Zwanger na een miskraam.

Naam: Elfje77
|
Lid sinds 29 okt 2009
Hallo Allemaal,

Ik ben nu 6 1/2 week zwanger na dat ik ander half jaar terug een miskraam heb gehad.
Na de miskraam wilde ik niet meer zwanger worden, maar mijn kinderwens overwon mijn angst en ben ik nu weer zwanger.
De vorige keer was ik zwanger van een blind ovulem (een wind ei) een leeg vruchtwater zakje.
Ik kon het toen niet geloven, ik had alle tekenen van zwanger zijn en toch was er niets.
Na de 9 weken echo begon ik 2 weken later te vloeien en dat ging maar door, na 3 weken nam het bloeden af maar er was niets uitgekomen. NA een echo bleek dat alles er nog in zat.
Ik ben toen naar het ziekenhuis gegaan voor een curretage. Ik moest 6 weken later weer terug komen. Al die 6 weken bleef ik vloeien. Er werd weer een echo gemaakt en er zat nog wat in dus moest ik nog maals een curretage.
Voor dat ik dit liet doen moest ik beslissen of ik een spiraaltje wilde omdat na twee curretages de baarmoeder kon gaan verkleven, ik koos hier voor mede omdat ik dacht dat het een mooie keuze was om de pil niet meer te slikken.
Na 4 weken (na de 2e curretage ) moest ik terug komen voor na onderzoek. het vloeien was gestopt dus ik was erg blij ik had alleen erg last van pijn.
De gynacoloog zou een laatste echo doen ter controlle, wat was het geval mijn spiraaltje zat overdwars en stak in beide baarmoeder wanden en moest er toch uit.

Dit was echt allemaal een hel voor mij. maar nu ander half jaar later zijn we het toch weer aan het proberen.
Ik ben dus nu zwanger en ik ben overal bang voor bij elk pijntje vraag ik me af of het wel goed is en ik moet nu nog 2 weken wachten op een echo, ik kan niet meer van de spanning en de ongecontroleerde huibuien zijn ook al niet veel beter.

Wie heeft hier ervaring mee en kan me tips geven zodat ik niet zo zenuwachtig ben??
Groetjes,
Elfje

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi Elfje,

Ook ik heb een miskraam doorgemaakt. Ik was voor het eerst zwanger, en dan sta je er eigenlijk niet zo bij stil dat het mis kan gaan. We hadden de eerste echo speciaal wat later gepland (met 11 weken) zodat je al wat meer kon zien. Degene die de echo maakte had helaas geen goed nieuws voor ons. Er was sprake van een 'missed arbortion'. Oftewel, de foetus was in de 5e week al afgestorven, maar mijn lichaam ging dus vrolijk door of ik zwanger was, en zo voelde ik me ook. We konden toen kiezen voor een curretage, of voor een natuurlijke arbortus. We zouden het een week mogen aankijken. We hebben uiteindelijk voor het laatste gekozen.
Ik ben op een avond vroeg naar bed gegaan omdat ik zo last van krampen had. En in de nacht is het toen begonnen. Ik heb zeer veel gevloeid. Uiteindelijk 's ochtends de verloskundige gebeld, maar die kon toen ook niet meer zoveel doen. Achteraf gezien heb ik erg veel bloed verloren, en had ik daardoor een flink ijzertekort opgelopen.
Maar ook ik had toch een kinderwens, en ben toch voor de tweede keer zwanger geraakt. Natuurlijk was ik hartstikke zenuwachtig en erg onzeker. Als ik me even niet zwanger voelde zat ik meteen in de rats. Uiteindelijk heb ik met 5 weken huilend de verloskundige opgebeld dat het echt niet goed ging zo, en mocht ik met 7 weken al de echo laten maken. Dat was een kleine week verder, dus dat was nog te overzien. Bijna overstuur na dat centrum gegaan. Maar gelukkig had ze goed nieuws! Ik ben ook de hele zwangerschap bang geweest dat het niet goed ging.
Elfje, ik heb geen tips voor je. Je zit in een onzekere periode, en je zult pas zeker zijn als je je kindje in je handen hebt. Maar dan zullen er weer andere angsten zijn. Het enige wat ik je aan kan raden is om te proberen om met 7 weken al een echo te laten maken. Je kan dan eventueel al een vroeg hartje horen kloppen, en dat zal dan misschien een deel van je onzekerheid wegnemen. Ik ben nu heel pril voor de 3e keer zwanger, maar ik moet zeggen dat ik nu weer al die angsten heb, maar ook een geruststelling dat het ook goed kan gaan. Je eerste ervaring zal altijd bij je blijven.

Groetjes Evi.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi elfje

Ik heb een miskraam met 13 weken gehad. Moest toen gecurreteerd worden maar na 4 dagen kreeg ik zoveel pijn ging door een hel. Toen moest ik na 2 weken terug komen nacontrole en wat was het geval bij de eerste curretage hadden ze een klem laten schieten in mijn baarmoeder mond moest gehcht worden. En als klap op de vuurpijl hadden ze ook nog een stukje laten zitten en moest ik weer gecurreteerd worden.

Nu 3 maanden later ben ik alweer 7 weekjes zwanger maar wat je zegt elk pijntje krampje denk je het ergste. Ik denk dat wel normaal is na de ervaring die we hebben gehad.

Ik mag vrijdag al voor mijn eerste echo heb er nu al de zenuwe voor.

Ik wens je heel erg veel succes en dat het ons en alle andere vrouwen maar snel mag lukken.

 

Groetjes uit den haag

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo elfje..

Ik heb ook een miskraam gehad, ik kwam er met 7 weken achter na een echo dat ik een leeg vruchtzakje droeg en dat moest dus ook nog afkomen. Na 2 weken ben ik gaan vloeien en pas na 1,5 week vloeien ben ik het zakje verloren en hield het vleoien op. Nu ruim 2 maanden verder ben ik weer zwanger...althans volgens de zwangerschaps test. Tja en dan bel ik dus meteen de gyneacoloog met mijn verhaal, want ik heb inderdaad ook die angst of alles nu wel oke is. Gelukkig mag ik over 2 weken voor een eerste echo, maar als het kon ging ik nog liever morgen, maar ja dan zien ze ook nog weinig. Dus als je de verloskundige belt of een gynaecoloog zou ik gewoon duidelijk je verhaal en je angsten uit leggen en vragen of je als snel een echo kunt krijgen. Ik hoop voor ons allebei en alle andere aankomende mama's dat we een mooi resultaat te zien zullen krijgen en een fijne zwangerschap zullen hebben, tot er een klein wondertje geboren wordt.

Groetjes Poekie

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo eefje,

Ik heb 3 maanden geleden een miskraam gehad!
Deze week bij de gynecoloog geweest omdat ik maar niet ongesteld werd.
Nu blijkr dat ik 7 weken zwanger ben!
Echt ongeloffelijk!
Ik moet nu extra op controlen komen omdat ik het de vroige keer ook met 8 weken verloren ben.
Wees positief!
Je lichaam kan het en jij ook!

Groetjes Andrea!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo Allemaal.

Ik ben Maudy en ben 30 jaar
Ik heb op 7 dec 2009 te horen gekregen dat het hartje niet klopte.
Ik was 9 weken zwanger
Ben sinds tweede kerstdag gaan vloeien maar er is nog niks uitgekomen.
Het bloed wisselt zich af met zuiverrood tot donkerrood/bruin.
Ik doe mijn verhaal omdat ik het er erg moeilijk me heb.
Dit was me eerste zwangerschap en we willen graag kinderen.
Morgen moet ik naar de gynecoloog moet eigenlijk gecurrateerd worden ,maar ben benieuwd of ze dat morgen gaan doen of ze wachten nog even ermee omdat ik nu zelf al bloedingen heb.

groetjes Maudy

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Meid!

Sterkte de komende tijd.

Ik las je verhaal en het kwam mij erg bekend in de oren.
Zelf zou ik een echo krijgen met 10 weken op oudjaarsdag.
Met 7wkn had ik lichtroze bloed heel klein beetje dacht aan innesteling.
Twee dagen voor echo heb ik helderrood verloren. En ja het hartje klopte niet en het was gestopt bij 5á 6wkn.

Ikzelf vloei nu ook steeds beetje bij beetje. Echt opschieten doet het niet. De ene keer rommelt het in de buik en de andere keer voel ik me weer picobello.

Nou ja ik las je verhaal en net als jij wou ik mijn verhaald ook even doen.

Ik hoop dat je snel hierna weer zwanger mag worden en het dan goed zal gaan!

Groetjes

Diana

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,

Ik zit in dezelfde situatie als sommige die hier hun verhaal hebben gedaan.
In april ging ik na, dacht ik, 11 weken zwangerschap naar het echo centrum om een echo te laten maken. Helaas hadden ze slecht nieuws: een 'missed arbortion'! Heel gek. Heel de tijd heb ik het gevoel gehad dat ik zwanger was, maar er was na vijf weken al 'niks' meer!
Ik heb gekozen voor een curretage en twee dagen later heeft die plaats gevonden! Daarna voelde ik me redelijk goed. We zijn vrijwel meteen weer begonnen met hety proberen zwanger te raken.
En vorige maand was het raak! Ik ben nu 7 weken zwanger en super blij!!! Alleen naast dat ontzettend blije gevoel is er ook een stemmetje dat zegt "maak je niet te blij.. je weet hoe het de vorige keer ging.."
ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er een beter gevoel over heb dan de vorige keer! Op de één of andere manier zag ik mezelf toen niet zwanger zijn zeg maar, en dit keer is dat anders! Maar toch, ben ik echt best een beetje bang!! Ik mag volgende week al een echo laten maken, en ik merk dat ik er echt een beetje tegen aan hik om een afspraak te maken...

Ik heb met mezelf afgesproken dat ik mezelf niet gek mag maken met alles wat ik op het internet kan lezen. Maar omdat we deze keer hebben besloten te wachten met het aan mensen vertellen totdat we zeker weten dat het goed zit, hoopte ik hier meiden tegen te komen die hetzelfde mee hebben gemaakt of mee maken, en me positief kunnen houden :-)

Groetjes M.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi, ik ben Juul en heb net gisteren een curritage gehad. Dacht het gaat wel, maar ik voel me slecht en opgesloten, ik wil niks, vind niks leuk. Knettergek word je hiervan, wat is dit toch een vreselijk iets, dat wist ik niet, mijn eerste keer. Sterkt meiden! Wel als ik ooit nog zwanger raak, ga ik niet naar een arts de eerste weken, en kijk niet meer op internet. Ik was aldoor al bezorgt, al die tijd. Bang worden we gemaakt en ok, het gaat niet zomaar mis, maar ik heb gewoon niet kunnen genieten van al die weken zwanger zijn.

Groeten van Juul

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo allemaal,

Ik heb ook een pech gehad. Waren dolblij dat we zwanger waren en ineens op 8 weken (ongeveer wanneer ik normaal mijn menstruatie ging krijgen), kreeg ik een bloeding. Ik werd gek wwant de weken ervoor, telkens als ik iets nats voelde ging ik naar het toilet om te zien of het geen bloed was. Nu dit was dus echt bruinig bloedverlies. Natuurlijk in paniek.
De dag erna werd het erger en ben ik naar spoed gegaan. Het was dus zoals bij de meeste niet meer verder gegroeid.
Nu gister na 2 dagen van krampen en hevige pijn is het vruchtzakje ervanzelf uitgekomen. Erna heb ik nog hevige krampen gehad maar nu is het ergste voorbij. Dit was ook mijn 1ste zwangerschap. Vind het echt heel erg en ook voor jullie en ik duim ook dat het erna wel goed zit!
Maar kop op, zo had het moeten zijn... Nu mag je al onmiddellijk terug zwanger worden? Of raden jullie dat af?
Groetjes van een verdrietig iemand

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hoi hoi

ik heb een miskraam gekregen met 10 weken maar het was al gestop met groeien met 6 weken daar kwamen we achter met een echo.
toen zou ik 2 dagen erna weer terug moeten gaan en in die 2 dagen is het ook afgekomen.
na nog geen 2 weken erna blijk ik weer zwanger te zijn een geschenk uit de hemel!!!
dus zou nu in de 8ste week zitten het is gewoon ongelofelijk.
heb volgende week donderdag een echo maar nu elk pijntje of steekje ben ik toch echt heel erg bang dat het weer mis gaat!
en twintig keer naar de wc lopen of alles nog goed is!
ik hoop zo dat het deze keer goed gaat we zijn al zolang begin voor een kleintje te krijgen.
maar jha het is maar gewoon afwachten tot donderdag!!

groetjes nancy

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282
Ik ben Debby 19 jaar ik moest nu al 2 dagen geleden ongesteld worden en ik ben...
Zegt: Debby de vos
33280
Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279