Net zwanger, niet getrouwd

Naam: ik83
|
Lid sinds 07 mrt 2010
Hallo allemaal, Mijn vriend en ik zijn vorige maand begonnen met het hebben van sex zonder voorbehoedsmiddelen. Nu had ik meteen al het gevoel dat het "raak" was, maar ik kon het bijna niet geloven dat het zo snel zou gaan. Ik heb rustig afgewacht tot het moment waarop ik ongesteld moest worden. Maar ik had al een echt "vol" gevoel in mn buik. Anders dan normaal. Toen ik maar niet ongesteld werd, heb ik besloten een zwangerschapstest te kopen. Gisteren heb ik de test gedaan, en hij gaf inderdaad aan dat ik meer dan 3 weken zwanger ben! Hoera! Mijn vriend en ik zijn niet getrouwd, dus ik ben nog druk aan het uitzoeken hoe we dat gaan doen. We willen nog wel een keer trouwen, maar niet nu. Dus een samenlevingscontract zit er niet in. (Dan moet je eerst "scheiden" voordat je écht kunt trouwen) Waarschijnlijk dus gewoon het kindje erkennen. Heeft iemand hier ervaring mee en tips voor ons?

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Als je naar de gemeente gaat, wordt alles voor je geregeld. De ambtenaar daar kan je precies vertellen wat je moet doen. Tegenwoordig is het echt geen uitzondering meer, de papieren liggen bij wijze van spreke al klaar!
Je moet in ieder geval met z'n tweeën naar het gemeentehuis om het kind te erkennen. Wij kregen daar hele goede uitleg bij. Krijg je dat niet, vraag erom! Zij kunnen het je toch het beste uitleggen!
Fijne zwangerschap!

No Avatar
Zaza on
Naam: Zaza
|
Lid sinds: 11 mrt 2010

Het is het slimste om het kind al te laten erkennen nu je nog zwanger bent. want jij als moeder MOET er bij zijn. Anders moet je direct na je bevalling mee naar het gemeentehuis om het kindje te laten erkennen...Lijkt me niet echt aan te raden.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Bedankt voor jullie reacties! We gaan het allemaal zo spoedig mogelijk regelen :)

No Avatar
Lotje on
Naam: Lotje
|
Lid sinds: 15 mrt 2010
Je kan best een samenlevingscontract afsluiten. Dit heb ik ook. Een partnerschap lijkt op trouwen. Misschien bedoel je dat?
Ik ben ook niet getrouwd en ga dit ook niet doen voordat het eerste kindje er is. Naast erkennen, laat ik een testament maken waarin staat wat er moet gebeuren als er iets met mij, mijn vriend of ons beiden iets overkomt.

Veel su6! Lotje

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig