Wie vertel je wanneer wat en hoe???

Naam: Iris
|
Lid sinds 03 nov 2010
Hallo allemaal,

Aangezien wij allemaal in de beginfase zitten, een vraagje.
Wie weet al dat jullie zwanger zijn? Wat is de keuze waarom die het al weten en de rest nog niet?
Hoe heb je het verteld? Wanneer ben je van plan om het de rest te vertellen en wanneer de buitenwereld?

Liefs Iris

No Avatar
Iris on
Naam: Iris
|
Lid sinds: 03 nov 2010

Ik zal zelf natuurlijk dit topic starten, wel zo aardig ;)

Alleen mijn ouders en broer weten het tot nu toe, we  hebben het ze verteld op 13 december, toen de Sint in Nederland aankwam. We zijn 's avonds naar ze toe gegaan met een tas, daar zat 1 schoen van mij in, 1 van Dennis (mijn man) en 1 klein schoentje/slofje met de tekst 'dog' erop.
Die heb ik neergezet en zei dat we graag onze schoen wilde zetten aangezien Sinterklaas in het land is.
Mijn ouders keken een beetje raar, maar zijn dat soort gekke acties wel gewend dus zeiden vrij weinig.
Dus ik zei ze eens goed te kijken, en toen zag mijn moeder het kleine slofje, en keek mij vragend aan. Tegelijkertijd pakte mijn vader het slofje en keek me ook aan.
Het eerste wat ik kon zeggen was "Ja, ik ben zwanger. Het is nog maar kort hoor! "
En ik had het boek van Carry Slee gekocht (Mam, je wordt oma) en dit ingepakt.
Mijn ouders waren dolblij. Ze weten dat we een dik jaar proberen en mijn moeder heeft zelf heel veel moeite gehad om zwanger te worden, hormonen moeten slikken en zo.

Daarna kwam mijn broer op visite, had ik ook wel om een of andere reden gevraagd, maar hij had totaal niet door dat er iets was. We zien elkaar niet zo vaak, dus zei dat wij naar mijn ouders gingen, misschien leuk als hij ook kon.
Hij kwam net iets daarna binnen. Moest lachen om de schoenen, hij zei; je bent echt gek.
Mijn moeder zei toen; ja klopt, maar moet je eens goed kijken. Dus mijn broer pakte het kleine slofje, en zei zachtjes vragend; "ben je zwanger? Ownee, er staat dog op, vast van Kyra" (ons hondje)  zette het weer weg en ging zitten.
Dus toen zei ik; "nee man, een hond draagt toch geen schoenen".  Toen had hij het door!

Mijn schoonouders weten het nog niet. We weten zeker dat mijn schoonmoeder haar mond niet kan houden... dus we wachten nog even. We hebben aanstaande zondag 5 dec daar wel Sinterklaas en twijfelen of we het dan gaan zeggen...

Zaterdag komen hele goede vrienden op bezoek, zij is mijn beste vriendin en was mijn getuige op de bruiloft. Misschien dat we het hen wel vast zeggen. 

De rest willen we het eigenlijk ook wel vertellen, maar als het lukt vinden we het ook wel iets hebben om een geheim te hebben. En het te zeggen als het 1e trimester voorbij is... dat is rond Oud & Nieuw. Misschien dat Kerst een mooie tijd is om oma's in te lichten en zo. Maargoed, we wachten eerst 7 dec maar eens af.
Wie weet zijn we dan zo blij dat we het iedereen vertellen, of misschien is er iets mis, en moeten we het ook zeggen maar dan om een andere reden.

En owja, mijn interim directeur weet het, zie een ander topic (hoe voel je je vandaag) waarom. 

Hoor graag hoe en wat bij jullie!!! :)

No Avatar
girlygirl on
Naam: girlygirl
|
Lid sinds: 24 okt 2010
Hoi Iris...

wat knap dat je je ouders het in de toekomst alvast verteld heb ha ha ha...
Je schrijft 13 december....Dat moet nog komen, ik neem aan dat je 13 november bedoelde??
Ha ha leuk hoor,
Ik heb mijn ouders het boekje Opa en Oma Pluis gegeven, en daar heb ik zelf een stukje tekst ingeplakt.
Wij hebben het alleen onze ouders verteld. (mijn ouders en ouders van mijn partner) we hebben dit al verteld bij 5 weken. Aangezien het (mocht het toch misgaan) toch wel bepraat wordt. En je moet toch je verhaal ergens kwijt kunnen. Met sinterklaas 4 december gaan we het vertellen aan mijn partners broers en zussen in een sinterklaasgedicht met de echofoto van vandaag erbij! Ben benieuwd naar de reacties! Dan is de hele familie bij elkaar en een ideaal moment natuurlijk om het te vertellen!

Liefs...

No Avatar
Barbamama on
Naam: Steffi88
|
Lid sinds: 26 sep 2010

hallo allemaal!

mijn familie  (vader moeder zus opas omas tantes en ooms) weten het al vanaf 5 weken.. en mijn schoonfamilie hetzeflde, daarnaast heb ik het aan  3 beste vriendinnen verteld, en mijn partner aan 3 goede vrienden. omdat we het simpel weg gewoon echt niet voor ons konden houden! En mocht het fout gaan hebben we steun van de mensen waar we van houden. vandaag ben ik al weer 13 weken, wat vliegt de tijd. en hebben onze echo eindelijk vandaag! na vandaag (hadden we afgesproken) als alles goed blijkt te zijn op de echo, zouden we het persoonlijk aan de rest te vertellen, en daarna het aan de buitenwereld bekend te maken.. nu vandaag opeens zo dichtbij is, vind ik het toch lastig om eerlijk te zijn. de mensen die ik het nog persoonlijk wil vertellen, die mail ik of bel ik. maar ik krijg ook vragen van vriendinnen en familie, HOE ga je het aan de buitenwereld vertellen? Ik woon in spanje en heb daarom veel contacten op facebook om zo ieders levens te kunnen volgen. Sommige zeggen, zet de foto van de echo op facebook. of verzend de foto per mail dan ben je er ook in één keer van af.. Ik ken inmiddels zoveel mensen, dat ik ook om eerlijk gezegd te zijn geen behoefte heb om nog een voor een uit te leggen. hoe wat waar, sinds wanneer, etc etc. dat heb ik gedaan met me goede vriendinnen en me familie. met de rest heb ik aar niet zoveel behoefte aan.

Tegenwoordig heb je zoveel websites, hyves, facebook, twitter, etc, om elkaar op de hoogte te houden wat er in jullie levens gebeurt. hoe denken jullie erover om foto's van je buik of echos te publiceren? Ik heb bijvoorbeeld een vriendin die toen ze zwanger was er zwaar op tegen was, en wel berichtjes beantwoordde maar absoluut geen foto's op internet wilde zetten. ben heel benieuwd hoe de rest daar over denkt.

heel veel sterkte toegewenst met het vertellen,
zal voor ieder op zich naast leuk ook  heus wel beetje spannend zijn!

liefs 

No Avatar
ien on
ien
Naam: ien
|
Lid sinds: 08 okt 2010
Mijn moeder weet het vanaf het moment ik wist en dat was nog maar 3 en 2 dagen haha ja kan vroeg testen mijn broers en  vader heb ik het met 5 weken verteld, mijn schoonmoeder pas bij 7 weken dit omdat zei druk bezig was met haar trouwerij en huis waar ze samen in gingen wonen. De rest weet het vanaf wij de echo met 8 weken 2 dagen hebben gehad. wij hebben aan de vk gevraagd of dat gek is en die juist niet het is ontzettend nederlands om 12 weken je mond te houden en als je vanaf 8 weken een goeie echo heb gehad is de kans op een mk nog 3 % en als het fout gaat weten mensen wel wat je bezig houd en kunnnen ze veel beter mee leven dan als je het dan pas verteld, mensen kunnen zich dan veel moeilijker in leven. Met mijn vorige 2 zwangerschappen hebben wij het ook eerder verteld en heb ik lak aan mensen die vinden dat je het pas met 12 weken mag vertellen want er is nergens een wet wanneer wel en niet en je moet helemaal op je eigen gevoel afgaan. Dus als jij vind dat je tot 12 weken wil wachten moet je het gewoon doen en anders vertel je het gewoon wanneer jij het wil toch!

Liefs Ien

No Avatar
wennie81 on
Naam: wennie81
|
Lid sinds: 23 okt 2010
Ik heb het mijn moeder als eerste verteld, met 4,5 week (net na de test). Dit was in eerste instantie niet de bedoeling, maar de week erna had ik eerste afspraak ik ziekenhuis en mijn vriend werkt regelmatig in het buitenland en kon er dus niet bij zijn. Ik wilde niet alleen dus heb toen mijn moeder ingelicht.

Met 7 weken had ik weer een afspraak in ziekenhuis, daar was mijn vriend wel bij. Daarna hebben we het aan wederzijdse ouders (mijn moeder had keurig haar mond tegen mijn vader gehouden) en broers verteld.
Verder hebben we gewacht tot de echo met 11,5 week. Toen daar alles goed was mocht iedereen het weten. Mijn leidinggevende wist het overigens al wel met 7 weken, aangezien ik al sindsdien ziek thuis zit.

Inmiddels al 14 weken en we heb het gewoon lekker op hyves gezet. Iets in de trant van alles goed met (poppetje van baby) helemaal happy.
Erg leuk alle felicitaties die je dan krijgt.
Ik heb nog niet echt foto's van echo's of buik op internet geplaatst. Heb al wel een buikje en denk wel dat ik het ga doen. maar dan wel de degelijke foto''s (met kleding).
Ik heb geen scanner, dus echo foto's erop gaat niet lukken, anders zou ik dat ook gewoon doen. Maar heb ook alleen echte vrienden op hyves. Geen 600 zoals sommige mensen.

No Avatar
wennie81 on
Naam: wennie81
|
Lid sinds: 23 okt 2010
ow ik vergeet nog de hoe

We hebben het ontdekt op de dag dat we terugkwamen van vakantie. Ik heb dus gauw alle foto's van de vakantie af laten drukken en een fotoboek gemaakt. Op de allerlaatste blz had ik foto's geplakt van de positieve test, met daarbij de tekst: toen we terugkwamen bleken we wel een heel bijzonder souvenirtje meegenomen te hebben.

Dat boek hebben we aan onze nietsvermoedende ouders en broers gegeven. Dus dan is het echt afwachten of ze de hint begrijpen. Gelukkig deden ze dat. Waren echt hele leuke reacties.

Op mijn werk (werk in de kinderopvang en heb echt heel veel collega's) heb ik het verteld met een doos minimuffins. Deze had ik met glazuur en muisjes bedekt. Ik was natuurlijk al een tijdje ziek, maar niemand wist wat ik echt mankeerde. Dus ben met die enorme doos muffins naar mijn werk gegaan en heb daar de mededeling gedaan dat ik even kwam "uitleggen" waarom ik zo ziek was. En vervolgens de doos open gedaan. Echt hele leuke reacties ook.

De rest van de familie hebben we het gewoon verteld dat er een baby op komst is.

No Avatar
Jetje on
Naam: Jetje
|
Lid sinds: 29 nov 2010
Wij gaan het onze ouders a.s. zondag vertellen, dan ben ik 6 weken zwanger. Ik heb ergens een leuk idee op internet gezien: een koffertje met daarin babyspulletjes (rompertje, slab en mutsje) en daarin in een briefje: "Lieve Oma en opa, mag ik als ik groter ben komen logeren?"

Met de anderen wachten we tot met oud jaar, aangezien ik dan niet kan drinken moet ik dan wel iets. Zelf vind ik het ook wel een lastige afweging. Ik zou het liefste de mensen nu al inlcihten, gewoon om het te kunnen delen. Anderzijds wil ik niet met iedereen in gesprek, mocht het mis gaan. Dus dat is de afweging.

Heel veel succes met het tijdstip  kiezen!

Liefs

No Avatar
Miran29 on
Naam: Miran29
|
Lid sinds: 07 nov 2010
wij hebben t onze ouders en schoonouders vrij vroeg verteld....bewust eigenlijk...

mijn schoonouders gingen we naar toe met de smoes om de laptop op te halen mijn vriend is ict-er  en zou de laptop opnieuw installeren. En ik heb mijn schoonmoeder biefstuk gegeven en zei heel nuchter. heb je hier nog belang bij?  hoezo zeiden ze? Ik zeg nou ik mag t nie meer hebben!!  naja toen kwamen de tranen weer van mijn schoonouders helemaal happy natuurlijk!

En met t vertellen aan mijn ouders hebben we t ook in de vorm van iets met eten gedaan...en ik zei tegen mijn pa ik heb een rijstekorrel in mijn buik.....toen keek hij me aan heel serieus en zei...hoe kom je daar dan aan??
Toen begonnen we allemaal te lachen en zei ik pa....ik ben weer zwanger!!  nou echt die man heeft me wel 10 min aangekeken en gezegd.....wat geweldig...en meis dit keer gaat het goed!
Mijn moeder was natuurlijk ook super blij  die zei eigenlijk alleen...: zie je wel..ik had al zo'n vermoeden!

Rest van de familie vertellen we  na de 12 weken echo...en opa en oma iets eerder....2e kerstdag zien we ze namelijk.

No Avatar
paarsebril on
Naam: paarsebril
|
Lid sinds: 13 jul 2010
Ik heb een Shirtje laten maken voor mijn zoon met de tekst Ik word grote broer, en toen mijn ouders langskwamen heb ik een paar keer moeten zeggen dat ie een nieuw shirt heeft en Oma las het snel maar tegen Opa moesten we het wel 20x zeggen, wat heeft ie toch een leuk shirt aan, zo'n leuke tekst, niks hoor. Tot ik hem op tafel zette en zijn shirt recht trok. Eeuuuhhhh hoe kan dat nou, was zijn reactie, en toen ben ik maar over de bloemtjes en de bijtjes begonnen.
Ze vonden het super alleen wat dicht op elkaar, Mijn zoon is net 1,5 als de volgende komt, en oh wat ben ik blij dat het is gelukt zo dicht op elkaar.

Maar op het werk heb ik het vanaf dag 1 verteld, alleen mijn afdeling (we zitten met z'n drieen) gewoon praktisch en ik had de test op het werk gedaan en kon niet stoppen met lachen. Ja heb eerst mijn vriend gebeld.

Tip ga nooit trakteren voor je verjaardag op je werk als je net een positive test hebt gedaan, iedereen gaat je feliciteren en bij elke denk je, je moest eens weten.

No Avatar
Iris on
Naam: Iris
|
Lid sinds: 03 nov 2010
Wat leuk al die verschillende manier te lezen!
Dank je wel!

Wij willen dus eigenlijk a.s. zondag 5 december het aan onze schoonouders vertellen. Nu hoorden we dat 1 oma er ook is... en daarom twijfel ik een beetje. Want ik vind als zij het weet, we de andere oma en mijn eigen oma ook moeten inlichten. Is natuurlijk niet altijd zo, maar wel aangezien we haar niet om een bepaalde reden het eerder willen vertellen zeg maar dan de rest.
Dinsdag de 7e hebben we onze 1e afspraak bij de vk en ook een echo, ik heb zelf het idee om dan naar onze schoonouders te gaan... weet niet of mijn man dat ziet zitten. We vonden 5 december ook wel speciaal... moet maar net allemaal zo uitkomen he, Sint en/of Kerst. Zit dus nog met een dilemma...

Zaterdag gaan we het wel zeker tegen die goede vrienden van ons zeggen! Ben zo benieuwd!!! Weet alleen nog maar de reactie van mijn eigen ouders en mijn broer, verder dus nog niemand. Wel spannend op zich.

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279
Hi Ladies, Ik ben hier nieuw en ik zou graag willen weten of jullie het zelfde...
Zegt: Lady J
33278
Hoi , ik word 41 heb vijf kinderen jongste is 13 en voor mij was dat ook wel...
Zegt: Sylvia Hanssens
33277
Еврейская социальная сеть и знакомства в Израиле Израиль еврейская социальная...
Zegt: IsrafacePep
33276