redactie

Redactie 3 jaar geleden 53 reacties

foetus-20-weken-zwanger
 

De baby als je 20 weken zwanger bent

Je baby is deze week zo'n 25cm lang geworden en weegt nu rond de 300 gram. Je baby zal dus nog twee keer zo lang worden tot de bevalling, en nog wel 10 keer zo zwaar!

Heb jij je baby al voelen bewegen? De kans is groot dat je tijdens het 20 weken zwanger zijn voor het eerst het leven dat in je buik groeit, voelt bewegen! Een prachtig bewijs van leven van het kindje dat zich daar aan het ontwikkelen is. Zodra je die bewegingen leert herkennen, zal je ook merken dat je baby al een echt slaap-waakritme heeft aangenomen. Je zal dus kunnen voorspellen wanneer je baby ongeveer gaat slapen en wanneer hij weer wakker wordt. Als het tijd is om te gaan slapen nestelt je baby zich in zijn of haar favoriete houding waarbij het hoofdje op de borst rust of achterovergekanteld op de rug steunt.

Het bot wordt nu steeds sterker waardoor de bewegingen die je voelt ook steeds harder zullen worden. Over een paar weken zal ook je partner de bewegingen van jullie baby kunnen voelen! En als je baby schrikt van een hard geluid zal hij of zij dat laten merken door een flinke trap uit te delen! Regelmatig terugkerende geluiden zal de baby ook steeds beter herkennen. Als je baby die geluiden na de bevalling weer hoort, zal je misschien merken dat je baby een stuk rustiger wordt.

De moeder

Bij veel vrouwen ontstaat rond week 20 een donkere streep die vanaf het schaamhaar tot de navel loopt. Deze streep heet de 'linea nigra' en verdwijnt na de bevalling vanzelf weer.

Tip! Maak regelmatig een buikfoto

Door eens in de paar weken een foto te maken van je buik houd je een leuk aandenken aan de zwangerschap over. Maak de foto op een vaste plek en probeer steeds dezelfde soort kleding te dragen, zo zie je de ontwikkeling extra goed. Als je straks na je bevalling weer in je oude kleding past en deze foto's terugziet, is het moeilijk om voor te stellen dat je buik ooit zo groot is geweest als tegen het einde van je zwangerschap! 

21 weken zwanger

De baby weegt nu zo'n 400 gram en is ongeveer 26 cm lang. Week 21, dus over de helft! Lees meer over week 21 op onze website.

19 weken zwanger - 21 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 4, 5 of 6 maanden zwanger is

Laat anderen zicht beter voorbereiden op week 20 van de zwangerschap door hieronder je eigen ervaring achter te laten over deze week. Op deze manier krijgen we een steeds beter beeld van wat we kunnen verwachten in week 20 van de zwangerschap.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 53 reacties.

woman2

Elise123 2 jaar geleden

Supppper blij dat ik goed nieuws heb gekregen bij mijn 20 weken echo. Alles is in orde en het kleine prutske groeit lekker door....

woman5

Rianne 2 jaar geleden

Wat een fijn nieuws Elise123! Gefeliciteerd. Geniet er van. Voel je je goed? Is het je eerste zwangerschap?Groetjes, Rianne

woman2

Elise123 2 jaar geleden

Hoi Rianne, 

Af en toe een slechte nacht, maar tot nu toe gaat het vlekkeloos. Bedankt voor je bericht! Het is inderdaad mijn eerste zwangerschap..
Gr, Elise

woman15

Jasmijn 2 jaar geleden

Super, toch altijd spanned!

woman5

Rianne 2 jaar geleden

Goed om te horen Elise123! Geniet er van. Het is een super mooie periode vind ik. :-)

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ook twintig weekjes ze en alles was oke ze

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

en hij is heel beweeglijk ze en weegt 320 gram ze ben wel fier met men eerste kindje ze

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben nu 20 weken en de echo maandag gehad heel mooi

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo, zwanger,mama´s ik ben voor het eerst zwanger en het is zo fijn om het mee te maken altijd van die verhalen gehoord en nu mag ik het zelf mee maken ben zo blij ben morgen 20weken wil graag weten wat het word... voor mij maak het niet zo veel uit wat het word als het maar een gezond kindje is... kan niet wacht op mijn wondertje... mijn 20 ego is op 19 okt 2010..

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi,  Wij hebben onze 20 weken echo gehad. Tis toch een meisje!! Dromen zijn bedrog zeggen ze ;) had toch echt ineens sterk het gevoel dat ik een jongetje zou krijgen, dat terwijl manlief de hele tijd zei we krijgen een meisje. Een heel bewegelijk meisje! Met alles erop eraan. Gezond dat is toch wel het allerbelangrijkste! Ben blij dat we die 20 weken echo nu voorbij zijn. Wat een slapeloze nachten heb ik gehad! Groetjes, Een trotste papa Eyup (moest erbij schrijven van hem) en mama Derya

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Jippie ik ben vandaag ook 20 weken zwanger, ik heb a.s woensdag mijn echo erg spannend. Ook al is dit onze 2de zwangerschap en ik me eigenlijk niet ongerust maak over eventuele afwijkingen, hoop ik wel of meneer/mevrouw even laat zien op de echo welk geslacht het heeft. We hebben al een dochter en ook al zou ik nog een meisje niet heel erg vinden hoop ik toch stiekem op een jongen.    groetjes 

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik heb mijn 20 weken echo achter de rug het duurde een dik half uur omdat ze alles goed wilde nakijken . het is een gezond babytje in mijn buik erg leuk !!!! alleen wisten ze vorige keer bijna zeker te zeggen dat het een ventje gaat worden en nu ineens twijfel het kan evengoed de navelsteng zijn dat ze zien langs de beetjes. dus hebben we voor over 2 weekjes een 3d gevraagd is ook tof om te zien denk ik en hopelijk komen we het dan echt te weten wat het gaat worden. maar mijn gevoel zecht al van in begin een jongetje dus we zien wel

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi allemaal, Ik ben morgen 20 weken zwanger en krijg pas over 1 week mijn echo, heb vandaag redelijk zware buikpijn gehad aan de zijkanten van mijn buik, weet niet hoe of wat/waardoor het komt maar ik maak me geen zorgen want het zal me eerste kindje zijn, groetjes ...

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ben nu 20 wk en 3 dagen, morgen de 20 weken echo best wel spannend. Bij mijn zoontje (nu 2,5 jaar oud) zagen ze hierbij dat er iets mis was met zijn hartje. Na zijn geboorte bleek dit heel erg mee te vallen en is hij er over heen gegroeid. Hopelijk is deze keer alles goed!!!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden