redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

goede-kinderopvang-zoeken
 

Goede kinderopvang zoeken begint al tijdens je zwangerschap, want er gelden voor bepaalde vormen van oppas vaak wachtlijsten, zodat je tijdig op zoek moet gaan naar kinderopvang. Misschien is er wel een crèche bij je in de buurt, maar weet je niet of het een goede kinderopvang is. Of misschien gaat je voorkeur wel uit naar een gastouder. Als je een goede kinderopvang gaat zoeken, dan kun je wel met een aantal aspecten rekening houden. De vraag is natuurlijk wat is een goede kinderopvang en wat niet?

Wat is goede kinderopvang?

Goede kinderopvang moet in de eerste plaats natuurlijk aan een bepaald kwaliteitsniveau voldoen. Je kindje moet tenslotte in een veilige omgeving kunnen spelen en slapen. Een kinderdagverblijf moet daarbij voldoen aan wet- en regelgeving, zoals aan de eis dat de kinderopvang aan een gezonde en goede ontwikkeling van het kind moet bijdragen in een veilige omgeving. Is daarom elke crèche even goed? Met betrekking tot de basis uiteraard wel, maar ten aanzien van de persoonlijke benadering kunnen er uiteraard verschillen zijn.

Een goede opvang zoeken is dan ook persoonsgebonden. Misschien vind jij het helemaal niet prettig als je kind in een grote groep op een kinderdagverblijf terechtkomt. In dat geval ligt het gebruikmaken van gastouderschap wellicht meer voor de hand. Daar is er namelijk sprake van kleinschalige opvang.

Flexibele kinderopvang

Flexibele kinderopvang is een uitkomst voor ouders, die geen vaste dagelijkse werktijden hebben en dus niet vooraf kunnen bepalen wanneer er oppas nodig is. Een goede kinderopvang zoeken met flexibele mogelijkheden is dan de beste optie.

Voor welke mogelijkheid ook wordt gekozen, het eigen gevoel van de ouders is van groot belang bij het zoeken naar goede kinderopvang. Als je namelijk op je werk zit en je hebt geen goed gevoel over de kinderopvang van je kindje, dan zorgt dat voor gevoelens van stress. Je zit dan niet lekker op je werk in de gedachte dat je kindje het misschien wel niet goed zal hebben. Het is dan ook zeker verstandig om meerdere vormen van kinderopvang met elkaar te vergelijken en de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Naast de crèche en gastouderopvang zijn er ook nog andere mogelijkheden, zoals opa en oma laten oppassen of een oppas bij je thuis regelen.

Kosten kinderopvang

Wij hebben een aparte pagina met meer informatie over de kosten van kinderopvang. 

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden