Onverwacht zwanger en op leeftijd

Naam: rlsgioielli
|
Lid sinds 24 aug 2011
Hallo allemaal,

wil me even voorstellen, ik ben lian en heb net ontdekt dat ik zwanger ben, heb getest met die goedkope kruidvat testen en die gaf een lichte maar niettemin duidelijke 2 streep, zwanger dus.
Alleen...... ik ben 49 jaar en ik had dit totaal niet verwacht, temeer omdat de huisarts zei dat zwanger worden op mijn leeftijd verwaarloosbaar was, ik ben immers al in de overgang.

Nu heb ik al een paar dagen een kramperig gevoel alsof ik ongesteld moet worden maar dat komt dus niet, mijn laatste zwangerscchap was 13 jaar geleden, dus te lang terug om me te herinneren of ik dat toen ook had. Deze zwangerschap is op een keizersnee uitgelopen dus is dat misschien de oorzaak van dat kramperige gevoel?

verder heb i wel een vraag en ik hoop dat er hier dames zijn die daar antwoord op weten. een maand geleden heb ik mijn pols gebroken dus zijn er rontgenfoto's gemaakt ook zijn er foto's gemaakt voor een bevolkingsonderzoek naar borstkanker, ik wist immers niet dat ik zwanger was. Dus de vraag is kan het kwaad?

Ik weet dat er gezien mijn leeftijd risico's aan verbonden zijn maar ik zal goed begeleid gaan worden en ondaks dat het totaal onverwacht is zal het heel erg welkom zijn, ik hoop dat alles goed zal gaan.

Groetjes lianNo Avatar
amberkevin on
Naam: amberkevin
|
Lid sinds: 31 jul 2011
Daar kan ik je ook niet echt eer info over geven..

Weet wel dat ik nog een onderwerp gezien heb ook over een vrouw op leeftijd die zwanger is!
Misschien dat je die even kunt lezen!

Veel succes!

No Avatar
danielleronald on
afbeelding van danielleronald
Naam: danielleronald
|
Lid sinds: 02 nov 2009
Hoi Lian

Ten eerste van harte met je zwangerschap!! ook erg bijzonder dat het op oudere leefdtijd het nog kan!! hopelijk gaat alles goed en heb je een prettige zwangerschap!
Ook welkom op dit forum!! vragen en alles staat hier vrij zelf lekker even van je af klagen mag hier gewoon!!!!!

Ik heb zelf  bij deze zwangerschap in de eerste weken (dus ik wist nog niet dat ik zwanger was) mijn voet gebroken..... heb toen ook foto's moeten laten maken... tuurlijk als je het weet doen ze er een speciale deken overheen maar gewoon een keer een foto maken zal toch niet echt kwaad moeten kunnen.
en je kunt er ook niks aan doen, je wist immers niet dat je zwanger was!

Groetjes, Danielle

No Avatar
hij danst on
Anoniem
Naam: hij danst
Beste Lian,

ik heb pas op 17 wkn ontdekt dat ik zwanger was. Ik slikte anti epileptica en heb een MRI scan gehad en er zijn ook een heel aantal röntgenfoto's van mij gemaakt, tja en ik was een roker, maar dat terzijde.

Je kunt inderdaad nu niet bepalen in hoeverre deze dingen gevolgen hebben voor het ongeboren kind. Ik weet nog dat wij hier vreselijk in spanning hebben gezeten tot de 20 weken echo (die we op 22 wkn hebben gehad). Toen die vrouw zei dat ze hem eigenlijk niet mocht doen omdat ik een uitgebreide echo in het ziekenhuis moest hebben, zakte ik even door de grond: Nóg langer onzekerheid! Uiteindelijk heeft ze hem wél gedaan.
Ze kunnen hier in ieder geval heel wat dingen uithalen of goed bekijken: Open ruggetje, klompvoetjes, schisis (mijn hemel, waarom hoort dit in dit rijtje thuis? Dit is geen ernstige aandoening!), de grootte en vorm van het hoofdje, het hartje, of alle organen er zijn en op de juiste plaats etc etc etc. Let wel: Garantie krijg je niet!
Ik heb 2 wkn later een uitgebreidere echo in het ziekenhuis gehad. Hier kijken ze naar dezelfde dingen, alleen is de apparatuur en de kennis (gespecialiseerde gynaecoloog) wat beter over het algemeen. Ook hier kunnen ze je geen garantie geven. Is ook logisch: Er kan altijd wat gebeuren wat van invloed kan zijn op het kleine wonder in je. Daarnaast kunnen ze een hoop afwijkingen ook niét zien.
Ik geloof dat er op 14 wkn zwangerschap ook een test is voor Downsyndroom.

Gezien je leeftijd zullen ze je zeker goed in de gaten houden, lijkt me. Geniet in ieder geval van deze bijzondere gebeurtenis. Ik vind het fijn om te lezen dat het kleintje welkom is. Ik hoop dat je zorgen overbodig blijken te zijn en je kindje het goed maakt. Succes in ieder geval.

No Avatar
angelique on
Naam: angelique
|
Lid sinds: 17 feb 2011
Hoi Lian.

Ik heb er verder geen ervaring mee maar wil je van hartemfeliciteeren met je zwangerschap het is het mooist geschenk wat je geschonken kan worden.
Geniet er van

gr an

No Avatar
Mamalien on
Naam: Eileen
|
Lid sinds: 28 mrt 2011
wat prachtig dat je nog zwanger mag worden, van harte gefeliciteerd!
en die onderzoeken die je in het ziekenhuis hebt gehad zou ik me niet al te druk om maken, het kan denk ik voor een keer geen kwaad, maar als je vaak met de stralingen in aanraking bent wel.
ze zullen je inderdaad extra in de gaten houden, maar dat is voor jezelf denk ik ook een prettig idee.
heel veel suc6 met de zwangerschap en we lezen de voortgangen allemaal graag :)

No Avatar
Mamalien on
Naam: Eileen
|
Lid sinds: 28 mrt 2011
trouwens, de menstruatiepijn hoort erbij hoor, geen zorgen maken daarover zolang je geen bloed verliest.
het gevoel komt van je baarmoeder die aan het groeien en veranderen is voor je kindje.
dit is heel normaal, de meeste vrouwen hebben deze "zwangerschapskwaal"

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Ben ook 49 jaar en zwanger en so far so good, ook ik kon niét meer zwangee raken volgens huisarts, maar heb ondertussen gezonde baby in mijn buik, wordt veevolgd

No Avatar
Blauweblo on
Anoniem
Naam: Blauweblo

Ik ben 49 jaar, en heb 2 testen gedaan die beide positief waren.
Ik zit in de pre overgang..........en sinds 25 jan gestopt met de pil omdat ik hem eigenlijk niet mag gebruiken wegens gezondheidsklachten.
Ik kreeg de pil omdat ik onregelmatig menstrueerde.

No Avatar
Pioenroos on
Anoniem
Naam: Pioenroos

Hallo dames!
Hoe staat het met de zwangerschappen van de 45+ers? Eerlijk is eerlijk... Ik put er hoop uit. Nog een maandje en dan tik ik ook de 45 aan. Na 4 miskramen in 4 jaar hoop ik nog altijd op een wondertje...

No Avatar
carin on
Anoniem
Naam: carin

heb met 43 en 45 de 4e en 5e baby gehad en alles siper gegaan en thuis bevallen, kon ook gelijk weer alles

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

I know this web page offers quality based articles or reviews and extra...
Zegt: Anoniem
33285
I think the admin of this site is actually working hard in favor of his site,...
Zegt: Anoniem
33284
En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282