Redactie 3 jaar geleden 29 reacties

maandclubs
 

De baby in week 26

Deze week is je baby rond de 34 cm lang en weegt nu ongeveer 800 gram. De placenta is nu ongeveer even lang als je baby en zal in de lengte ook niet meer toenemen. De placenta wordt wel nog wat dikker.

Het bereiken van week 26 van de zwangerschap is een bijzonder moment omdat vanaf deze week artsen alles in het werk zullen stellen om een te vroeg geboren baby in leven te houden. Mocht jouw baby nu ter wereld komen, heeft hij een overlevingskans van 81%. De tevroeggeboren baby heet dan immatuur. Vanaf week 28 van de zwangerschap heet een te vroeg geboren baby prematuur en nemen de overlevingskansen flink toe. Een baby die in de 26e week geboren wordt heeft het erg zwaar. Hij heeft namelijk nog erg weinig weerstand en is daardoor vatbaar voor allerlei infecties. Ook zijn de hersenen nog zo kwetsbaar dat het gevaar van hersenbloedingen groot is. Het is dus uiteraard veel verstandiger als je baby nog minstens 12 weken op z'n plek blijft!

De bewegingen van je baby zijn nu zo sterk dat je af en toe last kan hebben van pijn in je ribben en onderbuik. Je baarmoeder is inmiddels ook zo groot geworden dat zij steeds harder drukt op de ingewanden. Door op je zij te gaan liggen verminder je de druk en trekt de pijn hopelijk weg. Bij hevige pijn is het altijd verstandig om een arts of je verloskundige te waarschuwen.

In de oren worden de zenuwen steeds verder ontwikkeld. Daardoor worden geluiden steeds beter herkend. Misschien merk je al dat je baby voorspelbaar reageert op harde, plotselinge geluiden.

De moeder (26 weken zwanger)

Door regelmatig te blijven bewegen kunnen veel kleine zwangerschapskwaaltjes worden voorkomen. Vooral veel (kleine) wandelingen maken of (zwangerschaps)zwemmen zijn hele geschikte manieren om aan voldoende beweging te komen. Luister altijd goed naar je lichaam, als je lichaam aangeeft dat je het rustig aan moet doen, is dit niet het moment om er dan toch nog een schepje bovenop te doen. Vanaf deze week kan je ook last krijgen van harde buiken. Dit wordt veroorzaakt door het plotseling samentrekken van de baarmoeder waardoor die zo hard aanvoelt als een voetbal. Als je hier tijdens het sporten last van hebt, is dat ook een teken dat je het even rustiger aan moet doen.

Ben je 26 weken zwanger dan kan het zijn dat door alle verschillende en veranderende hormonen dat je tijdens deze fase van de zwangerschap meer last hebt van hoofdpijn. Gelukkig kan je tijdens de zwangerschap zonder risico voor de baby een paracetamol slikken tegen de pijn.

Heb jij al een naam voor de baby?

Je hebt tijdens de twintig-weken echo wellicht het geslacht van je baby te horen gekregen en kan daarmee heel gericht een naam bedenken voor je kleintje. Of je laat je graag verrassen tijdens de bevalling, in dat geval moet je zowel voor een jongen als een meisje een variant hebben klaarliggen. Het bedenken van een naam is voor veel ouders een leuke maar lastige klus. Wil je je kind wel of niet vernoemen, hoeveel namen geef je je kinderen? Let er ook op dat de initialen geen vervelende betekenis vormen want je wil voorkomen dat je kindje hier later mee gepest wordt op school.

27 weken zwanger

De baby is nu ongeveer 875 gram zwaar en is ongeveer 34 cm. Zo rond deze week zullen de oogleden voor het eerst open gaan! Er gebeurt natuurlijk veel meer in week 27. lees alles erover op onze volgende pagina over 27 weken zwanger zijn.

25 weken zwanger - 27 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 4, 5 of 6 maanden zwanger is

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 29 reacties.

Anoniem 3 jaar geleden

haha ik ben ook bang voor de bevalling kijk er tegen op maar zie er ook naar uit :D kan neit wachtne tot ik mn kleine man in mn handen heb! geduld geduld :D

Anoniem 3 jaar geleden

he Eva, lles goed

Anoniem 3 jaar geleden

ben nu 26 weken, heb nu een week last van pijn aan me rechter kan tegen me ribben aan. het voelt als naalden steken, verder voel ik me prima, verschilden onderzoeken gedaan, alles is verder goed en met de baby ook. word echt moe van de pijn. er wordt geadviseerd 6 paracetamol te slikken, dit vind ik persoolijk te veel

Anoniem 3 jaar geleden

OOk ik ben 26 wk zwanger alles gaat goed, ben wel snel moe maar komt omdat ik 41 jr jong ben.Zie niet tegen de bevalling op krijg een keizersnede. Succes allemaal

Anoniem 3 jaar geleden

 ik zie er ook niet tegen de bevalling tegen op ik zie hem graag tegen moet maar nog 14 weken wachten of eerder liefs patricia

Anoniem 3 jaar geleden

Hallo aanstaande moeders, ik ben 26weken en 2 dagen . ik voel me heel goed juist last steken in de buik en last van lage rugpijn we kijken heel erg uit na de bevalling .

Anoniem 3 jaar geleden

bij pijnklachten word in normale hoeveelheid 4x1gr pcm voorgeschreven. als je hieroverheen gaat slik je te veel. beterschap!

Anoniem 3 jaar geleden

Mama is nu 26 weekjes zwanger Dat gaat dus al opschieten blijf nog maar even lekker groeien

Anoniem 3 jaar geleden

hallo allemaal, ik ben nu 26 weken in verwachting en voel me prima! ik werk nog steeds 36 uur en ik moet zeggen het lukt me nog aardig, met de warmte wel sneller vermoeid en een loomgevoel maar voor de rest goed. ik zit me wel heel vaak af te vragen hoe de bevalling zal verlopen, dit is ons eerste kindje dus allemaal nieuw voor ons. er tegen op zien doe ik niet, ik kijk er erg naar uit, zeker naar het moment om ons kleine kereltje vast te houden. groetjes denise

Anoniem 3 jaar geleden

ik ben bang van bevallen

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden