Elise123 2 jaar geleden 11 reacties

 

Ik ben al een tijdje zwanger en ik loop nog steeds te zoeken naar een geschikte babynaam. Hebben jullie tips om inspiratie op te doen?

Ik heb al een aantal ideeën gehad, maar ik heb nog steeds niet het 'wauw'-effect gehad. 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 11 reacties.

MamavanFrank 2 jaar geleden

Oh een naam is zo moeilijk. Hoe vaak gebeurt het dat er een baby geboren wordt en dat je denkt :"Wat een geweldige naam, zo wil ik mijn kind ook wel noemen".
Wij hebben gekozen voor de naam Frank, juist omdat je deze naam niet vaak meer hoort en omdat mijn vader Frank heet en ik dat  wel heel erg bijzonder vind.
Heb jij iemand van wie  je heel veel houdt waar je je kindje naar wilt vernoemen? Misschien wil je alleen de voornaam doen, misschien een 2e of 3e naam?
Ook iets om over na te denken.


Suus 2 jaar geleden

Wij hadden op verschillende plekken post its met namen er op, opgeplakt. En om de paar dagen gebruikten we een naam om te kijken hoe het zou klinken. Roep m eens hard op, kort m af en wat rijmt er allemaal op. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor Hugo en onze dochter heet Juna (joena) oja,  kijk evt ook naar de naam in het Engels want daar kunnen behoorlijk wat gekke dingen uit komen ?

Jasmijn 2 jaar geleden

Oh dat is inderdaad wel een geinig idee!

Suus 2 jaar geleden

Wij hadden een aantal namen op post its geschreven en die op verschillende plekken in het  huis opgeplakt. Ook gebruikten we om de zo veel dagen een naam om te kijken hoe ons dat beviel. Kort de naam ook eens af en wat valt er allemaal op te rijmen? 

LaviniaJay 2 jaar geleden

Nou dat is een lastige keuze zeg vooral het erover eens worden hihi,mijn eerste kind is een meisje en heet Lavinia voor een jongetje hadden we toen eigenlijk Levinio, en me jongste is een jongetje en hij heet Jay en als t een meisje was geweest was het Jaylinn geworden?  

Wen 2 jaar geleden

Ik vind een jongensnaam enorm moeilijk.

De naam voor onze dochter wisten we meteen. Maar voor onze zoon nu... ik heb gelukkig nog even.

De app "Kinder" is wel leuk. Allebei op smartphone zetten. En als jullie een match hebben krijgen jullie bericht. Je kan kizen welke namen (Franse/Nederlandse/Turkse/....).

Groetjes 

Mandy 2 jaar geleden

Hoi Wen, 

je kunt ook de app zwitzl babynamen downloaden. Wij vonden het ook heel lastig, als jullie deze allebei downloaden kun je namen lijken die je leuk vindt, als hij dat ook doet en jullie vinden het beiden leuk, dan is er een match die jullie beiden kunnen zien. 

Succes! 

Annelies 2 jaar geleden

Hoi!Ik las net dat Lucas en Julia in 2018 de populairste babynamen van Nederland zijn geworden. Wellicht vind je in het onderzoek van SVB nog wat inspiratie? Het hele artikel vind je hier: https://www.nu.nl/algemeen/5711046/lucas-en-julia-in-2018-populairste-babynamen-van-nederland.htmlOf hebben jullie inmiddels een leuke naam gekozen? 
Wat vinden jullie de mooiste naam uit het lijstje? Ik vind Noah en Tess nog steeds erg leuk. 
Groetjes!

Dorien 2 jaar geleden

Wij vinden het ook heel moeilijk om een naam te kiezen!

Alles wat ik voorstelde, zag mijn man niet zitten en omgekeerd.

Nu hebben we ondertussen wel 2 namen die we allebei wel goed vinden, dus nog even over nadenken en dan komen we er wel uit smiley

Elise123 2 jaar geleden

Excuses voor de latere reactie! 

Nog steeds zijn we er niet over uit wat het gaat worden. Ons gevoel gaat steeds meer uit naar een klassieke hollandse naam. 
en thanks Rianne voor de link. Daar hebben we gelukkig al wat meer inspiratie uit kunnen halen! 

Wanneer we een naam hebben gevonden, laat ik het jullie zeker even weten!

Nadinedw1989 2 jaar geleden

Hoi Elise

Als je naar namen kijkt via een lijstje of een boekje en je ziet een naam die je leuk vind schrijf deze dan op en laat je partner dit ook doen en kijk wat jullie samen er van vinden en wat bij jullie past 

Zo hebben mijn partner en ik dat gedaan hij heeft al heel lang een jongens naam die hij heel graag wil en zo zijn we verder gaan praten over zowel jongens als meisjes namen die bij ons passen, hier hebben we wel wat jaren over gedaan en hebben we 4 namen waar we uit kunnen kiezen.

ik hoop dat je er iets aan hebt en dat het uiteindelijk wat makkelijker wordt om een naam te kiezen 

Dorien 2 jaar geleden

Hey Elise

Heb je ondertussen al een naam gevonden?

MIjn man wil graag een klassieke vlaamse naam, ik wou liever iets speciaals.. Dit gaat nog moeilijk worden smile

Jasmijn 2 jaar geleden

Ben wel benieuwd wat klassieke Vlaamse namen zijn? Kun je er een paar noemen?

Lin86 2 jaar geleden

Hoi Elise, 


Ben benieuwd of je geslaagd bent voor een naam?

Wij verwachten in februari 2019 onze dochter, en waren h et unaniem eens over haar naam. 


Gr Lin

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden