redactie

Redactie 3 jaar geleden 26 reacties

foetus-25-weken-zwanger
 

25 weken zwanger, hoe staat de baby ervoor?

Je baby is nu je alweer 25 weken zwanger bent ongeveer 33 cm lang en weegt rond de 700 gram. Vooral vanaf het derde trimester moet je je van deze gemiddelden niet teveel aantrekken. Iedere baby groeit immers op zijn eigen manier en het uiteindelijke gewicht na 40 weken kan enorm verschillen. De ene baby weegt krap 3000 gram terwijl de andere baby misschien wel 4500 gram is geworden... Voor deze website gaan wij uit van het gemiddelde van ongeveer 3400 gram.

Vanaf week 25 is de baby zo groot geworden dat hij niet meer los kan rondzweven in de baarmoeder, daarvoor is nu te weinig ruimte. Hij kan nog wel alle kanten op, het duurt nog even voordat de baby zijn definitieve positie inneemt.

Als je 25 weken zwanger bent beginnen onder de huid van je baby zich de kleine bloedvaten te vormen, de zogenaamde capillaire bloedvaten. Zodra deze bloedvaten zich met bloed vullen, krijgt je baby een mooie rozige teint. Ook in de longen van je baby ontwikkelen de bloedvaten zich.

Jij, alweer 25 weken zwanger

De laatste week van het tweede trimester is aangebroken! Vanaf deze week zal je vaker op bezoek gaan bij de verloskundige. In plaats van iedere 4 wekener week zal ze je nu iedere drie weken willen zien.

Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van aambeien. Deze aambeien, in principe spataderen rond de anus, kunnen pijnlijk zijn. Om de vorming van aambeien tegen te gaan is het belangrijk om veel te drinken, veel groenten en fruit te eten en regelmatig en voldoende te bewegen. Blijf vooral niet urenlang in dezelfde positie zitten!

3D- of 4D-Echo ?

Vanaf week 25 van de zwangerschap zou je een 3D- of 4D-echo kunnen laten maken van de baby. Het verschil tussen een 3d echo en een normale echo is dat je meer diepte kan zien. Hierdoor zijn onderdelen van je baby veel beter zichtbaar.  Bij een 4d echo plakken ze de 3D-beeldjes achter elkaar, zodat je een soort filmpje krijgt.

Shoppen

Je zwangerschap is nu aardig gevorderd en je zit in het laatste deel van je tweede trimester. Aangezien je nu nog redelijk goed kan bewegen en hopelijk nog genoeg energie hebt, is het de hoogste tijd om te gaan shoppen! Je hebt een hoop nodig en de keuze is enorm. Maak een lijst van meubels en kleding die je vanaf de geboorte nodig hebt en speur eventueel ook internet af op zoek naar (tweedehands) koopjes. 

26 weken zwanger

Deze week weegt je baby ongeveer 800 gram en is hij zo'n 34 cm lang geworden. Doordat de zenuwen in de oren steeds verder ontwikkeld zijn kunnen geluiden steeds beter worden herkend door de baby. Lees alles over week 26 of geef zelf je ervaringen over deze week.

24 weken zwanger - 26 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 4, 5 of 6 maanden zwanger is

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 26 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo alle lieve mama's Gisteren is mij week 25 begonen. Ik voel de baby af en toe schoppen, de mooiste gevoel die bestaat.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Joepie, week 25!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Vandaag 25 weken zwanger. Voel me super, maar soms toch wat steken in de buik. En met deze temperaturen is het toch wel wat zwaarder. Maar daar gaan we ook wel door komen. En we blijven er lekker van genieten en doen gewoon iets kalmer aan. Geniet allemaal van jullie zwangerschap.  

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Dag mama's allemaal! Ja ik heb ik ook 25 weken en een paar dagen ver , en helaas ook last vant zuur, zijn er dingen die er tegen helpen ? Ze zeggen , op een suikerklontje zuigen, maar dat helpt niet echt bij mij... Hier ondertussen nog niets bijgekomen , ik was eerst 7.5 kilo afgevallen en nu pas 2.5 bijgekomen dus sta ik nogsteeds op - 5 kilo... Maar we zijn gezond en dat is het voornaamste,, groetjes! x

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hahaha je baby is 25 weken zwanger en jij bent 33 cm?!! foutje

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik ben morgen ook precies 25 weken zwanger. Het buikjje is al erg goed te zien en voor de rest gaat alles ook naar wens. Ik ga eens kijken of ik een mooie foto van de buik kan maken dan kan ik hem laten zien. Groetjes

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

En dan ben ik ook bij de 25 weken en 1 dag aangekomen voel me super en ben ook super blij van mij mag het wel iets sneller gaan!!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben vandaag 25 weken zwanger en voel me heerlijk, maar heb een cerclage gehad en voel soms  eftige steken aan mijn onderbuik. kliein is aan het bewegen,hihihi  dat laat mijn  soms opspringen ! MAAR VERDER  GAAT HET..veel succes aan jullie en gezinnen... groetjes uit   paramaribo  beatricexxx

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben vandaag 25weken en 4dagen zwanger to my babyboy:$ erg benieuwt hoe die er uitkomt te ziennn

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Met deze buik en dit gevoel van binnen zou ik mn hele leven wel willen rond lopen! Voor moederdag gaan we een pret echo laten maken, de oma's gaan mee! Succes allemaal en geniet ervan, zeker met dit mooie weer.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden