redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

vakantie-tijdens-de-zwangerschap
 

Op vakantie tijdens de zwangerschap levert geen enkel probleem op, zo lang jij je maar fit voelt. De eerste drie maanden van je zwangerschap kun je nogal misselijk zijn, maar dat geldt niet voor iedereen. Heb je wel last van misselijkheid, dan ben je waarschijnlijk het liefste in je eigen omgeving, waar jij je het meest op je gemak voelt. Over het algemeen wordt de periode vanaf de vierde maand tot en met de zevende maand aangeraden als de beste periode om op vakantie te gaan tijdens de zwangerschap. Natuurlijk speelt ook de bestemming een rol, want een rondreis door Afrika brengt meer gezondheidsrisico's met zich mee dan een verblijf op een vakantiepark in Nederland.

Ontspannen op vakantie tijdens de zwangerschap

Het is natuurlijk de bedoeling dat je tijdens je zwangerschap van een heerlijke ontspannen vakantie geniet. Kies daarom eens voor een verblijf in een hotel aan zee of in het bos, waar de natuurlijke omgeving al voor de nodige ontspanning zorgt. Laat jezelf verwennen in een luxe hotel met wellnesszone en een zwembad. Je kunt gewoon in Nederland op vakantie gaan tijdens de zwangerschap. Maar misschien wil je nog wel even de zon opzoeken om van een heerlijke vakantie te genieten. Dan kun je beter naar het buitenland op vakantie gaan om daar met zijn tweetjes een heerlijke tijd te beleven. Een actieve vakantie met lange wandelingen, fietstochten of avontuurlijke activiteiten is minder voor de hand liggend als je al langer zwanger bent.

Met de auto of het vliegtuig

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je vliegen tot de zwangerschap het stadium van 36 weken heeft bereikt. Als je gaat vliegen strek dan regelmatig je benen en drink veel water. Als je met de auto naar het buitenland reist, is het verstandig om regelmatig een stop te maken en de benen te strekken. Ook het boeken van een overnachting onderweg is aan te raden als de afstand naar de bestemming te lang is om in één dag af te leggen. Met welk vervoer je ook op vakantie gaat tijdens de zwangerschap, draag vooral comfortabele kleding om de reis zo aangenaam mogelijk te maken.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden