zwanger en niet blij

Naam: corrina
|
Lid sinds 31 dec 2009

Hallo allemaal ik ben nu 6 weken zwanger van onze derde....maar ik ben niet blij ....ik ben aardig depri op dit moment want ik twijfel aan alles.
ik voel me ook echt hond beroerd wie herkent het......??


No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,
De eerste dagen dat ik zeker wist dat ik zwanger was van een 3e ging ik door een hel.  Ik wist niet wat me bezielde, want het is wel gewenst.  Mijn man begreep er niets van, waarom die huilbuien?
In ieder geval nadat alle kleine problemen in mijn hoofd grote obstakels waren geworden, heb ik er een goed gesprek over gehad met mijn man.  Relativeren is het woord en weten dat hij erachter staat doet veel.  Ook al komt het huishouden en de praktische regelingen in de praktijk op mama's schouder neer.    Veel succes nog ....  en ik begrijp het heus wel; best is wel om een vertrouwens persoon te hebben om erover te spreken; die het verder kan relativeren...

K

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

oh wat fijn om te zien dat ik niet de enige ben!!
Ik ben nu ongeveer 5 wkn zwanger van de 2e. Nog geen test gedaan, maar twijfel er niet aan. Het is een geplande zwangerschap, maar door o.a. werkloosheid vind ik het, nu het zover is, doodeng en begin ineens te twijfelen of ik het wel wil.
Ik vind het echt heel erg dat ik me zo voel en weet niet wat ik er mee aan moet.
Het is nog erger omdat ik in het verleden een abortus heb ondergaan, en ik zou me een vreselijke heks voelen als ik dit GEPLANDE kindje zou laten weghalen, dus is ook geen optie.
Boehoeoeoe!!

No Avatar
TheFirstTension on
Naam: TheFirstTension
|
Lid sinds: 21 jan 2010
Hi,

Ik wil een ding kwijt. Mijn moeder zegt altijd. Een kind dat verwekt is, komt altijd met zijn koffer op aarde. Daar bedoeld ze mee dat er altijd wat te eten en drinken en onderdak voor hem is. Ik zou ervan genieten en geen zorgen om maken.

Zelf verwacht ik mijn 1e kindje (11 weken) echt spannend.

Groetjes Zehra

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Mooi Zehra....

No Avatar
rfz on
rfz
Naam: rfz
|
Lid sinds: 16 feb 2010
Wel herkenbaar. Ben nu 13 wkn zwanger van de 2e. Bij mijn eerste zwangerschap de eerste 3mnd zo vreselijk beroerd geweest, veel te veel afgevallen, niet kunnen eten, werken enz. Daarna veel bekkenpijn en uiteindelijk rolstoel. Na de bevalling alles weer goedgekomen hoor! Maargoed, op sommige momenten word ik ineens heel depri en denk ik: waar ben ik aan begonnen, daar gaaaaan we weer, gatver! Dan ben ik helemaal niet blij. Je weet ineens weer heel goed hoe het was (de vorige keer). Iets wat je ver weg in hoofd hebt gestopt. Maar nu komt dat weer boven en sla ik mezelf voor me kop: Je wist toch dat je weer misselijk en beroerd zou worden en dat je bekkenpijn zou krijgen! Ik vind het ook erg bevrijdend dat ik op dit forum daarover eerlijk kan zijn. Veel mensen (die niet zwanger zijn vooral) kunnen niet zo goed begrijpen dat je wat te klagen hebt, of dat je ook weleens niet zo blij bent. Dan krijg reacties als: Je krijgt er toch iets moois voor terug! Allemaal waar, het is ook echt geweldig en we kijken erg uit naar ons kindje. Maar ik kijk ook uit naar het moment dat de bevalling achter de rug is, de borstvoeding weer mooi klaar is en ik mijn lichaam weer voor mezelf heb!

No Avatar
Danielle1975 on
Anoniem
Naam: Danielle1975
Hoi,
Ik ben 14.5 week zwanger en ben vanaf 6 weken echt kotsmisselijk geweest slecht eten slecht slapen noem maar op of ik had het wel.
Na 9 weken werd het iets beter maar toen kreeg ik griep dus weer honds beroerd.
Nu ben ik eindelijk aan het bijkomen van voorhoofd en bijholte onsteking en onsteking aan mijn maagslijmvlies ofzo iets.
Heb in de afgelopen weken  alleenmaar beroerd gevoeld en liggen huilen van de pijn en dan komen er van die sukkels die geen kinderen hebben met van die uitspraken, het hoord erbij je ,krijg er iets mooi voor terug, gaat wel weer over, elke vrouw heb van die pijntjes enz enz.
Ik ben dan in staat om ze de nek om te draaien en te zeggen dat dit niet normaal is en dat niet iedere vrouw dit heeft(gelukig) en dat zij maar eens moeten proberen om ruim 8 weken je beroerd te voelen en toch naar het werk gaan en toch het huishouden en de boodschappen en alle andere dingen te doen terwijl je 10 keer per dag boven de plee hangt.
Ik weet heus wel waar ik het voor doe maar ik zou graag iets meer van mijn zwangerschap willen genieten, hopelijk gaat het nu beter.
Wens alle dames sterkte toe en hoop dat alles goed gaat.
 Groetjes Daan 

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo,
Ik snap niks van mezelf. Ik ben 5 weken zwanger. Maar heb niet het gevoel wat ik bij veel vrouwen lees. Ik heb niet het gevoel van dol gelukkig te zijn, terwijl ik wel heel graag een kindje wil.
Ik begin begin overal aan te twijfelen. Zelfs aan mijn vriend. Mijn vriend begrijpt al helemaal niks van me, met mijn stemmingswisselingen. Hij is sowieso al niet zo'n prater, maar nu heb ik het gevoel dat ik alles alleen moet doen.
Heb het gevoel dat hij mijn zwangerschapsperikelen niet serieus neemt... valt niet mee.
Mijn trek in eten is ook volledig verdwenen en voel me zo verwart.
Misschien is er nog iemand die handige tips heeft???

Ik wil zo graag blij zijn....

XX R.

No Avatar
TheFirstTension on
Naam: TheFirstTension
|
Lid sinds: 21 jan 2010
Hoi XX R.

Dat komt door de hormonen. Na de 3e maand zul je je beter voelen. Ik had ook veel huilbuien de eerste 3 maanden en mijn man die werd er telkens onrustig van. Nu gaat alles als op zijn oude en zijn heel blij met ons eerste zwangerschap. Geniet ervan. Het komt heus goed allemaal!

Gr. Zehra

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Rustig even de eerste 16 weken afwachten, die vervelende hormonen...
Mocht het daarna niet beter worden, zou ik wel even naar de huisarts gaan!

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Wat herkenbaar allemaal.
Ik ben nu (als het goed is) 10 weken zwanger en vrijdag hebben we de eerste echo dan zijn we 11 weken.
Dit kindje is geheel ongepland, maar zeker heel welkom. We hebben al een stoere vent van 20 maanden, maar doordat we in een verbouwing zitten. Het probleem is ook dat er bij mij alleen maar beren op de weg zijn, terwijl ik wel heel blij ben. Ook is het zo dat ik zo misselijk ben dat ik bij het idee van eten al braak neigingen krijg.  Als het eten geen geur heeft gaat het wel, maar de lekkere dingen moet ik helaas laten staan.
Nog een paar weken en dan kan ik vol energie genieten van ons mannetje en de kleine innieminie in mijn buik.

Voor alle dames die het moeilijk hebben. Praat erover met je partner en huil eens lekker om niks dat lucht op.

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282
Ik ben Debby 19 jaar ik moest nu al 2 dagen geleden ongesteld worden en ik ben...
Zegt: Debby de vos
33280
Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279