Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

maandclubs
 

Het berekenen van de datum van de ovulatie kan erg helpen om het ideale moment te bepalen om zwanger te kunnen worden. Als je plannen hebt om zwanger te worden en je dat graag zo snel mogelijk wilt zijn, dan is het handig om te weten op welke dagen je het meest vruchtbaar bent. De ovulatie is een ander woord voor de eisprong en geeft het moment aan waarop de eicel de eierstok verlaat. Dit is het moment waarop je vruchtbaar bent en zwanger kunt raken als zaadcellen de eicel bereiken.

Ovulatie berekenen met online rekentool

Je kunt natuurlijk de ovulatie berekenen met pen en papier in de aanslag, maar het is veel handigere om van een online rekentool gebruik te maken. De calculator voor het berekenen van de eisprong komt vooral goed van pas als er sprake is van een regelmatige cyclus. Het wordt wat lastiger als je te maken hebt met een cyclus die wat meer onregelmatig is. De berekeningen kunnen dan wat minder nauwkeurig uitvallen. Heb je een onregelmatige cyclus, dan kun je ook van de gelegenheid gebruikmaken om een ovulatietest te gebruiken. Een goede tool om je ovulatie te berekenen vind je hier.

Eisprong voelen

Er zijn vrouwen die hun eisprong kunnen voelen. Dat wordt ook wel ovulatiepijn genoemd. Het is uiteraard handig als je de eisprong voelt, maar voor de bevruchting komt dat moment niet altijd even gelegen. Je kunt om meer zekerheid vooraf te krijgen over het vruchtbare moment dan ook gebruikmaken van de online rekentool om de ovulatie te berekenen. Er zijn overigens nog veel meer mogelijkheden dan de online rekentool en ovulatietest om het moment van de vruchtbaarheid te bepalen. Je kunt dan ook van meerdere opties tegelijk gebruikmaken om zo nog meer zekerheid over het moment van de eisprong te krijgen. Je kunt in elk geval hier alvast van de online tool voor ovulatie berekenen gebruikmaken.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden