35fbf82a14c089617d10c89f38a64077

Dorien 2 jaar geleden 6 reacties

 

Hey allemaal

Ik ben gisteren bij de vroedvrouw op de weegschaal moeten gaan staan, en ben sinds het begin van mijn zwangerschap al 10kg bijgekomen. Momenteel ben ik 25w5d.

Dit is toch al vrij veel, niet?

Hoeveel zijn jullie bijgekomen? En wat hebben jullie gedaan om het een beetje onder controle te houden? Ik eet wel veel, maar niet echt ongezond..

Groetjes


Pagina 1, reactie 1 t/m 6 van totaal 6 reacties.

woman5

Macy 2 jaar geleden

Ik was bij de eerste zwangerschap 18 kg aangekomen.  Die was ik na enkele maanden kwijt dmv sporten. Nu ben ik 37 weken zwanger van de tweede en zit ik op 11 kg erbij. Dus gelukkig niet zoveel als de vorige. Verschil is wel dat ik tijdens mijn eerste zwangerschap niet kon sporten vanwege snel flauwvallen en harde buiken. En nu ben ik met 37weken nog steeds aan het sporten. Eten doe ik hetzelfde als bij de vorige zwangerschap.

woman7

Preggie 2 jaar geleden

Tijdens mijn beide zwangerschappen ben ik 16 kg aangekomen. Het probleem was echter wel dat ik de kilo’s van mijn eerste zwangerschap nooit helemaal kwijt ben geraakt, dus deze opgeteld met de 16 kilo van mijn tweede zwangerschap was ik wel behoorlijk zwaar toen ik voor de 2de keer moest bevallen. Zo weinig mogelijk koolhydraten eten is de boodschap. Groente (heel goed gewassen) en fruit in onbeperkte mate en verder voor de rest zo weinig mogelijk snoep. 

woman7

Siet 2 jaar geleden

Hey Dorien,

Bij mijn eerste zwangerschap 12 kg aangekomen en nu 17 weken zwanger en 3 kg aangekomen. Door een medisch traject ben ik de eerste maanden erg gespannen en eet daarom echt meer, nu alles goed is let ik er wel op dat ik niet teveel snoep ed. Uiteraard dieet ik niet. Wat er bij komt, moet er ook weer afgrimacing en daarbij is het ook voor je kindje belangrijk dat je gezond eet. Haha succes. Richtlijn is dacht ik tussen de 10-15 kg bij normaal BMI en bij hoog BMI 10 kg. 


35fbf82a14c089617d10c89f38a64077

Dorien 2 jaar geleden

Ik ben vandaag 28 weken en in totaal 12 kg aangekomen. De gynaecoloog zei gisteren dat ik minder brood en pasta moet eten. Dat zijn sowieso al dikmakers, en blijkbaar als je zwanger bent zeker.

Echt lijnen ga ik niet doen, maar ik ga wel een beetje proberen op te letten nog :-) Tenzij ik me echt niet kan beheersen natuurlijk haha.

woman1

Tamara 2 jaar geleden

Ik was met de eerste zwangerschap 27 kilo afgevallen en met de 2de zwangerschap 6 kilo. Maar nu 5 maand later ben ik bijna 30 kilo bijgekomen. 

59aa6c1aad1e4e846a488d31a5e87f0f

Mdm_Mikmak 2 jaar geleden

  • Toen ik zwanger werd woog ik (denk ik) 78,
  • Bij de 11 weken echo 80.
  • Bij de 16 weken echo 83
  • Bij de 20 weken echo 84,5

Ik ben dus ook al 6,5 aangekomen ongeveer. Maar houd gewoon je eet patroon in de gaten. Ik had de eerste 12 weken bloedverlies en na 2 eerdere miskramen was ik dus was, onzeker en futloos. Die 3 chocolade letters, 4 zakken chips, worstenbroodjes en suikersnoep moeten ergens gaan zitten toch ;)

lekker veel wandelen na de zwangerschap en die paar pondjes extra eraf werken. Het heeft geen zin nu verdrietig te doen.

  • Je bent zwanger = lijnen no go 
  • je bent zwanger = bewegen + opletten food maximum wat je mag
  • Geniet ervan; pas na zwangerschap kun je wat eraan doen ?

woman14

Wen 2 jaar geleden

Bij mijn dochter was ik 23kg bijgekomen. Enorm veel. Maar had thans niet overdreven gegeten. 10kg niet meer kwijt, en zwanger van onze zoon nu. Ben 29 weken en 6kg bijgekomen. Iedere zwangerschap en iedere vrouw is daar anders in.

Maak je er niet druk in, zolang met het kleintje maar alles in orde is.


woman7

Irenevans 2 jaar geleden

Ik was tijdens de eerste zwangerschap ook 23 kilo aangekomen, hield ook ontzettend veel vocht vast, kon geen schoenen meer aan.. aankomen heeft niet altijd met eten te maken! Ben nu zwanger van de 2e en ben nu nog maar 6 kilo aangekomen en eet eigenlijk meer dan bij de 1e ☺️ Er is dus geen pijl op te trekken, lekker genieten van je zwangerschap en na die tijd kun je je wel weer bezig houden met je gewicht!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden