redactie

Redactie 2 jaar geleden 1 reactie

zwangerschapssymptomen
 

Er zijn symptomen die in een heel vroeg stadium al verraden dat je zwanger bent. Het meest voor de hand liggende en duidelijkste signaal is natuurlijk het uitblijven van de menstruatie. Maar daarnaast zijn er ook andere symptomen die op een zwangerschap kunnen wijzen. Zo hebben veel vrouwen de eerste weken last van gevoelige borsten.

Ook een misselijk gevoel, met name in de ochtend, kan te maken hebben met een zwangerschap. Zwangere vrouwen produceren namelijk het hormoon HCG (humaan choriongonadotrofine), en dit hormoon zorgt ervoor dat de baarmoeder wordt voorbereid op het ontvangen en innestelen van de bevruchte eicel. Een nadeel is dat dit hormoon dus ook voor het misselijke gevoel zorgt. Het goede nieuws is dat na ongeveer drie maanden de hoeveelheid HCG in je lichaam sterk afneemt en dus ook de ochtendziekte minder wordt.

Veel vrouwen voelen zich ook een stuk vermoeider tijdens de zwangerschap. Dit heeft te maken met de enorme hoeveelheid energie die je lichaam in de zwangerschap steekt. Daarnaast kan je ook last hebben van buikpijn. Deze pijn wordt veroorzaakt door het uitzetten van je baarmoeder. Door dat uitzetten worden namelijk de banden waarmee je baarmoeder aan het bekken hangt, opgerekt. Dit kan tot steken in de onderbuik leiden.

Ook moeten vrouwen in het begin van hun zwangerschap in sommige gevallen vaker plassen. Dit komt doordat je baarmoeder in omvang toeneemt en daardoor op je blaas gaat drukken. Als de baby groeit drukt het lichaam van je baby zelf ook op de blaas en hierdoor kan er minder worden opgeslagen in je blaas waardoor je vaker naar het toilet moet. Veel zwangere vrouwen hebben in het begin van de zwangerschap ook last van stemmingswisselingen. Dit komt door de hormonen die geproduceerd worden om de zwangerschap in goede banen te leiden. Zo kan het zijn dat je sneller geïrriteerd bent of zonder duidelijk aanwijsbare reden in huilen uitbarst. Als je één of meerdere van deze symptomen voelt en je twijfelt of je wel of niet zwanger bent, is het verstandig om een zwangerschapstest te doen.

Heb jij zelf last van zwangerschapssymptomen, laat het weten in een reactie hieronder. Zo verzamelen we alle kwaaltjes ... 

Pagina 1, er is 1 reactie.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik kreeg helemaal in het begin een soort spierpijn in mijn billen.Voelde echt heel erg raar, alsof ik sport oefeningen gedaan had.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden