redactie

Redactie 3 jaar geleden 24 reacties

foetus-19-weken-zwanger
 

De baby

Je baby is in week 19 van de zwangerschap ongeveer 20 cm lang en weegt nu rond de 220 gram. 
Op het hoofdje van je baby maakt het tijdelijke donshaar plaats voor het 'definitieve' haar. Boven de ogen worden de wenkbrauwen deze week gevormd.

De eierstokken van meisjesbaby's bevatten op dit moment zo'n 6 miljoen eicellen! Tegen de tijd dat je baby geboren wordt, zijn daar overigens nog maar 2 miljoen van over, de overige 4 miljoen zijn dan al afgestoten.

Nu je 19 weken zwanger bent hebben de oren nu hun definitieve plek op het hoofdje bereikt en nu komen de oorschelpen ook los van het hoofdje te staan.

De moeder, nu 19 weken zwanger

De komende drie maanden vindt over het algemeen de grootste gewichtstoename plaats. Gemiddeld komen vrouwen tijdens deze maanden zo'n 400-500 gram per week aan, al zal die gewichtstoename niet helemaal gelijdelijk verlopen.

Door de steeds groter en zwaarder wordende buik merk je waarschijnlijk dat je evenwichtsorgaan van slag raakt. Er moet als het ware een nieuw balanspunt gevonden worden en voordat dat het geval is, kan het zijn dat je je af en toe duizelig en licht in je hoofd voelt als je plotseling van positie verandert. Als je last hebt van een hoge bloeddruk of en te laag of te hoog bloedsuikerspiegel, kan je je eveneens duizelig voelen. Geniet er lekker van dat je alweer 19 weken zwanger bent!

Waar bevallen?

Nu je bijna op de helft van de zwangerschap bent aanbeland, kan je je een beetje oriënteren op de verschillende mogelijkheden om te bevallen. De eerste keuze is natuurlijk of je de voorkeur geeft aan een thuisbevalling of het ziekenhuis. Misschien is dit vanwege een medische indicatie wel helemaal niet aan de orde en moet je sowieso naar het ziekenhuis. Als er geen medische indicatie is heb je wel de keuze. Maar besef wel dat er bijna geen één bevalling volledig volgens plan verloopt en dat als je voorkeur uitgaat naar een thuisbevalling, je misschien toch alsnog naar het ziekenhuis moet. Andersom zijn er ook verhalen te over van bevallingen die ineens zo snel gaan dat de verloskundige de reis naar het ziekenhuis niet meer aandurft. Dus maak een plan maar pin je er aan de andere kant niet te veel aan vast.

20 weken zwanger

De baby is alweer 25 cm lang en weegt rond de 300 gram. Hij moet dus nog ongeveer twee keer zo lang worden tot de bevalling, en nog wel 10 keer zo zwaar! Lees meer over week 20 van de zwangerschap.

18 weken zwanger - 20 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 4, 5 of 6 maanden zwanger is

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 24 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

19 weken van mijn eerste kindje en ik voel het af en toe al goed bewegen Zalig gewoon!!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

jeuh 19 wk en bij mij zit placenta ook an buikkant maar voel asl rustig ben kleintje heerlijk schoppen anders asl bij eerste maar ja voordeel heb kleine spruit mooi een stootkussen volgende week heb mijn 20 wk echo ben zow benieuwd groetjes nonia

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

he ik ben vandaag ook 19 weken en 2 dagen en voel helemaal niks. alleen soms lijkt het net of me darmen bezig zijn en ik heb ook last van winderigheid is dat normaal succes iedereen.  

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi hoi, Ik ben nu 18 weken en 6 dagen..En voel de baby al vanaf 16 weken..Met 17 weken geslachsbepaling laten doen..Daaruit blijkt dat we een zoon krijgen..Ze vertelde me dat het heel goed kon zijn dat ik de baby kon voelen omdat me placenta aan de achterkant ligt...dit is me 1ste zwangerschap... Groetjes..

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

zwanger van de 3e en voelde de kleine spruit al vanaf 13 weken :) we hebben een angel sound aangeschaft en daarmee had ik de mogelijkheid het te controleren en ja hoor, het donzende water van het koppeltje duikelen was duidelijk hoorbaar. heel en heb het meer als 1 x gecontroleerd echt grappig en bijzonder als ik dit hier allemaal lees. geniet ervan dames, das het enige dat telt dat voelt je baby wonder ook. mama rustig en gelukkig is je babytje dat ook daar ben ik heilig van.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo allemaal... Ik ben ook 19 weken zwanger van onze 2e kindje... Voel de baby ook nog niet,,, heb wel dat ik af en toe soortement van bubbeltje voel. Maar denk dan dat het meschien me darmen zijn... Vind het ook een beetje raar dat k de kleine nog niet voel,, want de meeste mensen die zwanger zijn gws van een 2e kind voelden het al rond 16weken. Is er iemand in verwachting van een 2e kind? En is ookal in de buurt van de 20 weken, en heeft het ook nog niet gevoeld???

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik voel de kleine al vanaf 15 weken, maar sinds week 18 kan mijn vriend ook meegenieten!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo, Maandag begin ik aan mijn 19 weken.. en zelf voel ik ook niets.. Kom nog wel dinsdag heb ik een echo ben benieuwd.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hey allemaal , ik ben donderdag 20 weken , 6 maart krijg ik me 20 weken echo :D ben dus erg benieuwd wat ut word :D, ik voel de baby echt bewegen zelfs aan de buite kant kunne ze al voele :D, echt leuk omdat mee de make :D, wil jullie suc6 wense en geniet ma van de zwangerschap :) X

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Aankomende dinsdag zijn wij ook 19wkn. Ons meisje is al behoorljk actief, erg leuk ook ! Volgende week dinsdag krijgen we onze 20wkn echo, hopelijk is alles dan ook goed (hebben eerder een vruchtwaterpunctie laten doen, ivm kansberekening 1/10) Ondertussen zijn we al ijverig bezig om al wat dingen te verzamelen voor onze meid, en wat heb je een hoop nodig zeg !  jeetje. Voor iedereen een hele fijne zwangerschap toegewent en geniet ervan ! linda

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden