redactie

Redactie 3 jaar geleden 27 reacties

foetus-27-weken-zwanger
 

De baby na 27 weken zwangerschap

Je baby is in week 27 van de zwangerschap ongeveer 34 cm lang geworden en weegt deze week rond de 875 gram. Deze week is er alweer sprake van een mijlpaal, de ogen van je baby zullen zich nu namelijk gaan openen! De ogen zijn nu nog blauwgrijs en zullen pas na de geboorte hun definitieve kleur krijgen.

Ben je 27 weken zwanger dan wordt vanaf deze week het immuunsysteem van je baby aangelegd. Het immuunsysteem zorgt ervoor dat je baby minder vatbaar is voor infecties. Door middel van antilichamen die via de placenta en navelstreng in het lichaam van je baby terecht komen, wordt dit immuunsysteem verder opgebouwd. Door na de zwangerschap borstvoeding te geven, wordt dit immuunsysteem op de beste manier verder versterkt.

In de oren worden deze week kleine trommelvliesjes ontwikkeld.

De moeder, nu alweer 27 weken zwanger

Week 27 van de zwangerschap betekent dat de eerste week van het derde en laatste trimester volgende week al ingaat! Het aftellen kan beginnen...

Langzaam maar zeker zal je merken dat je energie weer wat afneemt. Zo rond week 38 kan je waarschijnlijk niet wachten tot de bevallig begint!

Vanaf deze week kan je partner proberen om met behulp van bijvoorbeeld een wc-rol de hartslag van je baby te horen. Als jij ontspannen op je rug gaat liggen, moet hij de wc-rol onder op je buik aan de linker- of rechterkant plaaten. De wc-rol moet tussen zijn oor en jouw buik vastgeklemd zijn, door de rol vast te houden wordt het geluid van de hartslag overstemd.

Positiekleding

Aan het einde van dit trimester (2-de) begint het snelle groeien je buik en je baby. Je normale kleding pas je waarschijnlijk al een tijdje niet meer. Een tip om rekening mee te houden is te kiezen voor ademende kleding, omdat je lichaam van nature al warmer is tijdens de zwangerschap. 

Geboortekaartje

Vorige week gaven we je de tip om een mooie naam te bedenken voor je kleintje. Zodra je die gevonden hebt, is de volgende stap het ontwerpen of samenstellen van een mooie geboortekaart. Doe dit ruim voor de bevalling zich aandient, na de bevalling heb je hier vaak geen puf meer voor en is er bovendien iemand anders in je leven gekomen die even al je aandacht opeist! Je kan meestal een gratis proefdruk krijgen van het kaartje. Als de geboortedatum dan eenmaal vaststaat, is het bestellen van de geboortekaartjes snel gedaan en heb je ze over het algemeen binnen twee dagen binnen! De enveloppen kan je vaak meteen toegestuurd krijgen zodat je die tijdens je verlof al verzendklaar kan maken.

28 weken zwangerschap

Lees alles over 28 weken zwanger zijn en lees dan meteen de reacties van andere vrouwen die deze week alweer achter de rug hebben.

26 weken zwanger - 28 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 7, 8 of 9 maanden zwanger is

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 27 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

27 weken zwanger! :D vandaag bij de huisart geweest en volgens hem wordt het een flinke zoon, hij loopt behoorlijk voor op de groei. Mijn dochtertje was ook maar liefst 8 pond, ik was een en al buik :P Waarschijnlijk wordt onze zoon een 9 ponder hopelijk gaat dat passen met de bevalling.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben 27 weken zwanger en krijg geen aandacht van me man. is dat normaal?

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ja dat is normaal .

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Vandaag ook het begin van de 27 weken. Het laatstse trimester begint. Het gaat allemaal zijn gangetje. De ene dag wat beter dan de andere. Er zit nog geneoeg beweging in onze kleine. De hoge temperaturen vergen wel veel, maar ja, daar kun je niet veel aan doen. 

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

27 weken zwanger

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Morgen ga ik ook week 27 in... vandaag komt het kraampakket binnen Mijn vriend steunt mij gelukkig heel goed. Hem duurt het nu langzaam te lang haha, maar hij mag nog even bij mama blijven..

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik ben nu ook in de 27 wk gestapt alles gaat gud behalve me glucose gehalte die nuchter 7.3 mut op strakke dieet maar lust juist van alles om te eten

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Morgen ook leuk 27 weken zwanger :) Heerlijk als ik dr voel schoppen. Als het even tegenzit op mijn werk en ik voel dr schoppen dan straal ik weer van oor tot oor. Nog 5 weken werken en dan heerlijk met verlof, kan niet wachten (mijn contract wordt niet verlengd) hoelang moeten jullie nog werken.. Gr. Kelly

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoezo is dat normaal? Waarom krijg je geen aandacht van je man? Mij lijkt dat dus echt niet normaal.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

joepie vandaag 27 week zwanger! wat gaat het toch snel. nog 13 weekjes te gaan! spannend hoor allemaal. kan nie wachten tot ik mijn meisje in mijn armen kan houden.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden