Rianne 2 jaar geleden Geen reacties

 

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik me direct aangemeld op het forum voor zwangere vrouwen. Ik maakte al snel kennis met vrouwen die ook zwanger waren van hun eerste kindje. We hadden veel raakvlakken en konden over veel onderwerpen praten. Ik merkte dat we allemaal onzekerheden hadden en met vragen over de zwangerschap en het moeder worden rondliepen. Fijn om dit te weten in deze nieuwe fase van mijn leven! 

Op het forum voor zwangere vrouwen vond ik gelijkgestemden. Vrouwen die ook zwanger waren en moeders die dezelfde dingen al eerder hadden meegemaakt. Ik kon op ieder moment van de dag mijn vragen stellen en reageren op onderwerpen op het forum. Heel makkelijk en super fijn als je even onzeker bent, of op zoek bent naar antwoorden op al je vragen. 

Maandclubs op het forum voor zwangere vrouwen
Ook via de maandclubs op het forum is het fijn om ervaringen over de zwangerschap en over het moederschap te kunnen delen met andere vrouwen. Hier kwam ik in contact met vrouwen met een uitrekendatum in dezelfde maand als ik. We hebben elkaars zwangerschap echt van dichtbij meebeleefd en elkaar gesteund. Rond dezelfde periode hadden we allemaal de geslachtsbepaling. Ook bespraken we de uitkomsten van de 20-wekenecho's. We telden gezamenlijk de dagen af tot onze bevallingen. Met veel van die vrouwen heb ik nu nog steeds contact. Het zijn via het forum voor zwangere vrouwen echte vriendinnen geworden.

Informatie op het forum voor zwangere vrouwen
Op het forum heb ik kennis gemaakt met verschillende vrouwen die voor het eerst zwanger waren, maar ook een aantal ervaren moeders. Er waren genoeg vrouwen die me antwoorden konden geven op al mijn vragen. Ik vond het erg waardevol om informatie en tips te krijgen van andere moeders en zwangere vrouwen. Samen konden we alles bespreken rondom allerlei verschillende onderwerpen tijdens de zwangerschap. Wat gebeurt er allemaal tijdens de zwangerschap met je lichaam, wat zijn de ontwikkelingen van je kindje per week, wat zijn de veel voorkomende kwaaltjes tijdens je zwangerschap, hoe ga je om met krampjes van de baby, welke namen zijn leuk en hip op dit moment, wat is het voordeel van borstvoeding geven en allerlei andere onderwerpen die spelen tijdens je zwangerschap of als moeder. 

Vergelijken met andere moeders en zwangere vrouwen
Niet iedereen wordt blij van het vergelijken van kinderen en hun ontwikkeling, maar ik vind dat op dit forum toch altijd wel leuk. Kijken hoe kindjes zich ontwikkelen en zien hoe daar verschil in zit. Mijn kindje deed het goed, was gezond en blij en leerde elke week nieuwe dingen. Dat het kindje van iemand anders eerder omrolde dan mijn kindje, of dat een ander kindje al wat eerder kon staan vond ik geen probleem. Mijn kindje was in tegenstelling tot sommige andere kindjes bijvoorbeeld erg vroeg met woordjes en met praten. Elk kindje heeft zijn eigen ontwikkeling en dat loopt nu eenmaal niet allemaal gelijk. Ik vond het vooral heel erg leuk om te zien welke fases wij nog door zouden gaan maken met ons kindje. 

Kom je ook meepraten op het forum voor zwangere vrouwen? Meld je snel aan. Ook als je niet zwanger bent, maar al moeder bent, ben je van harte welkom. We kunnen elkaar helpen en vragen van elkaar beantwoorden. 

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden