Redactie 2 maanden geleden

foetus-25-weken-zwanger
 

25 weken zwanger, hoe staat de baby ervoor?

Je baby is nu je alweer 25 weken zwanger bent ongeveer 33 cm lang en weegt rond de 700 gram. Vooral vanaf het derde trimester moet je je van deze gemiddelden niet teveel aantrekken. Iedere baby groeit immers op zijn eigen manier en het uiteindelijke gewicht na 40 weken kan enorm verschillen. De ene baby weegt krap 3000 gram terwijl de andere baby misschien wel 4500 gram is geworden... Voor deze website gaan wij uit van het gemiddelde van ongeveer 3400 gram.

Vanaf week 25 is de baby zo groot geworden dat hij niet meer los kan rondzweven in de baarmoeder, daarvoor is nu te weinig ruimte. Hij kan nog wel alle kanten op, het duurt nog even voordat de baby zijn definitieve positie inneemt.

Als je 25 weken zwanger bent beginnen onder de huid van je baby zich de kleine bloedvaten te vormen, de zogenaamde capillaire bloedvaten. Zodra deze bloedvaten zich met bloed vullen, krijgt je baby een mooie rozige teint. Ook in de longen van je baby ontwikkelen de bloedvaten zich.

Jij, alweer 25 weken zwanger

De laatste week van het tweede trimester is aangebroken! Vanaf deze week zal je vaker op bezoek gaan bij de verloskundige. In plaats van iedere 4 wekener week zal ze je nu iedere drie weken willen zien.

Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van aambeien. Deze aambeien, in principe spataderen rond de anus, kunnen pijnlijk zijn. Om de vorming van aambeien tegen te gaan is het belangrijk om veel te drinken, veel groenten en fruit te eten en regelmatig en voldoende te bewegen. Blijf vooral niet urenlang in dezelfde positie zitten!

3D- of 4D-Echo ?

Vanaf week 25 van de zwangerschap zou je een 3D- of 4D-echo kunnen laten maken van de baby. Het verschil tussen een 3d echo en een normale echo is dat je meer diepte kan zien. Hierdoor zijn onderdelen van je baby veel beter zichtbaar.  Bij een 4d echo plakken ze de 3D-beeldjes achter elkaar, zodat je een soort filmpje krijgt.

Shoppen

Je zwangerschap is nu aardig gevorderd en je zit in het laatste deel van je tweede trimester. Aangezien je nu nog redelijk goed kan bewegen en hopelijk nog genoeg energie hebt, is het de hoogste tijd om te gaan shoppen! Je hebt een hoop nodig en de keuze is enorm. Maak een lijst van meubels en kleding die je vanaf de geboorte nodig hebt en speur eventueel ook internet af op zoek naar (tweedehands) koopjes. 

26 weken zwanger

Deze week weegt je baby ongeveer 800 gram en is hij zo'n 34 cm lang geworden. Doordat de zenuwen in de oren steeds verder ontwikkeld zijn kunnen geluiden steeds beter worden herkend door de baby. Lees alles over week 26 of geef zelf je ervaringen over deze week.

24 weken zwanger - 26 weken zwanger - Forum voor 4,5 of 6 maand zwangeren

 

 
avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Hallo alle lieve mama's Gisteren is mij week 25 begonen. Ik voel de baby af en toe schoppen, de mooiste gevoel die bestaat.

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Joepie, week 25!

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Vandaag 25 weken zwanger. Voel me super, maar soms toch wat steken in de buik. En met deze temperaturen is het toch wel wat zwaarder. Maar daar gaan we ook wel door komen. En we blijven er lekker van genieten en doen gewoon iets kalmer aan. Geniet allemaal van jullie zwangerschap.  

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Dag mama's allemaal! Ja ik heb ik ook 25 weken en een paar dagen ver , en helaas ook last vant zuur, zijn er dingen die er tegen helpen ? Ze zeggen , op een suikerklontje zuigen, maar dat helpt niet echt bij mij... Hier ondertussen nog niets bijgekomen , ik was eerst 7.5 kilo afgevallen en nu pas 2.5 bijgekomen dus sta ik nogsteeds op - 5 kilo... Maar we zijn gezond en dat is het voornaamste,, groetjes! x

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

hahaha je baby is 25 weken zwanger en jij bent 33 cm?!! foutje

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Ik ben morgen ook precies 25 weken zwanger. Het buikjje is al erg goed te zien en voor de rest gaat alles ook naar wens. Ik ga eens kijken of ik een mooie foto van de buik kan maken dan kan ik hem laten zien. Groetjes

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

En dan ben ik ook bij de 25 weken en 1 dag aangekomen voel me super en ben ook super blij van mij mag het wel iets sneller gaan!!

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

ik ben vandaag 25 weken zwanger en voel me heerlijk, maar heb een cerclage gehad en voel soms  eftige steken aan mijn onderbuik. kliein is aan het bewegen,hihihi  dat laat mijn  soms opspringen ! MAAR VERDER  GAAT HET..veel succes aan jullie en gezinnen... groetjes uit   paramaribo  beatricexxx

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

ik ben vandaag 25weken en 4dagen zwanger to my babyboy:$ erg benieuwt hoe die er uitkomt te ziennn

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Met deze buik en dit gevoel van binnen zou ik mn hele leven wel willen rond lopen! Voor moederdag gaan we een pret echo laten maken, de oma's gaan mee! Succes allemaal en geniet ervan, zeker met dit mooie weer.

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

je heb dus nog 100dagen te gaan

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Weer een week verder, wat gaat het toch lekker snel!

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Ik ben vandaag precies 25 weken!! :D Opzich voel ik me redelijk goed, voel het kindje volop bewegen en schoppen ( en soms ook de hik )... Ook het buikje is al goed zichtbaar... Erg lastig...

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

vandaag ben ik 25 weken en 3dagen zwanger

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Hier ook precies 25 weken! Jeetje wat gaat day snel zeg! Super blije mama en papa!

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Vandaag ben ik precies 25 weken zwanger. Oh ik kan niet wachten tot de dag dat ik mijn kleintje zie!!!! Eva, 17

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Vandaag precies 25 weken zwanger. Vanochtend de suikertest gehad en een normale controle. Ze willen alleen liever nog niet bij mij de baarmoederhals controleren. Iemand dezelfde ervaring?

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Vrijdag 25 weken, Ik kan niet meer wachten... aaargh.. en ik moet nog zo lang... Hebben jullie dit ook?

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

hoi dames, ik ben nu 24 weken zwanger, 23 weken  had ik echo gehad toen was mijn baby 25 cm lang en weeg  700 gram Hoeveel heeft je baby gewogen toen hij /zij 23 weken is ? Ben ik wel  benieuwd .. groetjes

avatar Anoniem

Anoniem 3 weken geleden

Hallo allemaal ik ben nu momenteel 25 weken in de verwachting. Ik vind het tot nu tu een lueke ervaring. Alleen in het begint was het niet zo luek,omdat ik 3 tot 4 maanden constant over gaf. Ik heb nu alleen last van hartlijvigheid. Maar die baby maakt het uitsteken. Me enige probleem is dat ik niet op een naam kan komen. Wie kan mij daarmee helpen? Ik wil graag een combinatie van: lucretia en rouche. Misschien kunnen julli me helpen een naam combineren voor een jongen als meisje. Als julli enkele combinaties hebben mail het voor mij a.u.b naar: lucky_numberone@hotmail.com Ik hoop dat julli mijn echt helpen en mij mailen of toevoegen. Alvast bedank Groetjes Lucretia & Rouche

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden