redactie

Redactie 1 maand geleden Geen reacties

zwangere-bruid-handen-op-buik
 

Ben je in verwachting van jullie eerste kindje? Dan willen we je natuurlijk allereerst van harte feliciteren met de heuglijke feit! Moeder en vader worden behoren tot de mooiste levensgebeurtenissen. Steeds meer mensen die hun eerste kleintje verwachten en samenwonen of een geregistreerd partnerschap hebben, kiezen ervoor om in het huwelijksbootje te stappen. Lees hier meer over de voordelen van een huwelijk als jullie een kindje krijgen!

De vader hoeft jullie baby niet meer te erkennen

Het feit dat de vader jullie kleine wondertje na de geboorte niet meer officieel hoeft te erkennen, is een van de grootste pluspunten van gehuwd zijn als je eerste kindje ter wereld komt. Ben je niet getrouwd, dan moet je voor de geboorte bij de gemeente de vader laten registeren als daadwerkelijke vader. Het voordeel van een huwelijk is dat dit niet meer nodig is.

Aangifte doen bij de gemeente

Als je een kindje krijgt en jullie zijn niet officieel in de echt verboden, dan moet er binnen drie dagen na de geboorte van jullie kleintje aangifte gedaan worden bij de gemeente. Dit is natuurlijk een nadeel in vergelijking met wanneer je getrouwd bent.

Je moet het ouderlijk gezag regelen

Als je niet getrouwd bent en een baby verwacht, moet je na de geboorte regelen dat het ouderlijk gezag goed georganiseerd is. Dit doe je via een afspraak bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Zorg ervoor dat je op tijd een afspraak maakt om dit goed vast te laten leggen, zodat er geen juridische problemen kunnen ontstaan.

Goed voor de beeldvorming naar de buitenwacht

Door te trouwen, laat je zien dat je samen verder wilt en de volledige verantwoordelijk over jullie kleintje samen wilt delen. Allereerst is dit fijn voor jullie samen als pas getrouwd stel. Je belooft elkaar trouw en geeft elkaar de zekerheid dat je samen voor jullie kindje wilt gaan. Dit geeft mentaal en gevoelsmatig een hoop rust en onderlinge zekerheid. Daarbij is het fijn dat ook anderen, en zeker je zoontje of dochter, op deze manier vertrouwen krijgen dat jullie er echt voor gaan.

En zeg nou zelf, het is toch super romantisch om bijvoorbeeld te trouwen op een mooie trouwlocatie in Amsterdam? Of kies je toch liever voor een schitterende dag op één van de andere prachtige trouwlocaties die in Nederland te vinden zijn?! Het is een fantastische ervaring om samen met je partner een mooi huwelijksfeest te organiseren, dat jij en je partner zelf en de deelnemers zich nog lang zullen heugen!

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die een reactie toevoegd?

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden