Obesitas...

Naam: Deesje
|
Lid sinds 08 mrt 2010
Hallo,

Zijn er meer vrouwen met obesitas waarbij het niet lukt ???
De cyclus kan hierdoor niet goed zijn en dergelijke problemen...
Iemand met tips die zijn welkom...

Groetjes,


No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Afvallen en gezonder leven zal helpen. Ik heb een vriendin die overgewicht heeft, en al 2 jaar bezig was met proberen. en de maand dat ze zich heeft ingeschreven bij een gym, een strict dieet aan heeft laten meten, en een 5 daagse "detoxeer kuur" gedaan heeft, was het meteen raak. Het is ook beter voor jezelf, als je al veel gewicht van jezelf draagt, word het wel behoorlijk zwaar als je het gewicht van een baby en bijbehoren erbij moet doen! Success in elk geval...

No Avatar
MamaLin on
Naam: Lincy
|
Lid sinds: 30 dec 2010
Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat het door overgewicht komt...
Ik wilde zelf na het stoppen met de pil eerst (veel) afvallen en een gezondere levensstijl aanmeten voor het krijgen van een kleintje, alleen bij mij was het in 1 keer raak.
Ik had hier zelf ook niet op gerekend, inderdaad ook door mijn forse overgewicht.
Bij de dietiste bleek mijn leefstijl behoorlijk goed te zijn juist, ik moet alleen meer koolhydraten eten want die nam ik te weinig.
MIsschien dat je ook eens bij een dietiste langs kan gaan om te kijken hoe je het nu doet? Misschien doe je het namelijk al wel prima, want niet bij iedereen komt overgewicht door teveel eten zoals veel mensen denken helaas!

Ik wens je heel veel succes en hoop dat het snel raak is!

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Overgewicht hoeft inderdaad niet door te veel eten komen, er zijn zoveel dingen waar van het kan ontstaan.
Ik kan er niet over mee praten omdat ik nooit overgewicht hebt gehad. Wel een vriendin die overgewicht heeft en al een maagband heeft en alles heeft geprobeerd ook met een dieet.

Wel is en blijft het een feit dat als je te zwaar bent dat zwanger worden moeilijk gaat. Meid kijk waar het aan ligt dat je overgewicht hebt en kijk dan verder.

Succes

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Overgewicht heeft zooo veel oorzaken! Heb het zelf een paar jaar gehad door stress, had ook niets met eten te maken. Mijn vriendin heeft een schildklier probleem. Er zijn zoveel oorzaken! Toch helpt sport een boel, wat de oorzaak ook is, en het is gezond voor je. Ik zou echter eerst focussen op het verliezen van gewicht voordat je zwanger wordt, enkel en alleen omdat het voor jezelf al zwaar zat zal zijn zonder overgewicht, laat staan met! En daarna heb je meer energie en zo om achter je actieve peuter/kleuter aan te rennen :) Miss eens bij je huisarts bloed laten onderzoeken, wie weet is het een makkelijk probleem (schildklier bijvoorbeeld)dat zo opgelost is met wat aanpassingen! In elk geval success, en hou ons op de hoogte?

No Avatar
Nathaliex25 on
Naam: Nathaliex25
|
Lid sinds: 08 nov 2011

sorry, maar je noemt een schildklier probleem een makkelijk probleem.

Hier ben ik het niet mee eens.

Ik loop zelf al een jaar te klooien om op een goede dosering te komen en ben ook veel aangekomen.

het is heus niet zo dat wanneer je tabletten slikt je dan afvalt ofzo.

en ook niet dat als je tabletten slikt je schildklier ineens weer normaal werkt.

er komt heel wat kijken bij een schildklierprobleem en dus is het absoluut geen makkelijk probleem!

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hee jennefer,

Ben het helemaal met je eens.

gr

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hey hey,

Ik heb zelf Obesitas, naar de erge kant toe...omdat ik redelijk groot ben, altijd make-up draag en kleedjes,rokken aandoe... heb ik het er nooit moeilijk mee gehad...Wat het natuurlijk moeilijker maakt om af te vallen...

Intussen ben ik na een dik jaar proberen 3maandjes ver... Wij waren net begonnen met vertiliteits-testen en door een pijnlijke inwendige echo die ik heb moeten laten doen (waar ze een vloeistof inspuiten die de baarmoeder en eierstokken oplichten) ben ik zwanger geraakt... Die vloeistof heeft in de baarmoederhals alle slijmen mee naar buiten genomen...gyn. vertelde me dat die slijmen soms het sperma beletten tot in de baarmoeder te raken...
Alle testen waren oké dus het lag bij mij daar aan... na de test was ik onmiddelijk zwanger ;o)

De gyn. heeft mij nooit gezegd dat ik maar eens eerst moest afvallen om zwanger te raken...Het is niet gezond dat weet ik...Bijkomen is natuurlijk ook geen goede optie...Maar onmogelijk? Is het dus zeker niet...

Héééél veel succes, ik weet hoe het voelt om elke keer weer teleurgesteld te zijn...maar er komt een dag...;o)))

xxx

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi,
ik heb ook obesitas na een hoop pogingen om af te vallen is het me nooit gelukt. Ik heb PCOS iets wat overgewicht veroorzaakt en verergerd. Ik heb nu vruchtbaarheids behadelingen gehad en ben nu 7 weken zwanger. De artsen in het ziekenhuis hebben wel geprobeerd om me nog af te laten vallen. obv een obesitas kliniek in het umc utrecht. Maar de dietiste daar zag er ook geen heil in omdat ik kern gezond ben en voldoende beweeg en gezond eet.  Die heeft toen in overleg met de artsen van gynacologie besloten dat ze met de behandeling zouden beginnen.

Dus wees niet heel bang probeer wel om iets af te vallen en ga naar de huisarts hij kan je verder door verwijzen als je hulp wilt met het afvallen. Maar met overgewicht is het zeker niet onmogelijk en ik wens je veel succes.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,

Ik ben nu meer als een jaar aan het proberen.. Maar de cyclus is nog steeds niet regelmatig. Ten gevolge van mijn overgewicht zegt de fertiliteits arts. Nu moet ik in vier maanden 10 tot 20 kilo zien kwijt te raken en dan willen ze me helpen... Schildklier en hormonen in het bloed zijn goed. Eetpatroon is gezond en beweeg best wel veel maar in verband met nachtdienst en dergelijke is het moeilijk om echt regelmatig te gaan sporten. Zit wel bijna dagelijks op de hometrainer:P.. Bij de man is niets mis. Ben nu al drie kilo kwijt door meer te sporten... En dan nu maar volhouden...En om de twee dagen vanaf de menstruatie klussen...

Grz,

 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Ik had en heb zwaar overgewicht, en gewoon zwanger geraakt telkens weer.
Heeft volgens mij niets dus te maken met overgewicht?

Groetjes C.

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig