Zwanger + poliep op baarmoedermond

Naam: lucienne1975
|
Lid sinds 04 jul 2010
Hallo allemaal, ik ben nu 15 weken zwanger en heb het nodige bloedverlies gehad in de eerste weken. Het bleek dat er een bloeding in mijn placenta zat en ik moest rust houden. Heb ik gedaan en het ziet er nu allemaal goed uit. Maar nu blijkt ook weer dat ik een poliepje op mijn baarmoedermond heb. Ze halen het niet weg, maar ik kan tot het einde daar bloedingen van krijgen. Heeft iemand daar ervaring mee?

No Avatar
Steffie on
Naam: Steffie
|
Lid sinds: 29 okt 2010

Hoi,

Ik weet niet of dit een oude post is? Maar ik heb dus net hetzelfde... Zowel bij mijn eerste zwangerschap en nu ook bij mijn tweede zwangerschap. 

We zijn blijkbaar een buitenbeentje volgens mijn gyn, want hij heeft het nog nooit in boeken zien staan en in de praktijk ben ik bij hem de eerste die dit heeft. Nu ja, niet echt een 'eer' om trots op te zijn.

Ik ben nu voor de tweede keer zwanger en het is dus ook de tweede keer dat er poliepjes op mijn bmh beginnen te groeien onder invloed van de hormonen. Die bloeden heel gemakkelijk, dus bloedverlies is hier wekelijks een feit. Bij mijn zoontje is het pas begonnen op 18 weken, tot het einde elke week. Ze hebben toen een biopsie gedaan en ze waren gelukkig goedaardig, want het zag er niet goed uit volgens de gyn.

Ik ben nu net 7 weken zwanger, heb al 5 dagen bruinverlies gehad en gisteren enorm veel rood bloedverlies (na een toiletbezoek). Tijdens de controle bij de gyn zei hij dat er al terug een poliepje zichtbaar was. Ik heb een controle gehad na mijn zwangerschap en voor deze zwangerschap en 2x was mijn bmh perfect normaal. Maar nu zijn ze dus terug en ik heb nu al meer bloedverlies gehad dan de vorige keer rond dezelfde periode. Ik bereid me dus voor op wat me te wachten staat.

Maar ik voel me echt een buitenbeentje, zeker na de woorden van mijn gyn dat hij het zelfs nog nooit in de literatuur vermeld zag staan. Zijn er nog mama's waarbij hun lichaam zo raar reageert op zwangerschapshormonen, waardoor ze poliepen op de bmh krijgen?
De eerste keer werd ik eigenlijk bang van mijn lichaam, omdat het niet normaal reageerde, maar ik was wel enorm opgelucht dat alles vanzelf verdween. Nu is het dus terug zo. Ik heb wel een spoedks gehad en ben bang dat die poliepen daar de oorzaak van zijn.
Ben jij nu nog zwanger of al bevallen, want ik zie nergens staan hoe oud deze post is. Ben/kan je gewoon bevallen of ook met een (spoed)ks?

Oh ja, je vindt me ook hier. Ik was op zoek naar lotgenoten, want het is & blijft naar het schijnt erg zeldzaam... En ik ben enorm bang voor een tweede spoedks. Dus ik hoop echt dat ik gewoon kan bevallen.

http://9maand.be/forum/reactions/pid/4150988#m4150988


Groetjes,
Steffie

No Avatar
Steffie on
Naam: Steffie
|
Lid sinds: 29 okt 2010
Oh, sorry, ik zie nu dat de post van een aantal weken geleden is dus je bent nog zwanger. ;-)
Hoe gaat het nu met je? Wat zegt de gyn over de bevalling? Kan/mag het natuurlijk?
Heeft hij iets gezegd over extra bloedverlies tijdens de bevalling? Mijn gyn zei dat dit het geval zou zijn, maar kon niet zeggen hoeveel. Nu ja, ik heb een spoedks gehad. Ik ben ingeleid wegens zw-vergiftiging en het ging zo slecht met ons zoontje dat ze direct moesten ingrijpen. Ik heb uiteindelijk 4 zakjes bloed moeten bijkrijgen, maar ik weet niet of dit door de poliepen kwam. Mijn vliezen waren wel al gebroken.

Zou je me op de hoogte willen houden of je gewoon bent kunnen of mogen bevallen? Ik heb namelijk heel veel schrik na mijn eerste ervaring dat de ontsluiting niet wou vorderen (ben maar tot 3cm geraakt na 15 uren arbeid) door de poliepen.

Mijn gyn zei me ook dat hij niet dacht dat ik dit zou meemaken bij een tweede zwangerschap, maar ik heb deze week bij mijn controle dus ander nieuws gekregen... Ze zijn er terug en ik ben nog maar 7 weken zwanger.

Is dit je eerste zwangerschap of heb je al kindjes?

Sorry, veel vragen, maar ik ben echt op zoek naar lotgenoten. Om te weten dat ik niet alleen ben en ook om te weten of ik effectief wel de kans krijg om gewoon te bevallen, of dat het maar ijdele hoop is...

Groetjes,
Steffie

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Lucienne, ik weet niet of je soms nog op dit forum komt of dat er jouw iemand kent, maar ik wou graag contact met je zoeken. Blijkbaar is dit echt wel vrij zeldzaam en aangezien ik dit al voor de tweede keer heb én enkel tijdens mijn zwangerschappen, ben ik dus een beetje wanhopig op zoek naar een lotgenoot.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

hallo,
ook ik heb er last van!
ik ben nu 18 wk, 3e dag van opname,mag straks naar huis!
ben opgenomen met bloedverlies en harde buiken weeen!
bloedverlies door poliep,wordt a.s. dinsdag weggehaald!
gelukkig geen kans op vroeggeboorte, alles zit potdicht.
is dat verwijderen pijnlijk? mag ik dan gelijk weer werken ofzo?
 
groetjes osssiii

No Avatar
Steffie on
Naam: Steffie
|
Lid sinds: 29 okt 2010
Dag Osssiii,

Leuk om eindelijk eens een lotgenoot  tegen te komen. Ik heb mijn vorige zwangerschap vanaf 18 weken tot ongeveer 36 weken regelmatig bloedverlies gehad wegens 3 poliepen, nu heb ik eentje vanaf nog geen 7 weken. Verder is er niet meer naar gekeken of er nog zijn begekomen. Ondertussen ben ik 13 weken. Ik had wel lichte bloedarmoede als gevolg van de bloedingen tijdens de eerste zwangerschap, nu zal dit binnenkort terug gecontroleerd worden oa samen met CMV & Toxoplasmose.

Mijn poliepen waren gelukkig goedaardig. Bij mij worden ze ook nu niet weggehaald, omdat het veel te gevaarlijk is! Als ze dit weghalen kan de bevalling spontaan beginnen of alles nu nog potdicht zit of niet... Dat was bij mij ook zo en het is normaal op zoveel weken. En 18 weken is niet levensvatbaar hé als de bevalling begint... Natuurlijk, ik had geen last van harde buiken. En bloedverlies in combinatie met harde buiken is niet goed. Hij heeft me inderdaad wel gezegd dat ik me geen zorgen moest maken als ik bloedverlies had zonder harde buiken, anders moest ik het wel melden. Misschien dat ze daarom bij jou wel die beslissing nemen?

Ik wil je niet bang maken, maar ik schrijf op nog een ander forum. Daar is iemand waarbij men een poliep heeft verwijderd, op 15 weken. Dat is niet goed afgelopen... Mijn gyn weigert dit dan ook te doen om die reden.
Laat je goed informeren en ik hoop dat alles vlot verloopt. Kan de poliep trouwens niet terugkomen?
Ik duim heel hard voor je dat het verwijderen goed gaat. Hou je me aub op de hoogte? Want we zijn zeldzame gevallen... Is dit trouwens je eerste zwangerschap of heb je al kindjes? 

http://9maand.be/forum/reactions/149628

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi Steffie,

Ik weet het ook niet hoor....
Ik heb gister aangegeven dat ik het liever tijdens de bevalling verwijderd wilde hebben, maar dat wilde hij niet
omdat hij niet weet wat voor een soort poliep het is.
Het is mijn eerste zwangerschap...en daarom is het ook zo lastig omdat ik helemaal geen ervaring heb.
Hij heeft wel aangegeven dat het moeilijk is om zo'n poliep te verwijderen omdat de baarmoeder erg doorbloed is. Maar de intensie is eerst goed bekijken en evt. verwijderen.
Ben nu gelukkig thuis, tot dinsdag a.s. moet ik het rustig aan doen en dan hoor ik wel weer verder..

Wat jij schrijft zal ik zeker meenemen voor dinsdag a.s. en dit overleggen met de arts.
Maar jah ze hebben nu ook in 3 dagen zo vaak inwendig zitten rommelen, waardoor ik ook zoiets heb van of alles nu potdicht zit je zit er wel in te rommelen, kan dat geen nadelig effect hebben.

Ik hou je ook zeker op de hoogte, ik zal dat forum bekijken...

Groetjes,

Össsiii

No Avatar
Steffie on
Naam: Steffie
|
Lid sinds: 29 okt 2010
Ze hebben bij mij wel direct een biopsie genomen tijdens de spoedecho (wegens de bloeding) omdat het er niet goed uitzag. Ze dachten echt dat het kwaadaardig was. Maar uit de biopsie bleek dat het goedaardig was en vond de gyn het te riskant om ze te verwijderen. Hij wou afwachten tot na de bevalling en nadien waren ze gewoon verdwenen, al bij mijn controle 8 weken na de bevalling. Misschien toch eerst een biopsie opteren en als het dan goedaardig blijkt afwachten? Maar het is wel zo, dat ik door die poliepen veel bloedverlies had bij de bevalling, ik heb 4 zakjes bloed moeten bijkrijgen. Ik heb een spoedks gehad, de ontsluiting vorderde niet en ons zoontje was echt in nood (hartje). Dat is dus momenteel nog steeds mijn grootste vraag: hadden die poliepen invloed op de ontsluiting of was mijn lichaam nog niet klaar voor de bevalling (ingeleid op 39 weken wegens zw-vergiftiging). Mijn gyn ging het navragen in het UZ Gent, in de hoop dat er een collega is die toch zo'n ervaring heeft, wegens de zeldzaamheid ervan. Misschien weet jouw gyn daar mee over? Zou je het even willen navragen?

Oh ja, als de poliep kwaadaardig was geweest weet ik niet of ze die hadden verwijderd. Dat heb ik niet gevraagd. Ik denk niet dat ze het al zouden gedaan hebben. Wat ik wel weet is dat men dan op 30 weken ons zoontje zou gehaald hebben met een geplande ks. Ik ben blij dat dàt niet nodig was, want 30 weken is echt nog veel te vroeg. Nadien zou men een behandeling starten.

Rommelen of echt weghalen lijkt me toch wel een groot verschil. Jij hebt een andere dokter, en ik ben zelf ook geen dokter natuurlijk. Ik heb alleen mijn eigen ervaring daarin. Na de biopsie had ik direct erna bloedverlies, dat ongeveer 2 dagen duurde.  Maar als ik denk aan dat bloedverlies dat ik had na de bevalling. Ik lag in mijn bed in 1 grote plas bloed. Toen werd het duidelijk waarom ik tijdens het dichtnaaien mijn ogen niet meer kon openhouden en ik van die 45 minuten maar 5 à 10 minuten hooguit herinner. Zelfs toen onze ouders op bezoek kwamen, ongeveer 2 uren na de spoedks, lukte me dat niet. Pas na de eerste 2 zakken bloed die avond, zo'n 5 uren na de bevalling ging het al iets beter.

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hallo

Vandaag op het POK geweest voor desbetreffende poliep.
Eerts mijn vragen besproken met de arts...
En ja hoor een poliep kon degelijk meer kans geven op een bloeding tijdens de bevalling, vandaar dat ze het liever gelijk weghalen.

Tijdens het onderzoek kwamen we erachter dat het niet om 1 maar meerdere poliepen ging rond de baarmoedermond. Het zag er onrustig uit en na aanraking begon het al gelijk te bloeden, maar ze vond het riskant om ze gelijk allemaal te verwijderen.

Ze vroeg mij of ik eerder een uitstrijkje heb gehad en ; nee was het antwoord. Ze gaf aan dat als ik nu een uitstrijkje had gedaan de uitslag pap 2 of pap 3 zou zijn. Pap 4=kankercellen aanwezig.

De arts besloot om een paar hapjes te nemen voor onderzoek (kwaad of goedaardig), de bloeding die ontstond kon ze niet stoppen, moest ze het dus dichtbranden. Ben daarna 2 uurtjes opgenomen geweest om de bloeding te observeren en dat ging gelukkig goed. Het hartje van de baby was ook duidelijk aanwezig tijdens een onderzoek.

Als de uitslag goedaardig is, laat ze de poliepen toch zitten en gaat ze het weghalen na de bevalling.
Tijdens de bevalling lukt het niet omdat de baarmoedermond gaat ontsluiten en dan is het niet duidelijk te zien.
Als de uitslag toch niet goed is, weet ik niet wat ze dan zal beslissen...maar daar wil ik nu niet aan denken en wacht rustig af. 30-12-2010 krijg ik hopelijk de uitslag..wel ben ik erg zenuwachtig en stiekem toch ongerust..

Groetjes,

Össsiii

No Avatar
Steffie on
Naam: Steffie
|
Lid sinds: 29 okt 2010
Ik vroeg me af hoe het was gegaan! Ik ben echt blij om een lotgenoot gevonden te hebben!

Hoeveel zijn meerdere? Bij mij waren het er 3 de eerste keer, nu maar eentje, tenzij er zijn bijgekomen. Het is omdat het zo gemakkelijk bloed dat hij ze niet wou weghalen, want daardoor kan je alles in gang steken. Maar zoals al eerder gezegd, het is door die poliepen dat ik zoveel bloedverlies had tijdens de bevalling. Vandaar dat ik niet weet of het wel goed is om nu een gewone bevalling te proberen. Liefst wel natuurlijk, maar het risico...

Het was duidelijk wel een serieuse bloeding als ze het moest dichtbranden! Gelukkig dat alles goed is met jullie kindje, ik hoop dat het zo goed blijft gaan!

Bij mij hebben ze toen ook een biopsie genomen, maar ik had de week erna direct resultaat of het goedaardig of kwaadaardig was. Gelukkig goedaardig! Jij moet wel erg lang wachten zeg, maar ik denk dat ze ook het soort poliep zullen onderzoeken. Ik hoorde hem onlangs het soort bespreken met zijn collega omdat het zo zeldzaam is en zij nog nooit zo'n 'geval' had gezien.

Wat betreft dat uitstrijkje. Ik heb toen ik 19 was eentje gehad die niet goed was. Ik nam toen de pil en had ook regelmatig bloedverlies. Nu weet ik dat mijn lichaam zo raar reageerde op hormonen. Het uitstrijkje nadien was wel goed. Daarom dat mijn gyn tijdens mijn spoedecho ook echt dacht dat ik baarmoederhalskanker had. Het zag er gewoon erg slecht uit. Dus ja, dat het goedaardig was, was een enorm opluchting.

Zou jij dan gewoon mogen bevallen als ze goedaardig zijn? Neemt ze het risico op die bloeding? Daar heb ik toch wel schrik voor en ook ivm de ontsluiting. Denkt zij dat het er een invloed op kan hebben?
Mijn gyn heeft het vorige week besproken in het UZ Gent, maar ze keken hem daar allemaal erg raar aan. Nog nooit van gehoord... Dus ja... 28/12 moet ik op controle, ik heb niet de kans gehad om te vragen wat zij er over dachten, aangezien ik hem maar kort gesproken heb. Ik ga dat wel doen tijdens het volgende bezoek. Ik ga nu nog eens hier op het forum op zoek naar gynaecologen die toch wel ervaring hebben met speciale gevallen.

En wat betreft als het kwaadaardig was, heb ik al gezegd dat mijn gyn een keizersnede zou plannen op 30 weken. Hij heeft me dat pas nadien verteld, dus ze wil je vast niet ongerust maken. Wie weet is het zoals bij mij, gewoon een rare reactie van je lichaam. Ik hoop het voor je! Ik weet dat je je nu heel onzeker en ongerust voelt, maar nog niet het ergste denken vooraleer je de resultaten hebt! Laat me iets weten! Ik duim voor je!

Groetjes,
Steffie

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi Steffie,

Ik zie nu dat we op twee forums schrijven, maar dat is alleen maar goed denk ik, voor het geval dat er nog meer mensen dit hebben..

Ik weet niet hoeveel, wat ik wel weet is dat het rondom de baarmoedermond zat (ik heb ze ook gezien), ze zij het is er niet één maar meerdere.
Ze gaf ook aan dat het leek op een voorstadia van bmhkanker. Als het maar geen bmhkanker is, want een voorstadia wil nog niet zeggen dat ik kanker heb, maar wel afwijkende cellen en die kunnen gewoon worden verwijderd.

Idd de forse bloeding kwam doordat het gebied zo doorbloedt is door de zwangerschap.

Of ik nu wel gewoon mag bevallen of niet, weet ik niet...ik zou het toch wel willen proberen.Pas als dat niet mocht goed gaan wil ik pas een keizersnede. Ik hoop dat ik dit zelf mag beslissen.

Nou wat ik wel heb gehad is dat ik 2,5 jaar geleden bij een collega gyna van haar was geweest voor doorbraakbloedingen tijdens pilgebruik. Ik heb namelijk jarenlang een lichte pil geslikt ik denk vanaf mijn 16e tot aan mijn 21 of 22ste  op een gegeven moment begin ik last te krijgen van doorbraakbloedingen, van de ene naar de andere pil gegaan, maar nee hoor het hield maar aan.
Toen ben ik denk ik uiteindelijk ongeveer 2,5 jr terug dus bij de gyn geweest. Zij had toen inwendig echo gedaan, maar ze heeft het niet over een poliep gehad toen. Dit zal ik haar op de controle afspraak nog wel vertellen, miscchien dat het helpt.

Ik heb op meerdere forums gelezen dat een voorstadia van bmh kanker heel goed te behandelen is, dus daar maak ik me geen zorgen over. Als het maar niet slecht is..

Ik heb net gebeld met de poli of dat ik tochniet eerder terecht kon. Ik heb nu 2 afspraken staan voor de 23ste en 30ste. De 23ste moet ik in de ochtend nog even bellen of dat de uitslag al binnen is, zo ja kan ik erheen, zo nee moet ik toch wachten op de 30 ste.

Groetjes,

Össsiii

Pagina's

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken...
Zegt: Gabriella Scott
33275
Hoi allemaal.. Ik ben nu 30 wk & 1 dag zwanger en voel me nog steeds super...
Zegt: Samantha Hopmans
33274
gwn pils drinken werkt bij mij goed. groet ragel
Zegt: ragel
33273
hoi bams, ik zou uw kind graag willen overnemen ik weet namelijk hoe het is een...
Zegt: ragel
33272
Over: Gezellig