redactie

Redactie 2 maanden geleden Geen reacties

zwanger-koppel-maakt-extra-ruimte-in-huis
 

Verwacht jij binnenkort een baby? Dat is natuurlijk een enorm spannend moment in je leven. Maar tegelijkertijd zorgt het ook voor veel enthousiasme. Je wereld zal daarna namelijk nooit meer hetzelfde zijn. Maar als er sprake is van gezinsuitbreiding, dan moet er natuurlijk ook nog veel geregeld worden. Misschien heb je een kleine kamer en moet er nog extra ruimte in je woning komen. Mocht dat het geval zijn, dan lees jij in dit artikel enkele tips. Want hoe kun je dit het beste bewerkstelligen?

Extra ruimte creëren met een inbouwnis

Met een inbouwnis is het mogelijk om extra ruimte in je woning te creëren. Het voordeel daarvan is dat je ook geen extra ruimte hoeft te bouwen. Je maakt namelijk gebruik van al bestaande ruimte en daarom is het ook zo fijn. Het is een ideale plek om spulletjes op te bergen, zodat je dan weer meer plek hebt voor andere zaken.

Verbouwen

Een inbouwnis kun je vooral gebruiken als je een beetje extra ruimte nodig hebt. Maar misschien is je woning zo klein, dat je een geheel nieuwe kamer nodig hebt. In dat geval kun je het beste gaan verbouwen. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin? In dat geval is het doorgaans mogelijk om er een extra kamer bij te bouwen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om je huidige woning te verhogen of een dakkapel te plaatsen. Op die manier creëer je een nieuwe slaapplek. Veel mensen kiezen ervoor om te verhuizen, maar misschien woon jij wel hartstikke fijn. Misschien vinden je kinderen het wel ontzettend leuk op school. In die gevallen is verbouwen prima. Bovendien brengt een verbouwing ook veel voordelen met zich mee. Je huis stijgt namelijk ook in waarde. Op de lange termijn kun je er dan zelfs geld aan verdienen, wanneer je besluit om je huis te verkopen.

Spullen verkopen

Misschien heb je nog wel een kamer, maar staat deze helemaal vol met spullen. In dat geval dan kun je er voor kiezen om deze spullen weg te geven, maar wat misschien nog leuker is: de spullen verkopen op bijvoorbeeld een rommelmarkt. Misschien kun je andere mensen nog blij maken met de spullen. Op een rommelmarkt staan is een leuke ervaring. Bovendien kun je met dat geld ook nog eens leuke dingen gaan doen. Je maakt tegelijkertijd een kamer vrij. Die kamer kun je bijvoorbeeld als werkkamer gebruiken, of als extra slaapkamer voor je kind.

Gebruikmaken van de zolder

Als je echt geen ruimte meer in je woning hebt, kun je er ook voor kiezen om een bestaande kamer in je woning nuttig te maken. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een zolder. Deze wordt vaak niet gebruikt, behalve misschien om spullen op te bergen. Maar je kunt deze kamer natuurlijk ook ombouwen tot een speelzolder.

Al met al zijn er meerdere mogelijkheden waar je aan kunt denken. De ene mogelijkheid is een stuk duurder dan de andere mogelijkheid. Kijk dus goed wat voor jou van toepassing is.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden