redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

moeders-voor-moeders
 

Moeders voor Moeders is een organisatie, die landelijk actief is en onderdeel uitmaakt van het bedrijf MSD. Het doel van deze organisatie is om de kinderwens van paren, die te maken hebben met problemen op het gebied van vruchtbaarheid te vervullen. Om deze reden wordt er door de organisatie Moeders voor Moeders urine ingezameld van vrouwen, die zwanger zijn.

HCG hormoon

In de urine van zwangere vrouwen bevindt zich het zogenaamde hCG hormoon en dit hormoon wordt uit de verzamelde urine gewonnen. Het hormoon wordt vervolgens door de farmaceutische bedrijven verwerkt om op die manier geneesmiddelen te vervaardigen ten behoeve van vruchtbaarheidsbehandelingen.

 

Het is gebleken dat tegenwoordig één op de zes paren te maken krijgt met problemen op het gebied van vruchtbaarheid. Door de ontwikkeling van geneesmiddelen en door kunstmatige bevruchting kan de kans voor deze paren met vruchtbaarheidsproblemen en een kinderwens op een zwangerschap aanzienlijk toenemen. Moeders voor Moeders is een organisatie, die uit verschillende teams bestaat, zoals informatrices, telefonistes en chauffeurs. De informatrices werken door het hele land en verstrekken onder meer informatie vaan zwangere vrouwen, maar ook aan huisartsen en aan verloskundigen. De chauffeurs worden ingezet om de kratten met flessen urine op te halen en de telefonistes staan klaar om vragen te beantwoorden.

Meedoen met Moeders voor Moeders

Zodra je van je zwangerschap op de hoogte bent, kun je meedoen met Moeders voor Moeders. Meedoen met Moeders voor Moeders kan alleen in de periode vanaf zesde week tot en met de zestiende week van de zwangerschap. Dit is namelijk de periode, waarin het hormoon hCG het meest aanwezig is in de urine. Je kunt je tot en met de elfde week van je zwangerschap aanmelden. Dat kan telefonisch of via een aanmeldformulier. Na aanmelding zal een informatrice van Moeders voor Moeders je urine testen om te zien of het hCG hormoon erin aanwezig is. Verder wordt er een vragenlijst doorgenomen, waarvan de uitkomst bepalend zal zijn voor je eventuele deelname aan Moeders voor Moeders. Om je deelname te belonen aan Moeders voor Moeders ontvang je een leuk presentje. Je ontvangt twee kratten met vier lege flessen, waarin je urine kunt opvangen. Elke week komt de chauffeur langs om de flessen op te halen, waarvoor je overigens niet thuis hoeft te blijven.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden