Zwanger worden op je 42e!

Naam: MamacitaLisa
|
Lid sinds 12 mei 2011
Ha allemaal, Ik ben sinds vandaag nieuw op dit forum. Ik ben een moeder van 42 met een zoon van 7 jaar. Sinds 3 jaar heb ik een vriend waarmee ik verloofd ben. Volgend jaar gaan we trouwen! We willen ontzettend graag een tweede kindje. In december 2010 was ik zwanger, maar heb na 10 weken een miskraam gehad. Dat doet nog steeds veel pijn. Op mijn account staat dat ik op 12 mei ben uitgerekend, dat klopt dus niet! Ik heb door het meemaken van de miskraam nu veel angst of het nog wel lukt om zwanger te worden en te blijven. Wie heeft voor ons tips of verhalen waardoor wij wat positiever worden? Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties!

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hoi Hoi,

ALs eerst wil ik zeggen dat het vreselijk is om miskramen te hebben en dat zal je ook altijd bij blijven. Ik heb 3 miskramen gehad su begrijp je angst.

Nu bij deze zwangerschap heb ik in angst gezeten tot de 13 weken en daarna ook nog wel. Bij de 20 weken echo werd het minder een bepaald bevestiging die ik had zeg maar. Ik dacht als het mis gaat dan hoort het zo te zijn hoe pijnlijk het ook is, dan zou het kindje echt iets hebben waardoor het zelf ook niet gelukkig zou zijn.

Wel denk ik ( bedoel het niet lullig ) dat je leeftijd een rol mee speelt je bent toch 42. Begrijp heel goed dat je een 2e wilt maar  het is wat riscanter.

gr

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi hoi,

Dank je voor je reactie!
Wat fijn dat deze zwangerschap goed gaat! En wat spannend dat de baby al over 5 weken komt!
Ik ben gisteren 42 geworden en ja dat klinkt en voelt dan echt als zo`n leeftijd van gaat dat nog wel lukken. Maar goed, een hoop Hollywoodmoeders zijn ook van mijn leeftijd. Mariah Carey heeft met Koninginnedag een tweeling gekregen op haar 42e! Dus het kan ook goed gaan.

Groetjes en een fijne bevalling gewenst!

No Avatar
MamacitaLisa on
Naam: MamacitaLisa
|
Lid sinds: 12 mei 2011

Dit berichtje was van mij!

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hoi Hoi,

Ik hoop ook dat het gewoon goed blijft gaan en dat je over 9 maanden weer een trotste mama mag worden.
Ik zeg altijd maar zo "wie niet waagt wie niet wint" .

Hoe is je dag gister verlopen heb je nog iets gedaan om het te herdenken?

Nou hopelijk zie ik snel een topic van je met "ben zwanger

fijne middag

No Avatar
MamacitaLisa on
Naam: MamacitaLisa
|
Lid sinds: 12 mei 2011

Hoi hoi,

Mijn dag begon eergisteren heel verdrietig. Ik kon de avond ervoor al niet in slaap komen, ik moest alleen maar huilen. De ochtend van mijn verjaardag was het net zo hevig. Ik had mijn zoontje naar school gebracht, ben naar huis gegaan en bleef maar huilen. Op een gegeven moment moest ik echt naar mijn werk en ben gegaan. Mijn verjaardag voelde echt als een mijlpaal, het gemis van mijn 2e kindje dat niet ter wereld mocht komen. Later op de dag voelde ik me iets beter.
Toen ik thuiskwam begon mijn zoontje samen met 3 buurjongetjes voor mij te zingen! De kids hebben allemaal meegegeten en het was heel gezellig. Mijn zoontje heeft me een gele vlinder cadeau gegeven gekocht in de Wereldwinkel, dat was ook heel apart, omdat ik de vlinder echt als symbool zie voor ons verloren kindje.
Ik weet nu dat je jezelf echt tijd moet gunnen om hier mee om te gaan. Mag ik je vragen hoe dat voor jou is geweest? En dan 3 keer dat het mis ging, dat lijkt me heel moeilijk.

Wat fijn voor je dat je nu een gezond kindje mag krijgen!

Dank nog voor je lieve berichtje.
Fijne avond!

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hoi Hoi,

heel mooi gebaar van je zoonje? Neem de tijd ook om het te verwerken dat heb je echt nodig. Een vlinder is een mooi gebaar "vrijheid" Onze kindjes zijn in de hemel en weet zeker dat ze het daar goed hebben.

De eerste miskraam was met 10 weken en was heel heftig, ik had weeen en bloede zo erg dat ik flauw gevallen ben en in het ziekenhuis terecht kwam. kindje wel opgevangen en begraven hier in de tuin op een mooi plekje. Ieder jaar in feb dan zet ik er een mooi bloemetje neer. Ik heb er heel veel moeite mee gehad mede door reacties van andere. Lang heb ik mikj een waardeloos iemand gevoeld. Nu heb ik ieder jaar een rot week maar probeer het positief te zien.

De tweede was vrij snel namelijk 7 weken en kreeg daardoor weer een klap. Hierna werd ik zwanger van mijn jongste en die zwangersschap heb ik enorm angstig door gemaakt de eerste weken. 

De derde miskraam was ook rond 7 weken en kreeg het gevoel dat er wat mis met me was.
Ik ben daarna op vakantie gegaan en werd onverwachts zwanger heel blij maar behoorlijk angstig bleef onzeker ondanks de echo. Pas met de 20 weken echo durfde ik een beetje te gaan genieten. Ik heb nu pas ook alles een beetje klaar. 

Mensen snapen niet dat je zo verdrietig kan zijn om een miskraam, maar voor mij zijn het me kindjes. de opmerking die je krijgt van "je hebt twee gezonde kindjes, ach meid is de natuur enz."

Miskramen gaan niet in je koude kleren zitten en neem je voor je hele leven mee. Tuurlijk ben ik blij met mijn dochters maar mis er wel 3.

Nu nog 4 weken en 6 dagen en dan heb ik hopelijk een gezonde dochter in me armen en mag ik ze alle drie mijn heleleven bij me houden.De zware bevallingen heb ik er voor over.

gr

No Avatar
MamacitaLisa on
Naam: MamacitaLisa
|
Lid sinds: 12 mei 2011

Hoi hoi,

Ik wil je allereerst graag laten weten dat ik het enorm waardeer dat je tijd maakt om mij je persoonlijke verhaal en gevoelens te beschrijven. Dat je zwanger bent van een gezond kindje, maar je ook over je miskramen wilt vertellen. Ik vind dat heel bijzonder en waardevol. Dank je wel daarvoor.

Je hebt heel wat meegemaakt zeg. Ik kan me je angsten, teleurstelling en verdriet heel goed voorstellen.
Het is zeker heel moeilijk om met 'goedbedoelde opmerkingen' om te gaan. Ik heb ook gehoord dat ik dankbaar moet zijn voor mijn gezonde zoon. En natuurlijk ben ik dat, maar ik denk dat je ook bij het verlies van je kind en in jouw geval, kinderen, mag stil staan.

Ik heb gisteren mijn verjaardagsfeest gevierd en het was heel gezellig, maar ik heb ook gedacht, als het anders was gelopen, had ik mijn kindje over 3 maanden op de wereld gezet. En dat doet veel pijn.
Ik doe mijn best om er zo positief mogelijk mee om te gaan.

Ik ben zo blij voor jou dat deze zwangerschap goed gaat. Ik hoop dat de laatste loodjes meevallen, voel je je goed? En ik hoop dat je straks ontzettend kan gaan genieten van je dochtertje! En dat er dan plaats is voor veel vreugde en je geen angst meer hoeft te ervaren.

Hou me alsjeblieft op de hoogte! Slaap lekker voor straks!


No Avatar
MamacitaLisa on
Naam: MamacitaLisa
|
Lid sinds: 12 mei 2011

Hoe is het Graafjes?
Groetjes

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Hoi,

Met mij gaat het redelijk ondanks de kwaaltjes. En zolang het met de kleine goed gaat ben ik tevreden.
Maandag weer naar de vk en hopen dat mijn bloed qua hb goed is anders wordt ik opgenomen en daar heb ik geen zin in.

Hoe gaat het met jou? Al een beetje meer positiever?

No Avatar
Anoniem on
Anoniem

Hoi hoi,

Hoe is het met jou, ben je nog thuis? Hoop dat het goed met je gaat. Ja, ik voel me al veel positiever en meer in evenwicht. We gan voor nieuwe kansen...

Veel succes met de laatste loodjes!
Groetjes,
Lisa

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282
Ik ben Debby 19 jaar ik moest nu al 2 dagen geleden ongesteld worden en ik ben...
Zegt: Debby de vos
33280
Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279