Redactie 2 maanden geleden

embryo-3-weken-zwanger
 

De bevruchting na 3 weken zwangerschap

In week 3 van de zwangerschap vindt de daadwerkelijke bevruchting plaats! Zo'n bevruchte eicel is zo klein dat je hem met het blote oog nog niet kan zien. Door de bevruchting zijn belangrijke genetische gegevens van zowel de moeder als de vader als het ware samengesmolten. Hierdoor heeft de baby zijn eigen, unieke genetische gegevens die terug te vinden zijn in de eicel. Zo staat nu al vast welke kleur ogen je baby zal hebben en welke kleur de haren zullen krijgen. En natuurlijk ook het geslacht!

Als je niet kan wachten tot de geboorte om achter het geslacht te komen, kan je in week 20 van de zwangerschap een echo laten maken. Rond die tijd zijn de geslachtsorganen namelijk zo ver ontwikkeld dat door de verloskundige valt vast te stellen of je een jongen of een meisje verwacht.

24 uur na de bevruchting begint de bevruchte eicel aan zijn reis naar de baarmoeder. Door trilhaartjes wordt de eicel voortgeduwd en na zo'n 5 dagen komt de bevruchte cel in de baarmoeder terecht. Over deze reis van een paar centimeters doet de eicel dus een kleine week!

De moeder na 3 weken zwangerschap

Van de bevruchting en de eerste dagen na de bevruchting merk je lichamelijk waarschijnlijk nog niet veel, al worden er direct na de bevruchting zwangerschapshormonen aangemaakt. Deze hormonen zorgen voor de zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en wisselende stemmingen. Misschien merk je deze week dus wel al dat je humeur wat wispelturiger wordt!

Tip

Wat zijn de meest vruchtbare dagen? Doe een ovulatietest en bekijk wat de meest vruchtbare dagen zijn. Op die maniervergroot je de kans om snel zwanger te worden. Bestel vandaag en je hebt de testen morgen in huis!

4 weken zwanger

Ben je 4 weken zwanger dan is de bevruchte eicel zich druk aan het delen en is inmiddels in de baarmoeder aangekomen. Misschien voel je de gevolgen van het zwangerschapshormoon al een beetje.

4 weken zwanger - 5 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1,2 of 3 maanden zwanger is

 
avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

Jeetje....... 22 weken is gewoon al een kind! verschrikkelijk zeg!

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

Hallo, Ik heb even een vraagje? Ik ben 11 december ongesteld geweest, en op 22 december heb ik sex gehad zou ik nu zwanger kunnen zijn? Ik heb last van mijn onder rug en een beetje buikpijn en moe, slaap. Zit ik al in mijn  vruchtbare periode? En voel je het geleik of niet dat je zwanger bent, of wanneer kan je het weten? Kan iemand mij dat vertellen. Alvast bedankt.

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

hallo allemaal ik moet dinsdag oni worden ben zo zenuwachtig alleen heb ik niks te klagen bij mijn 1e kindje was ik gestopt met de pil en gelijk niet meer oni geworden in 1x zwanger dus en heb ik het gevoel dat dat dus weer is maar dan nog ben ik mega zenuwachtig bij mijn 1e kindje heb ik helemaal geen klachten gehad ik ben van heel de zwangerschap 2 x  een dag misselijk geworden dat was alles de laatste 3 weken heel erg veel vocht gekregen maar verder niets en nu voel ik al zeker een week als of mijn buik is opgeblazen en beetje harder en savonds in me bed heb ik buikpijn en als ik ga zitten dan lijk het wel of ik links en rechts van mijn buik de banden voel zo raar dat voelde ik bij mijn eerste pas op het laatst maar het is wel dat gevoel dus heb ik nu gewoon rare klachte of ben ik echt zwanger ik hoop het zo

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

goedenavond, ook ik voel mij beroerd en niet alleen omdat ik last heb van kwaaltjes maar ook om te weten of dat ik nu zwanger ben of niet. Sinds een week ontzettend last van mijn buik, deze is zelfs opgezet. het moeilijk naar de wc kunnen maar plassen juist weer ontzettend veel. Moe en misselijk en zelfs last van brandend maagzuur. Heb 3maanden terug een miskraam gehad, zou het zo zijn dat ik nu wederom zwanger ben of is er misschien iets anders.. Wie heeft hetzelfde meegemaakt of voelt zich nu ook zo?? Groetjes..  

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

halo mieden ik ben 2 keer zwanger  geweste voor alle 2 na 2 mand meten gerakt maar nu ben ik bijna 6 mand bezig maar nog stees niet , maar  wij werken hard want ik wil heel snel zwanger worden want 7 manad geleden ik heb mijn 2 baby veroren toen ik 37 week zwanger was door kliene plasenta , darom nu wet ik niet wat moet ik doen  na verlr van mijn baby ben ik helamaal gek gewoden darom ik heb blofd als ik zanger raak dan ga ik niet meer huilen of geke dingen nadenken dat beteken niet dat mijn verloren baby vergeten dat kan nooit vergeten mischien als ik dood ga dan zijn mooi gezietjes tegen mijn oog weg gat , dus ik lees veel over snel zwanger raken. en vandag ik heb buik pijn maar nu nog niet tijd om ongesteld worden ik moet 4 -2 ongesteld worden yulie hebben ook buik pijn voor ongestel ? ik heb noiit dat pijn gehald toen ik zwanger was ik hb ook zwanger test gedan maar ngatif was . groetjes shatw

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

hallo allemaal, heb een vraagje... ik ben 6 juni gestopt met de pil. ik weet niet wanneer ik de ovulatie had omdat iedere website wat anders zegt. maar ik heb 29 juni lichte  bruine afscheiding gehad . wel krampen net of ik de menstruatie kreeg. nu is het weer over, ik heb mijn innesteling via een site berekent en ik kwam precies op die dag uit, toen ik die bruine afscheiding kreeg ,maar heb wel nog veel last van mijn onderbuik. mijn schaambeen is wat verdikt. tempratuur is gewoon 36.8 .. zou ik zwanger kunnen zijn??????????

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

Dit heb ik dus ook !!!!! Nog steeds :( Er is geen zwangerschap gepland, ik ben nog maar 19. Ik zou nu ongesteld moeten zijn, maar ik ben het nog niet....Ik heb wel de pil...de yaz, (24+4) Ik snap niks meer van mijn lichaam hoor! Wanneer gaat er iemand reageren :(:( (overigens als ik zwanger mag zijn, dan zou ik het zeker houden en met alle liefde verwelkomen. )

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

hallo ik zie dat t laatste berichtje dateert uit 2011 dus hoop dat er nog iemand actief is hier, want heb een vraag.. ik ben 25 en al zeker 8j aan de pil. ik slik m altijd netjes iedere dag consistent, maar ben m afgelopen periode in week 2 twee maal vergeten. ik heb rond mijn eisprong sex gehad. omdat ik bijna op vakantie ga, ben ik na 2 weken pil slikken gestopt zodat ik daar niet ongesteld zou worden. nu ben ik netjes gister zondag ongesteld geworden (woe laatste pil gehad) maar gister was t alleen beetje oud bruin bloed en ja vandaag wel rood..maar ik voel me anders dan normaal tijdens ongesteldheid. ik ben heel misselijk, ben ik dan normaal nooit, en heb een heel erg opgeblazen gevoel in mn buik. verder ook last van mn onderrug..ik ben ongesteld dus ik dacht bloed = niet zanger, maar las op andere sites dat je toch ongesteld kan worden en helemaal in t begin. is er een kans denken jullie dat ik toch zwanger ben? misschien omdat ik na 2 weken pil slikken was gestopt en op dit moment nog niet genoeg hcg waarden heb dat mn lichaam nog niet beseft dat ik zwanger ben? ik ben al zo lang aan de pil dat ikzelf de kans vrij klein acht..je hebt dan geen eisprong (maja wel pil vergeten in 2e week..). ik hoop dat iemand me advies kan geven..alvast bedankt!

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

En ben je zwanger?

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

Hey dames, Ik ben nu sinds 3 dagen elke ochtend misselijk kheb last van hoofdpijn en lichte buikkrampen. Ik moet 26 feb ongesteld worden... Ben ik dan zwanger of is het onmogelijk om zo vroeg iets te voelen? Liefs Siham

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

14 jan. was mijn eerst dag van mijn ongesteldheid, nu hadden we vrijdag 22 jan gevreeen, en 23 jan, had ik last van mijn zij, volgens dokter eisporng, daarna had ik donderdag 28 sóchtends last van mn buik (zij ik dacht iets van mn eierstokken,) en rond 11.00 een bloeding, ik had meteen de dokter gebeld en kon vrijdag ochtend terecht maar bloeding was donderdag avond gestopt, dokter zei kan heel goed een innestelingsbloeding zijn. nu afgelopen zondag, de 31 ste had ik weer lichtroze bloed afwisselend met donkerbruin en dan alleen bij het afvegen (lekker praatje he sorry hoor) nu is het donderdag en het is nog steeds heeeeeeeeel licht roze. inprincipe moet ik pas 11 februari ongi worden. ik snap er helemaal niets meer van. wie heeft ook zoiets meegemaakt groetjes LuLu

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

Hoi allemaal Ik zit eventjes ergens mee. Ik ben nu 7 maanden gestopt met de pil en ben om de dag aan het klussen. Deze maand heb ik een hele rare ongesteldheid gehad eerst 2 dagen alleen s,morgens een heel klein beetje bloed verlies en daarna een dag gewoon en daarna weer 2 dagen amper tot niets alleen in de ochtend. Nu heb ik al een week last van pijn in de onderbuik en rugpijn. In de onderbuik is een heel vreemd gevoel beetje menstrutatiepijn maar ook weer anders. Ik heb het gevoel dat me onderbuik op geblazen is en dat er bij de schaamstreek wat dikker is als anders. Heeft iemand misschien het zelfde verhaal gehad?  Zou ik misschien zwanger kunnen zijn? Groetjes Monique

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

Hai Petera, Gefeliciteerd, of weet je het nog niet heel zeker? Bij mij is het niets geworden. Heb ook geen testje meer gedaan. Doe dat liever als ik ongesteld ben (ben trouwens wel steeds 1 of 2 dagen overtijd) Nieuwe ronden, nieuwe kansen, zullen we maar denken. Maar vervelend is het wel, die onzekerheid. Ben ook wat oververmoeid. Zou dat nog van invloed kunnen zijn? Groetjes, Joleen

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

Hallo allemaal,   Ben hopelijk voor de 2e keer zwanger geraakt! Ik kan niet wachten totdat ik het zeker weet! Wat spannend!  

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

hoi nathalie , het is een beetje vreemd dat ze zeggen dat je het pas met 7weken zwangerschap kan zien  bij mijn eerste kindje gaf de test het al aan met 4 weken dus weet niet welke test je gedaan heb maar ik kon het toen ook niet geloven want de enen test gaf posi aan en de andere negatief .heb toen een clear bleu test gedaan en die was zwanger stond er duidelijk op dus maar de symptonen lijken idd op een vroege zwangerschap .laat anders bij de ha je urine testen weet je het gelijk succes  groetjes s

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

Ik ben 6 jan gestopt met de pil ik was 10jan ongesteld, allemaal heel normaal, rond mijn eisprong de 22 a 23jan hebben we gevreeen, had toen ook last van mijn onderbuik. paar dagen later, had ik meer pijn, aan de rechterkant als ik ging zitten voelde ik veel druk op de rechterkant, zou ik toen de eisprong hebben gehad en kan ik nu zwanger zijn?? het is nu 4 febr. en heb veel last van buikpijn onderin en mijn onderrug, heb ook vreselijk last van mijn tepels wat ik nooit eerder heb gehad. nog even wachten en kan een test doen, spannend

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

hoii, heb afgelopen vrijdag en zondag sex gehad en dus in mijn vruchtbare periode.. nu voel ik me anders als normaal. Het is de eerste maand dat ik gestopt ben met de pil. Heb lage buikpijn, soms steken en ben heel moe. Ook krijg ik allemaal vreetbuien. Zou ik zwanger kunnen zijn??? Ik kan het pas volgende week testen.

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

hoi joleen ik heb weer een aantal tests gedaan en ben echt heel erg zwanger!!!!!!! echt super dat het weer zo snel is gegaan. volgens de verloskundige ben ik nu bijna 7weken.[met een berekening wat begint van de eerste dag van de laatste menstruatie] heel vervelend is het he? dat je denkt dat je zwanger bent en het dan niet blijkt te zijn. wordt je keer op keer heel verdrietig van maar ben je nu ongesteld geworden? zoniet dan is er nog wel een kans je hebt op deze pagina ook een berekenings tabel om te kijken wanneer je vruchtbaar bent,mischien had je het nog niet opgemerkt. ik weet niet of oververmoeidheid een rol speelt hierin,mijn gevoel zegt van wel. ik hoop dat als het nog niet zo is ,dat het wel heel snel voor jullie komt!!!!! groetjes petera

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

sinds vorige maand had ik een hele regelmatige cyclus is werd als de 1rste van de maand toen ik vorige maand ongesteld moes worden werd ik nie ongesteld ben ik naar de doktergeweest en nee niet zwanger kwam door de 'stress dus vorige maand was mijn ongesteldheid 16 juni begonne en mijn toen ik een ovulatie test had gedaan op 6 juli gaf tie aan dat mijn lh hormoon nu het hooogst toen heb ik geklust het is vandaag 17 juli dus ik ben een dag overtijd als mijn menstruatie nou elke x de 16de komt ik weet het alllemaal nie meer want ik voel ook niks nie misselijk alleen HEEL ERG PIJN IN ME RUG heel me rug nie alleen onder WIE KAN MIJ HELPE AUB AUB AUB

avatar Anoniem

Anoniem 2 weken geleden

Hallo allemaal, Ik ben eind september gestopt met de pil 30 september ongi geworden. We zijn niet echt bezig met zwanger worden maar ook niet echt met voorbehoedsmiddelen dus het is welkom. Denk aan laatste moment condoom en voor het zingen de kerk uit 14 september denk ik mijn ei gevoelt. 2 dagen steekjes in mijn onderbuik 18 september 's avonds enrome kramp gehad en 19 september plakkerige roze afscheiding gehad Wat denken jullie? zwanger? kan dat? en weet niet wanneer ik moet testen want geen idee wat mijn nod is! Help!

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden