verloskundige, vroedvrouw? thuis of ziekenhuis?

afbeelding van redaktie
Naam: redaktie
|
Lid sinds 26 jun 2014
| Uitgerekend op: 05/24/2014
Hallo iedereen, Nieuwsgierig wie er allemaal al weet hoe ze gaan bevallen? En waarom die keuze gemaakt is? Ikzelf heb weinig keuze, hier doen ze geen thuisbevallingen, en kan je enkel en alleen in het ziekenhuis bevallen. En aangezien er vanaf volgende maand maar 1 (pas afgestudeerde) vk op het eiland werkzaam zal zijn, van wie er niet veel goeds rondgaat, is het de keuze om OF elke maand een andere vk te zien, aangezien ze nu als "oplossing" elke maand een nieuwe vk uit nederland even laten werken hier, OF alles met een vroedvrouw doen. Heb zelf totaal geen ervaring, en had gehoopt op een vk, (je weet maar nooit of het misgaat!) En nu is die keus weg... Bovendien wil ik een ruggeprik en was het allereerste wat de vrouw tegen me zei gister, toen ik een eerste afspraak kwam maken bij hun, dat ze "liever geen pijnbestrijding doen, en het moeilijk, maar best te doen is zonder"... Hallo? Ik wil MET! Hier is het bijna standaard dat iedere vrouw dat neemt, al kost het 500 dollar...

No Avatar
annemarie on
Naam: annemarie
|
Lid sinds: 28 okt 2010
Hoi ja dat is wel een keuze die jullie moeten nemen wie en wat.. Hier is het of een team van vk´s of gynaecoloog. Maar weet je uiteindelijk niet wie je bevalling doet want dat hangt weer van wie er dienst heeft af. Wat pijnbestrijding betreft zijn ze er in NL ook geen voorstander van mits het echt nodig is, ze wachten er het liefst mee. Een gezegde is geloof ik ook dat als je alles voelt je ook een betere band krijgt met je kindje en je de bevalling beter kan verwerken....of dat waar is?? Ik heb bij mijn eerste geen pijnbestrijding gehad. Ik zal niet zeggen dat het geen pijn deed maar het was best te handelen. Je lichaam maakt ook adrenaline en hormonen aan die je helpen die pijn te trekken. Mijn vk zei toen dat  een man dat niet kan overleven.. Mijn man heeft nu dan ook zoveel bewondering gekregen voor me zoals dat allemaal gaat bij een vrouw tijdens de bevalling. Het ligt allemaal aan hoe hoog je pijngrens is en hoe lang je al bezig bent. Ik heb tijdens de weeen met de douchestraal op mn buik de 1e 5cm doorstaan. Maar het is bij elke vrouw zo verschillend ik heb het in 7 uur geklaard vanaf de 1e wee. dat is natuurlijk ideaal maar het kan allemaal ook anders gaan. Jij weet op het moment heel goed wat wel en niet goed voor je is en wat je lichaam wel of niet aan kan. Ik kan je alleen maar veel succes wensen maar hey....zullen we eerst nog even een half jaartje gaan genieten!!??

liefs

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Dankje voor je ervaring annemarie! Maakt me een beetje minder bang haha! En ja het is mijn eerste, dus probeer me op alles zo goed mogelijk voor te bereiden... Genieten doen we zeker :)

No Avatar
Aviator on
Naam: mommyD
|
Lid sinds: 24 sep 2010
Hoi Jennefer,

Toen ik bij de verloskundige was, vertelde ze mij dat ik zonder medische verklaring, zelf de kosten voor een ziekenhuis bevalling moest betalen (ik heb alleen een basis verzekering).
Mijn man en ik willen liever in het ziekenhuis de bevalling plaats laten vinden, daarom heb ik vandaag de verzekering uitgebreid met ingang van januari...

Verder denk ik dat het niet te voorspellen is hoe het zal zijn. Ik hoor zoveel wisselende verhalen, dat ik dan uiteindelijk weer geen idee heb wat mij te wachten staat...
Gelukkig lig ik er niet wakker van, maar ik weet dat ik me over zulke dingen heel druk kan maken, terwijl je hier van te voren sowieso niets aan kunt doen.

Ook de vraag of ik pijnbestrijding wil  heb ik geen idee van, ik denk dat wat Annemarie zegt wel een punt is: het hangt er ook vanaf hoelang het duurt... ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment nogal op bent en dan de pijn ook minder kunt hebben, maar ja, ik ben nog nooit eerder bevallen dus ik heb verder geen idee....

Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn met praktijk voorbeelden?... misschien kan dat helpen met een idee te vormen.

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Hoi mommyD, Ja meer praktijkverhalen zou leuk zijn... het is ook zo frustrerend dat er totaal geen gyneacologen op het eiland zijn momenteel... We kunnen alleen afwachten, maar het is zo vreselijk spannend hehe!

No Avatar
Dromertje on
Naam: Dromertje
|
Lid sinds: 12 jul 2010
ik zit gewoon bij de verloskundige omdat ik geen medische reden heb om bij de gynaecoloog te lopen
zou graag gewoon thuis willen bevallen..
dat geeft me namelijk iets meer rust en ik zie het niet zitten om naar de andere kant van Enschede te rijden om naar het geboortehuis als de ontsluiting bijna volledig is..


No Avatar
janina on
Naam: janina
|
Lid sinds: 19 okt 2010
bij mijn eerste ben ik in het ziekenhuis bevallen
ik heb er in totaal 72.5 uur over gedaan
waarvan met gebroken vliezen 23.5 uur
en vanaf de gebroken vliezen met echte pers weeen
maar ik mocht niet persen omdat de ontsluiting niet wou vorderen
uiteindelijk na 70 uur viel het hartslagje van mm dochtertje weg en ze zette haar een naaltje in het hoofdje
terwijl ze nog bij mij binnen zat om haar hartslagje bij te houden 
ik kreeg een ruggeprik tegen de pijn
wat een uitkomst echt ik heb er niks van gevoeld die zetten ze in een wee 
na mijn ruggeprik heb ik anderhalf uur kunnen slapen want ik was helemaal kapot
ondertussen werd mijn dochtertje goed in de gaten gehouden
toen ik wakker werd keek de arts en had ik volle ontsluiting en mocht ik  gaan persen
ik had er toen ook weer alle kracht voor en me dochtertje werd geboren na 20 min persen

dit keer weer in het ziekenhuis omdat als er ook maar wat mis gaat ze zijn er meteen bij
met alle aparatuur die ze maar nodig hebben en dat geeft mij een geruster gevoel

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Wow janina...zo lang!?? Jeetje, en dan voor een tweede durven, knap hoor haha! Ja ik beval ook liever in het ziekenhuis, je weet maar nooit wat er allemaal mis kan gaan...

No Avatar
wennie81 on
Naam: wennie81
|
Lid sinds: 23 okt 2010
Ik heb die keuze dus niet. Bij mij is er wel medische indicatie, dus bij mij was het eerder de vraag welk ziekenhuis ik wil.Ik heb uiteindelijk gekozen voor een ziekenhuis wat verder weg, omdat ik daar ook bij de specialist (reumatoloog) loop en ik me daar prettig voel. Daar is mijn hele dossier en ik heb vertrouwen in het ziekenhuis. Hoewel ik me wel afvraag als ik straks met weeen nog ruim 20 min in de auto moet of ik nog steeds heel blij ben met mijn keuze.
Ik denk dat als ik had mogen kiezen, ik liever voor thuis was gegaan, lekker in eigen omgeving. Maar ja, dat is niet zo en het belangrijkste is voor mij dat die kleine en ik geen risico lopen.

Ik loop dus al vanaf het begin onder controle bij een gyn. Nu las ik ergens dat ook al loop je onder controle bij een gyn, het ook verstandig is om een verloskundige in de buurt te bezoeken, aangezien die na de geboorte de baby komt controleren zodra je thuis bent. Dus dat verhaal ga ik woensdag, als ik eindelijk weer naar die kleine mag gaan kijken, eens even checken bij de gyn.

Pijnbestrijding denk ik nog helemaal niet aan. Ik hoop voorlopig erop dat ik het zelf mag doen, maar ik heb medisch indicatie vanwege bekkenproblemen, dus als mijn bekken niet goed reageerd op de zwangerschap, kan het ook nog zo zijn dat ik het helemaal niet zelf mag doen. Dus die pijnbestrijding ga ik wel aan denken als ik weet of ik het zelf mag doen. En dan nog, denk ik echt dat het van het moment afhangt. Daar ga ik me nu nog niet druk om maken. Ik vertrouw erop dat ik straks in goede handen ben.

No Avatar
linneke on
Naam: linneke
|
Lid sinds: 24 okt 2010
bij mijn eerste had ik ook geen rede tot medische indicatie voor het ziekenhuis.
ik was alleen heel bang voor de bevalling omdat ik enorm last had van mijn bekken endaardoor ben ik naar het ziekenhuis gegaan.
daarna werd het wel een medische indicatie omdat hij in een stuit lag.
gezien ik vroeger ook in een beugel heb gezeten met mijn heupen was mijn angst tot na de bevalling niet meer lopen aardig aanwezig.
nu hadden we ook afgesproken voor een ruggeprik op het moment dat ik heel veel pijn zou krijgen en dat ze zouden ingrijpen als het voor mij of het kindje heel moeilijk zou worden.
dag 1 ik kwam voor een keizersnede maar mocht terug naar huis hij was gedraait.( daarvoor bijna 7 weken in een stuit gelegen)
dag 2 toch maar een natuurlijke bevalling proberen. rond 16.00 een ruggeprik gehad, heerlijk nog even geslapen en savonds om half 11 toch maar besloten tot een keizersnede want hij wilde niet indalen.
dus al met al was ik heel blij met ziekenhuis bevalling en ruggeprik.
volgende keer wordt het ook weer een keizersnede en ga ik ook niet meer bij de volgende zwangerscahp eerst naar de vk maar naar de gyn.
dit ivm met mogelijk 3 miskramen na de eerste.

mijn zusje wilde thuis bevallen maar doordat het hartslagje tijdens een perswee helemaal wegviel moesten ze met spoed naar het ziekenhuis.
dat was behoorlijk eng en nu gaat ze de volgende keer maar gelijk naar het ziekenhuis.
is wel zo veilig.

succes met iedereen zijn beslissing

groetjes linneke

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo Allemaal,

Zit dit zo te lezen en ik ben zwanger van nummer 3. Ik moet nu in het ziekenhuis bevallen omdat nr 2 met keizersnee is geboren. Als je de kans hebt zou ik lekker thuis bevallen, maar ga voor alle zekerheid een keer kijken in het ziekenhuis als ze zo'n opendag houden voor zwangere vrouwen. Als je dan toch moet, zoals ik bij nr 2, dan weet je hoe het daar is en wat je te wachten staat. Het is mij namelijk rauw op het dak terecht gekomen dat ik toch plotseling uit mijn vertouwde omgeving weg moest en naar iets onbekends. Ik was namelijk niet gaan kijken. Een auto ritje naar het ziekenhuis is niet het leukste ritje, maar je weet waar je het voor doet en dat vergeet je zo weer als alles achter de rug is en als je naar huis mag met de baby moet je om je zelf lachen hoe je met weeen in die auto hebt gezeten. Ik denk dat het geen gezicht is als je je zelf op film zult terug zien. Over pijnbestrijding kan ik weinig zeggen, want nr 1 is zo gekomen en bij nr 2 een ruggeprik ivm keizersnede. Maar als jij je er ontspannender bij voelt moet je het lekker doen, want dat is het voornaamste van alles. Doen waar jij ontspannend van word, helpt een heleboel bij de bevalling. Succes allemaal. 

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282
Ik ben Debby 19 jaar ik moest nu al 2 dagen geleden ongesteld worden en ik ben...
Zegt: Debby de vos
33280
Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279