Uitgerekende datum berekenen

Wil je weten wanneer je gaat bevallen en hoe lang je al zwanger bent? Hieronder rekenen we het graag voor je uit. Let er wel op dat maar 5 % van de bevalingen ook daadwerkelijk plaatsvind op de uitgerekende datum. De meeste bevallingen zij tussen week 38 en week 42 van de zwangerschap. Vanaf week 37 van de zwangerschap mag je gewoon thuis bevallen.

Hoe rekenen wij de uitgerekende datum uit?

Om de uitgerekende datum te berekenen tellen we 40 weken op bij de eerste dag van je laatste menstruatie. De ovulatiedatum rekenen we iets naders uit, want deze is ook afhankelijk van je cyclus. Onze berekening van de uitgerekende datum is een schatting. De officiële uitgerekende datum kom je pas achter als het zover is, zelfs een specialist kan dit met behulp van een echo ook alleen maar schatten. Minder dan 5% van alle vrouwen bevalt namelijk op de uitgerekende datum. Het overgrote deel van de vrouwen die zwanger zijn bevalt tussen week 37 en week 42.

Wanneer moet ik naar de verloskundige?

Weet je zeker dat je zwanger bent dan kan je gelijk al gaan bellen met een verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt. Ze maken dan meestal gelijk een eerste afspraak. Meestal is zo'n eerste bezoek tussen week 8 en week 12 van de zwangerschap.

Recente reacties

En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282