redactie

Redactie 3 jaar geleden Geen reacties

reageerbuisbevruchting-ivf
 

Zwanger worden door een reageerbuisbevruchting/IVF is een medische behandeling, die toegepast kan worden bij vrouwen, die vanuit zichzelf niet zwanger kunnen worden of daarbij ernstige moeilijkheden ondervinden. Pas als er sprake is van medische beperkingen om zwanger te worden, kan er een verwijzing plaatsvinden met de mogelijkheid om zwanger te worden door een reageerbuisbevruchting/IVF.

Wanneer verwijzing voor IVF?

De verwijzing naar een IVF behandeling om zwanger te worden door een reageerbuisbevruchting zal na de regel pas plaatsvinden als een paar al drie of vier jaar tevergeefs geprobeerd hebben om zwanger te raken. Als de vrouw de leeftijd van 35 jaar heeft bereikt, zal er na twee jaar al een verwijzing voor een reageerbuisbevruchting kunnen volgen en voor vrouwen die tegen de veertig jaar aanlopen, kan er nog sneller een verwijzing voor IVF volgen. Als er bij een vrouw vastgesteld is, dat er sprake is van afgesloten eileiders, kan er overigens direct een verwijzing voor IVF plaatsvinden.

Zwanger worden door IVF

Indien er sprake is van een IVF behandeling, dan zal de cyclus van de vrouw als het ware worden nagebootst. Er worden hormooninjecties toegediend, waardoor er meerdere eicellen kunnen rijpen. Zodra de eicellen groot genoeg zijn, zullen deze door de vaginawand worden opgezogen door middel van een punctie. Voor de punctie heeft de man in dat geval zijn sperma al ingeleverd, dat in het laboratorium nog een bewerking ondergaat. De beste zaadcellen komen door de selectie en worden later na de punctie van de eicellen bij elkaar gebracht op een schaaltje. Hier krijgen de zaadcellen de gelegenheid om op eigen kracht een bevruchting voor elkaar te krijgen. Het neemt een dag tijd in beslag voordat gesteld kan worden of dit proces geslaagd is.

Na de bevruchting met IVF

Zwanger worden door een reageerbuisbevruchting/IVF kan als de bevruchting is geslaagd. De bevruchte eicellen worden na drie dagen beschouwd als een embryo met de vorm van een klavertje vier. Er kunnen dan een of meerdere embryo's in de baarmoeder worden ingebracht. Mochten er nog meer goede embryo's van perfecte kwaliteit over zijn, dan kunnen deze eventueel worden ingevroren. Na de tweede week kan een zwangerschapstest worden gedaan.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden