redactie

Redactie 2 jaar geleden Geen reacties

zwanger-en-vliegen
 

De combinatie zwanger en vliegen is zeker in de eerste periode van de zwangerschap geen enkel probleem, zodat je heerlijk nog even met je partner met zijn tweetjes kunt genieten van een fijne vakantie. De vliegtuigmaatschappijen kunnen naarmate de zwangerschap is gevorderd wel verschillende regels hanteren ten aanzien van de combinatie van zwanger en vliegen. Het is dus verstandig om daar rekening mee te houden als je in het begin van je zwangerschap ver vooruit een vakantie met een vliegreis wilt boeken. Over het algemeen wordt aangeraden om na de zevende maand niet meer te vliegen, want er bestaat een mogelijkheid dat de verlaagde luchtdruk leidt tot het opwekken van weeën.

Regels zwanger en vliegen

De luchtvaartmaatschappijen kunnen elk andere regels hanteren met betrekking tot het zwanger zijn en vliegen. Bij Transavia is het mogelijk om tot 36 weken te vliegen indien er zich geen complicaties voordoen. Een doktersverklaring is niet nodig en vanaf 36 weken zwanger zijn, mag er met deze vliegtuigmaatschappij niet meer gevlogen worden. Voor een zwangerschap met meerlingen geldt dat er vanaf 34 weken al niet meer gevlogen mag worden. Indien de zwangerschap complicaties met zich meebrengt, is er wel een doktersverklaring nodig. De KLM hanteert overigens gelijke voorwaarden met betrekking tot de termijn als Transavia. Bij ArkeFly kan er tot 28 weken gevlogen worden zonder doktersverklaring, maar vanaf die periode tot 36 weken zwanger zijn is er voor het vliegen een doktersverklaring en een vrijwaringsbewijs nodig. Het is dus aan te raden om voor het boeken van een vakantie met vliegreis de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij door te nemen.

Tips voor het vliegen

Als je zwanger bent en gaat vliegen, is het handig om met een aantal tips rekening te houden. Zo moet je tijdens de vlucht niet te lang in dezelfde houding blijven zitten, want dan wordt de bloeddoorstroming belemmerd. Het advies is dan ook om regelmatig even je benen te strekken of even op te staan. Ook wordt aangeraden om voldoende water te drinken en als je de mogelijkheid hebt, is het aan te raden om een stoel bij het gangpad te nemen, zodat je makkelijk kunt opstaan als je bijvoorbeeld het toilet moet bezoeken.

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden