redactie

Redactie 3 jaar geleden 43 reacties

foetus-22-weken-zwanger
 

De baby als je 22 weken zwanger bent

Je baby is nu ongeveer 28 cm lang en weegt rond de 440 gram. De komende tijd zal de groei van je baby wat minder hard gaan omdat de energie vooral gaat naar het verder ontwikkelen van de organen. Je baby wordt langzaam maar zeker ook een beetje molliger. Daardoor zal de nu nog gerimpelde huid mooi strak trekken.

De organen moeten zichnogverder ontwikkelen maar ze werken al wel. De lever, de maag en zintuigen beginnen beter te werken en je baby kan rond deze week ook al horen!  Het zijn vooral de darmen die de baby zal horen maar ook stemmen van buitenaf zijn te horen. Ook al komen alle geluiden erg gedempt binnen door het vruchtwater, toch zullen de geluiden voor de baby al snel herkenbaar worden. Elke dag een iedje zingen voor het slapen gaan zou nu best kunnen. 

Je baby oefent na 22 weken zwanger zijn nog steeds allerlei verschillende bewegingen volop. Zo maken zijn of haar handjes veel grijpbewegingen en het kan zo maar dat ze daarbij de navelstreng tegen komen! De navelstreng is gelukkig zo stevig dat je baby niet in staat is om de streng dicht te knijpen. Het spelen met jouw navelstreng kan dus helemaal geen kwaad!

Vanaf week 22 dalen bij jongensbaby's de testikels van het bekken naar het scrotum.

De moeder in week 22

Het vruchtwater in de baarmoeder wordt iedere 3 tot 4 uur compleet ververst. Door veel te drinken kan je dit proces een handje helpen.

Rond deze tijd beginnen veel vrouwen last te krijgen van opgezette enkels en voeten. Door iedere dag voldoende rust te nemen en vooral niet te lang te blijven staan, kan je die dikke enkels en voeten grotendeels voorkomen. Als je er toch last van hebt, kan je door te gaan liggen en je benen boven je lichaam te laten rusten, het vocht weer laten wegzakken. Door dit grotendeels te vermijden, voorkom je ook dat je lichaam te veel vocht vasthoudt.

Tijd voor de Babykamer?

Je hebt vast al weleens aan de babykamer gedacht en welke spullen je daarvoor moet aanschaffen. Nu je over de twintig weken bent en je echo achter de rug is wordt het misschien tijd ideeën op te doen voor de inrichting van de babykamer. Er zijn genoeg voorbeelden van mooie babykamers te vinden op internet. Soms kun je ook gemakkelijk aan tweedehands spullen komen. marktplaats is daar uitermate geschikt voor.

23 weken zwanger

Ben je alweer 23 weken zwanger dan is de baby rond de 30 cm lang en weegt ongeveer een pond. Op een pretecho valt nu goed vast te stellen of je een jongen of meisje verwacht.

21 weken zwanger - 23 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 4, 5 of 6 maanden zwanger is

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 43 reacties.

35fbf82a14c089617d10c89f38a64077

Dorien 2 jaar geleden

Vandaag 22 weken zwanger van een jongetje heart_eyes

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Morgen 5 maandjes zwanger  ik zit nu dan ook in week 22 en vind het zo leuk , ik voel het kleintje al heel goed in de buik en ben er super trots op! 

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hello iedereen, Ik ben bijna 23 weken zwanger van mijn eerste kindje: een prachtig klein jongetje. Heeerlijk is dat!!!! veel succes nog iedereen!!! Soetkin

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik ben vandaag 22 weken zwanger van een meissie :-)

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Vandaag alweer 22 weekjes zwanger van onze kleine jongen! Nog 18 weken en dan is onze kleine hummer er! Kan niet wachten! Groetjes

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo ik ben coby en ben 22 weken zwanger van een jongetje

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo ik ben lessandra en ben 22 en 3 dagen zwanger van een jongetje! We zijn zo gelukkig!!!!!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi Ik ben Diane, Ben 22 weken en 4 dagen zwanger. We krijgen een prinsesje! We zijn zo trots!! Heb alleen last van irritante en hele vreemde kwalen. Zijn er nog meer mensen hier die last hebben van aparte dingen? Groetjes

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo, ik ben nu 22,3 weken zwanger van een tweeling :D(onze eerste kindjes) we weten dat de grootste een meisje is, de andere konden ze nog niet zien. Donderdag weer een echo, hopen dat ze het dan wel zien!! Nog steed ziek, zwak en misselijk helaas. Maar heb er alles voor over! voor iedereen: geniet van jullie zwangerschap

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hay Coby Wat fantastisch dat je een zoon krijgt. Van harte gefeliciteerd! Is het jullie eerste kindje?? Groetjes Diane

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden