem de tijd en rust om je goed te oriënteren, dan kan het niet misgaan.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden