Redactie 3 jaar geleden 1 reactie

maandclubs
 

Het fenomeen van een babyshower is over komen waaien vanuit Noord-Amerika en krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland. Het is natuurlijk ook geweldig leuk om een feestelijke bijeenkomst te organiseren in het huis van je zwangere vriendin of zus als verrassing. Natuurlijk kun je als je zwanger bent ook zelf het initiatief nemen en je vriendinnen uitnodigen. Het is altijd een gezellig en sociaal gebeuren, waarbij de zwangere in het middelpunt staat en leuke cadeautjes krijgt. Het feestje wordt meestal georganiseerd in de zevende maand van de zwangerschap, maar het kan natuurlijk ook op een eerder of later moment.

Babyshower organiseren

Als je een vriendin wilt verrassen met een babyshower of zelf als je zwanger bent de bijeenkomst wilt organiseren, dan kun je dat op een traditionele wijze doen of met alle vrijheid naar eigen inzicht. Je kunt het klein en intiem houden met een paar vriendinnen of groots uitpakken, waarbij je natuurlijk wel rekening houdt met wat je de zwangere zelf het prettigst zou vinden. Om het officieel te maken wordt aangeraden om de uitnodigingen per post te versturen of op een andere manier kenbaar te maken.

In de uitnodiging zet je natuurlijk wanneer de feestelijke bijeenkomst zal plaatsvinden, zoals op welke dag en op welk tijdstip. Ook vermeld je het adres en wie er het stralende middelpunt zal zijn. Je kunt bij het organiseren een specifiek thema bedenken dat centraal komt te staan, maar dat hoeft niet.

Doel van de feestelijke bijeenkomst

Het doel van een babyshower is meer dan een gezellige bijeenkomst, waarbij de zwanger het middelpunt vormt en de ruimte wordt versierd met slingers en balonnen. Oorspronkelijk is de bijeenkomst bedoeld om kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen ter voorbereiding op het moederschap. De genodigden nemen cadeautjes mee voor de aanstaande moeder. Bij cadeautjes kun je aan van alles denken, variërend van kleertjes voor de baby tot een trendy luiertas en van verzorgingsproducten voor moeder en kind tot speelgoedjes voor de baby.

Spelletjes doen

Er zijn verschillende leuke spelletjes die tijdens een babyshower de feestvreugde verhogen. Natuurlijk zijn het wel spelletjes die op de een of andere manier betrekking hebben op de komst van de baby en op de zwangerschap van de aanstaande moeder. Een heel simpel spelletje is bijvoorbeeld de aanstaande moeder te blinddoeken en haar diverse babyhapjes te laten proeven of ruiken, waarbij geraden moet worden wat het is. Ook leuk is het als iedereen een babyfoto van zichzelf meeneemt en dat de zwangere moet raden wie erop de foto staat.

Zo zijn er nog veel meer leuke spelletjes te bedenken. Een spelletje waar iedereen aan mee kan doen is woorden te bedenken die met baby beginnen of bijvoorbeeld met luier, zoals luierbroekje of luiertas. Er begint dan één met een woord en dan is de volgende aan de beurt. Als iemand geen woord meer weet te bedenken dan is deze af.

Natuurlijk zorg je ook voor een hapje en een drankje tijdens de babyshower. Daarbij moet je natuurlijk wel rekening houden met wat de aanstaande moeder wel en niet mag eten en drinken. Wil je nog meer weten? Hier vind je  meer tips voor een babyshower.

Pagina 1, er is 1 reactie.

Anoniem 3 jaar geleden

Erg leuk artikel! Een luiertaart is ook een erg leuk idee! Het klopt inderdaad dat babyshowers over zijn komen waaien uit Amerika, net zoals de luiertaart. Ik heb onlangs een luiertaart bestelt en kreeg alleen maar positieve reacties erop. Erg uniek en origineel! www.luiertaartkopen.com heeft hele mooie exemplaren echt het kijken waard

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden