Wat moeten wij doen?

afbeelding van redaktie
Naam: redaktie
|
Lid sinds 26 jun 2014
| Uitgerekend op: 05/24/2014

Ik heb de hele avond al op internet gelezen over zwanger worden/raken dat de meeste vrouwen tussen 6 maanden en een jaar zwanger raken. En sommige duurt het allemaal langer en bij andere lukt het meteen.

Ook staat er op internet allemaal manier van hoe en wat je kunt doen voor het zwanger raken. Nu raak ik toch echt even de kluts kwijt hoor.. Sinds 2 maanden gebruiken mijn man en ik ovulatietesten tot nu toe gaat het allemaal redelijk goed.

Dan staat er op internet dat je toch echt wel 3 of meerdere male per week moet klussen om kans te maken op een zwangerschap. Wij gebruiken dan de ov testen en zodra wij 2 streepjes zien klussen wij... Wij vragen ons dan ook af waarom je 5 x per week zou klussen
als je maar op 1 dag 2 streepjes hebt?? Wij zijn nu in de 5de maand, over een paar dagen kunnen wij weer testen of het gelukt is..

Maar omdat ik zoveel lees en overal hoor je zoveel van hoe je het moet doen, nou vraag ik mij af of wij het allemaal wel goed doen..
Ik heb vanavond zelfs gezegt: als het deze maand weer niet is gelukt laten we volgende maand dan even niks bereken en testen en kijken hoe alles verloopt wie weet wordt je wel spontaan zwanger....

help wat moeten we nou, 5 maanden is toch wel normaal??
Ik moet wel zeggen de eerste 3 maanden waren we niet consuqent bezig..

Evelientje


No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Wat wordt er toch moeilijk gedaan met die ovulatie testen. Als je er niet teveel bij nadenkt en gewoon ontspannen bent zul je zien dat het veel sneller gaat. Die testen zijn ervoor als het na een half jaar ofzo nog niet gelukt is. En dan nog is de kans dat je zwanger wordt niet 100 procent. Er kan vaak een bevruchting zijn plaatsgevonden maar die ook weer afgebroken wordt, omdat er iets genetisch niet goed is aangelegd. En dan wordt je ook gewoon ongesteld. Als er na een jaar nog geen zwangerschap is kun je eens naar de huisarts gaan om een uitgebreid sperma onderzoek te laten verrichten.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo ik ben 1 maand bezig om zwanger te raken,.
had ook 3 ovulatietesten en alemaal negatief heb ze toen niet meer gebruikt.
heb gistere me zelf getest na 1 week over tijd en we zijn zwanger.

dus ovulatietesten zijn allemala niet nodig, gewoon lekker vrijen als je er zin in hebt.
dan komt het allemaal goed!!

gr

No Avatar
Ottel on
Anoniem
Naam: Ottel

Hallo Evelientje,

nee, 5 maanden is niet lang hoor, raak niet in paniek! 80-85% van de stellen raakt  binnen een jaar zwanger, en na twee jaar stijgt dat tot 90-95%. Je bent dus zeker niet 'raar'. Rond de eisprong schijnt om de dag klussen het beste te zijn. Als je ovulatietesten gebruikt is het wijs om op de dag van de positieve test te vrijen, dan liggen de zaadjes alvast klaar als je ei springt. Verder zou ik me niet al te druk maken om de frequentie. Het schijnt wel zo te zijn dat lang 'bewaard' zaad van slechtere kwaliteit is, dus dan is het wellicht handig om een paar dagen voordat je denkt dat je eisprong er is te vrijen, zodat het weer 'vers' is op de dag dat het écht nodig is :-)

Nog even voor de anoniem boven mij (reactie 20 oktober): Gefeliciteerd met je zwangerschap, en wat fijn dat het in de eerste maand al is gelukt. Besef je alleen wel dat er een hoop stellen zijn die er flink wat langer over moeten doen (lees de reacties van de anoniemen boven je maar eens goed). Ik wil je dan ook aanraden erg voorzichtig te zijn met het soort reacties als dat je hierboven geplaatst hebt, bij jou is het heel snel gelukt, dat is prachtig, maar ga niet lopen verkondigen 'hoe het zou moeten', jij hebt gewoon heel erg veel geluk gehad.

Groetjes,
Ottel (11 maanden bezig)

No Avatar
Anoniem on
Anoniem
Naam: Anoniem

Inderdaad, zo'n reactie van 20 okt stoot menig mens tegen de borst. Dat doet pijn!
Als je langer bezig bent dan weet ook heus wel wanneer je ongeveer zou 'moeten' klussen, maar de natuur werkt niet altijd zo....

Toch gefeliciteerd, want het is echt een geschenk van God! Wees je bewust dat het HEEL bijzonder is, een echt wonder!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

 hallo  evelientje,
 
ik ben ruim twee jaar bezig geweest om zwanger te raken.  ik heb in die twee jaar twee miskramen gehad. pas na dat ik het opgegeven had werd ik opnieuw zwanger en deze keer ging het goed. heb van de week zijn eerste verjaardag gevierd.  ik zeg nu niet dat je het op moet geven maar door dat ik niet meer zo gefocust was op het zwanger raken is  het van zelf gegaan.
heel veel succes en ik hoop dat je snel ook zoon mooi wondertje  mag krijgen.

groetjes nynke  

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

goedendag,

ook mijn man en ik zijn 19 maanden bezig geweest om zwanger te worden. ben nu inmiddels 16 weken in verwachting.
sommige vrienden van ons wisten dat we graag kinderen wilden. na een half jaar ongeveer zijn we ovulatietesten gaan gebruiken maar na 6 maanden ben ik er mee gestopt want ik werd gewoon helemaal gek. we vrijden omdat het moest en niet omdat we het wilden. vrienden van ons die waren binnen 2 maanden zwanger en dan word het even makelijk gezegd van komt allemaal goed. gewoon lekker vrijen wanneer je er zin in heb dan komt het vanzelf.
nou makelijk gezegd voor hun.maar dat doet pijn.
eind vorig jaar heb ik een afspraak gemaakt bij de gunaecoloog maar daar voor zijn mijn man en ik na indis geweest. kom ik bij de arts ben ik 5 weken zwanger. ik heb daar echt een vreugdendans gedaan met mijn man en met die arts.
het is heel moeilijk als mensen zeggen van komt allemaal goed. en dat hoop je ook maar zij weten niet dat je er elke nacht om huilt of als je alleen bent.
wil tegen iedereen zeggen, wens jullie veel geluk en gezondheid toe en hopelijk gebeurt er ook bij jullie snel een wonder.

liefs karin

No Avatar
TheFirstTension on
Naam: TheFirstTension
|
Lid sinds: 21 jan 2010
Hoi Evelien,

Als ik jou was zou ik niets testen. Tel vanaf de eerste dag van je menstruatie tot ongeveer de 14e 15e dag. Dan ben je het meest vruchtbaar en kan er een eisprong plaatsvinden. In die week kun je 3 of 4 keer klussen. Daarna moet het lukken. Ik heb 3 jaar de pil gebruikt. Ben in september 2009 ermee gestopt en toen hebben we het 2 maanden gedaan met een condoom. Ik wilde eerst de bewerking uit mijn lichaam hebben. Toen hebben we het ronde 14e dag na mijn menstruatie gedaan en ik was gelijk zwanger. 5 november 2009 was mijn laatste menstruatie en de 19e heb ik ongeveer een eisprong gehad. Ben nu 17 weken zwanger en ben uitgerekend op 12 augustus 2010. Nou veel succes en niet stressen want dat helpt niet. Gewoon overlaten aan moeder natuur.

Gr. Zehra

No Avatar
sam26 on
Naam: sam26
|
Lid sinds: 20 apr 2010
hallo evelien..

ik heb gelezen dat als er te weinig gemeenschap is ook niet goed is. door vaker seks te hebben word de kwaliteit van de sperma beter. er word zoveel verteld over te veel seks of elke dag seks is niet goed. dat zijn fabeltjes.

groetjes samantha

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

ovulatietest van Clear Blue is super nauwkeurig! Ben er mee zwanger geraakt! en ben super gelukkig!
Je betaalt er mischien wat meer voor maar het geeft duidelijk resultaat. Denk dat je met Clearblue uiteindelijk goedkoper uit bent.

Groetjes

No Avatar
bloemetje on
Naam: bloemetje
|
Lid sinds: 16 mei 2011
Ben 14 april gestopt met de pil, we hebben bijna iedere dag "geklust" (het is toch een stukje hobby ;) ) en van elkaar genoten met de gedachte dat het wel een half jaar tot een jaar kon duren voor we zwanger raakten gezien ik 10 jaar aan de pil was geweest. Ik ben echter 17 april begonnen met mijn 1e stopweek menstruatie, en 22 april ben ik bevrucht. We zijn nu 11 weken zwanger. Gewoon genieten is mijn tip! Heeft voor ons gewerkt!

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig