redactie

Redactie 3 jaar geleden 49 reacties

foetus-12-weken-zwanger
 

De baby als je 12 weken zwanger bent

Je baby zit nu je alweer 12 weken in je buik, is ruim 6 cm groot en weegt rond de 15 gram.  Bijna alle beenderen bevatten nu beenweefsel. Op de vingers en tenen beginnen de nageltjes te groeien. De eerste haartjes komen nu ook tevoorschijn.

De nieren beginnen na 12 weken zwangerschap het doorgeslikte vruchtwater te verwerken en urine af te scheiden. Dit is ongevaarlijk en wordt vanzelf weer afgevoerd omdat het vruchtwater heel regelmatig ververst wordt. Als je 12 weken zwanger bent hebben de hersenen  dezelfde vorm aangenomen als bij een pasgeborene, al zijn ze natuurlijk nog wel een stuk kleiner! Verder zijn in het hoofdje het reuk- en gehoororgaan zijn aan het ontwikkelen.

De ogen zijn nu flink aan het opschuiven en hebben net als de oren hun definitieve plek al bijna bereikt.

De moeder, nu 12 weken zwanger

Je begint je hopelijk steeds beter te voelen nu de misselijkheid aan het afnemen is en je langzaam maar zeker iets meer energie krijgt. De kans op een miskraam is nu een stuk kleiner geworden dus misschien wordt het ook tijd om mensen in je omgeving van de zwangerschap op de hoogte te brengen...

Nu je 12 weken zwanger bent komt de eetlust hopelijk weer terug, en zal je gewicht ook meer toe gaan nemen. Je lichaam is nu hard aan het groeien waardoor de kans bestaat dat je last krijgt van striae, ook wel zwangerschappsstriemen genoemd. De vorming van striae is erfelijk bepaald maar er zijn wel wat dingen die je doen kunt om de kans op striae zo klein mogelijk te houden.

  • Door je huid goed te verzorgen met een lotion en veel water te drinken blijft je huid in de beste conditie en is dan ook flexibeler.
  • Je borsten kan je wisseldouches geven (warm en koud water met elkaar afwisselen). Hierdoor wordt de huid steviger.
  • Door normaal te eten en niet 'voor twee' houd je de gewichtstoename beperkt en daarmee ook de kans op striae.

Kinderdagverblijf of gastouder

Bij de populaire kinderdagverblijven in met name grote steden is nog steeds sprake van een flinke wachtlijst. Als jij dus na je zwangerschapsverlof weer aan het werk wilt en je gaat gebruik maken van deze vorm van opvang, dan is het verstandig om te zorgen dat je ruim op tijd ingeschreven staat. Als je aan de voorwaarden voor kinderopvangtoeslag voldoet, krijg je een deel van de opvangkosten voor het kinderdagverblijf of gastouder vergoed door de Belastingdienst. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Belastingdienst Toeslagen of bij het kinderdagverblijf van jouw keuze.

13 weken zwanger

In week 13 van de zwangerschap is de baby ongeveer 7 cm lang en 25 gram zwaar. De baby is nu in principe helemaal compleet, hij moet alleen nog maar groeien, groeien en nog eens groeien. En de organen moeten zich natuurlijk nog verder ontwikkelen.

11 weken zwanger - 13 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1,2 of 3 maanden zwanger is

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 49 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo allemaal,  proficiat, hopelijk kunnen de meesten genieten van hun zwangerschap... ik ben vandaag twaalf weken zwanger, en nog steeds niet al te blij, aangezien ik nu al zes weken misselijk ben. Het is mijn derde en gelukkig de eerste keer dat ik zo'n last heb, had ik nooit verwacht.  Ik hoop dat het nu gaat minderen na deze magische twaalf weken drempel! Succes allemaal

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Eindelijk 3 maanden vol gemaakt. Nu kan iedereen het horen. :)

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben 12 weken en 3 dagen en de vk heeft me al bij 10 weken en 3 dagen verteld wat het word, ben nu gelukkig wel van het ziek zijn af, dit is me 2e en bij de eerste heb ik helemaal geen last gehad, ook niet misselijk enzo maar nu heb ik overal last van gehad,misselijkheid zwaar vermoeid en ook heel lui ik had nergens zin in maar dat is gelukkig over.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo  allemaal zwanger van de 3e maar voel me veel beter .. niet moe niet misselijk alleen last van mijn buik heb alleen een vraag voor de eerste anoniem hoe kan dat dat de vk nu al weet wat het word dat kan toch niet pas bij 20 weken ongeveer heeeeeel appart maarja. verder wil ik iedereen feliciteren met jullie zwangerschap en hoop dat het goed met jullie gaat

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

in het begin van mijn zwangerschap heb ik nergens last van gehad nu ik 12 weken en 6 dagen ben heb ik erg veel last van overgeven en misselijkheid. ik hou geen voedsel en vocht binnen. voel me moe en last van me maag?? hopelijk gaat alles snel weer over fijne zwangerschap allemaal

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Vanaf deze week (vorige week ook al) hoef je gelukkig niet meer zo bang te zijn voor een miskraam, dat is erg prettig. De kans op een miskraam is vanaf week 10 erg verkleind.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi Dames, Ik ben al 12 weken en 4 dgn zwanger v an mijn 1ste kindje!! Ben wel heel erg moeee!! en af en toe misselijk. A.s. donderdag heb ik een afspraak bij de vk..Hopen dat we ook zo snel het geslachtje al kunnen zien!!  Mijn vriend wilt heel graag een zoontje en ik natuurlijk een dochtertje..Maar uiteindelijk is het natuurlijk belangerijk dat het kindje gezond is.. Nog even een vraagje..Hebben jullie ook steeds vaker ruzie met je vriend om de kleinste dingens?? Ik wens jullie een fijne zwangerschap en een gezond kindje! Liefs K

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben 6wk zwanger van mijn 3 en ik voel me misselijk, moe, geen zin in niks en ik ben  een beetje depri

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hey, allereerst gefeliciteerd aleemaal. Ik ben nu 12 weken en 2 dagen en ben nog steeds zoooo moe, misselijk, telkens kokhalsen, soms komt er wat uit ( maar slik er pillen voor) blaasonsteking, krampen in mn benen en maagzuur. Kortom ik ben een wrak. Ben ook tijdelijk gestopt met werken als verzorgende, omdat ik t gwn niet kan. Bij mn eerste heeft t 16 weken geduurd. Dus ben eigelijk aan het aftellen. Daarna voelde ik me lichaam bruisen van de energie en kon ik alles eten. Heb laatst mn eerste echo gehad en voelde me voor even weer oke. Ik kan niet wachten tot ik weer de ouwe ben.m

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo , ik ben nu 12 weken zwanger en ik voel me eigenlijk wel goed. ik maakte mij al zorgen omdat ik me zo goed voel maar achter dat ik alles hier heb gelezen ben ik nu eigenlijk wel wat opgelucht. Het is mijn eerste en ben eigenlijk niet zo oud. ik hoop dat alles goed blijft gaan met ons kindje. ik kan niet wachten tot dat ik mijn buikje zie groeien en groeien  !!!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden