redactie

Redactie 3 jaar geleden 24 reacties

foetus-24-weken-zwanger
 

De baby als je 24 weken zwanger bent

Je baby is nu je in week 24 van je zwangerschap zit zo'n 75 gram zwaarder geworden en weegt nu ongeveer 575 gram. Hij is nu ongeveer 31 cm lang.

De komende weken zal het gewicht van je baby razendsnel toenemen. Er worden de komende tijd vetreserves aangelegd waardoor je baby over ongeveer 14 weken als een gezonde, mollige baby ter wereld komt. De huid wordt, naarmate het gewicht van je baby toeneemt, steeds strakker getrokken waardoor de rimpelige huid verdwijnt. De huid is in week 24 trouwens nog wel erg transparant. Alle bloedvaten en beenderen en zelfs sommige organen zijn daardoor zichtbaar!

De organen zijn zich in week 24 van de zwangerschap nog steeds hard aan het ontwikkelen. Vanaf nu wordt er vooral aan de longen hard gewerkt. Die moeten nog 'rijpen'. Als je baby nu ter wereld zou komen heeft hij of zij een kleine kans om te overleven. Maar als de longen eenmaal sterker zijn, neemt de overlevingskans ook sterk toe.

De moeder, 24 weken zwanger

Nu de bevalling steeds dichter bij komt wordt het misschien ook tijd om over een naam na te denken. Of zijn jij en je partner er allang uit? Als je wat hulp nodig hebt om inspiratie op te doen zijn er veel boeken te koop met namen. Maar ook op internet kan je veel inspiratie opdoen. Bijvoorbeeld op de website jongens en meisjesnamen vind je een overzicht van veel verschillende voornamen.

Blijf bewegen

Doordat je buik begint te groeien zal je gaan merken dat bewegen lastiger en vermoeiender wordt.  Doe het vooral rustig aan, maar helemaal stil zitten is ook niet aan te raden. Een beetje beweging is prima. Dit kan namelijk helpen tegen het vocht vasthouden en ook  tegen duizeligheid. Loop gewoon af en toe een stukje door de buurt. 

25 weken zwanger

De baby weegt nu zo'n 700 gram en is ongeveer 33 cm lang. Nu hij steeds groter wordt zullen zijn bewegingen ook goed te voelen zijn! Lees meer over week 25 op deze website.

23 weken zwanger - 25 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 4, 5 of 6 maanden zwanger is

Ben jij ook 24 weken zwanger laat dan hieronder weten hoe het gaat. Anderen die nog niet aan week 24 toe zijn kunnen zich dan weer beter voorbereiden op deze week.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 24 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben vandaag precies 26 weken. zelf ben ik pas net 17 en heb een zwangerschapsvergiftiging. sypmtomen die ik heb zijn opgezwollen handen, pijn aan mijn ribben en tintelingen in mijn vingers wat ik ook soms heb is dat ik pijn heb aan de bovenkant van mijn buik. normaal hebben mensen rond de 35 een zwangerschapsvergifiting en daarom vond de dokter het speciaal dat ik het nu al heb. ik moet zeker elke week naar het ziekenhuis voor een controle voor mij en de baby. zoals het er nu uit ziek gaat gelukkig alles goed met de baby, hier ben ik erg blij mee. we hebben lang zitten na te denken gezien mijn leeftijd om abortus te doen maar ik kan dat gewoon niet. je ontneemt een leven van een kind. nog even en dan komt de toch wel zware tijd voor mij.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Morgen en ik ben 24 weken zwanger!! Ik ben 20 jaar en zwanger van mijn eerste kindje , wat niet helemaal de bedoeling was. maar het financiele , en het samen wonen liet het toe. we zijn echt super blij zijn met de komst van onze wondertje.en ik zou het voor geen goud willen terug draaien.! De laaste 2 weken heb ik veel rugklachten en moet daarom naar de fysio. Ik heb de hele uitzet al bijelkaar. Van mijn geld wat ik normaal voor andere leuke dingen gebruikte heb ik alles nieuw gekocht !! Ik moet er niet aan denken dat ons wondertje in een 2dehands bedje of kinderwagen ligt..... Ik kan niet wachten nog 3 half tot 4 maand is het zover !!!! Jippie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi hoi, Ik had gisteren voor het eerst dat de baby overdwars in mijn buik lag. Ik voelde aan de linkerkant van mijn buik een paar billetjes en aan de rechterkant een hoofdje (denk ik). Dat was zo leuk. Ze spartelt er lekker op los, helemaal zodra ik rsutig op bed lig.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoihoi, Sinds gisteren ben ik ook alweer 24 weken zwanger! Dat gaat allemaal snel! Buikje wordt nu echt boller, net een ingeslikte voetbal :-) Trappelen voel ik al sinds week 17 en nu dus helemaal goed. Soms zo krachtig en ineens, dat ik er bijna van schrik... Betekent dit dat we een druk kindje krijgen??? Of een goede voetballer/boxer...?

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hi. Ik ben over 2 dagen al 24weken zwanger van ons eerste kindje. Ben super blij en ik heb tot nu toe helemaal geen klachten. Ik verwacht een jongetje. Het voelt zo geweldig als hij gaat bewegen.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hey alweer een weekje verder. Nu 6 maanden zwanger ongelofelijk hoe snel het gaat zeg. Op naar week 25!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi ik ben nu in 24 ste week voor me tweede zwangerschap. Alles gaat goed met ons kindje alleen heb ik het nu wel lastig. Toch vroeg hoor pijn in me lies onderweg soms bloed verlies hoop dat alles nog goed verloopt. Morgen terug op controle.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi allemaal! Sinds afgelopen zondag ook 24 weken zwanger, gaat ontzettend snel!! gelukkig worden we goed geholpen van alle kanten, dus dat is erg fijn! Gisteren controle bij de dokter gehad, bij babytje alles goed, alleen bloeddruk veel te hoog! dus dan maar weer een xtje bloedprikken smiddags. Morgen uitslag, hoop dat het niet verontrustend is. Ook een hele hele hele vervelende schimmelinfectie, niet fijn!!!!!! heel erg pijnlijk. Vanwege mijn bloeddruk mocht ik 2 dagen niet werken, dus gelijk naar mn werk gebeld, zuchten steunen en kreunen  van de teamleiders, je bloeddruk is helemaal niet zo hoog (148/88). Dat is ook  niet hoog, maar bij 24 weken zwanger dus wel! Vind het een beetje jammer dat ze er zo moeilijk over doen terwijl ik wel zo veel mogelijk voor ze klaar sta! Wel leuk om zo een forum te zien, verhalen lezen van andere aanstaande moeders! iedereen geniet ervan en succes!!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Nu 24,2 weken zwanger en intens gelukkig door de zegen van Adonai!!!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Morgen zit ik op mijn 24weken, gaat echt ineens heel erg hard. En gelukkig is mijn vriendinnetje:P alleen smiddags actief en slaapt ze net als mij lekker de nacht door.. Ben heel trots op haar dat ze goed groeit, en dat alles perfect gaat, ben zo benieuwd naar haar,, kan bijna niet meer wachten

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden