redactie

Redactie 3 jaar geleden 92 reacties

embryo-3-weken-zwanger
 

De bevruchting na 3 weken zwangerschap

In week 3 van de zwangerschap vindt de daadwerkelijke bevruchting plaats! Zo'n bevruchte eicel is zo klein dat je hem met het blote oog nog niet kan zien. Door de bevruchting zijn belangrijke genetische gegevens van zowel de moeder als de vader als het ware samengesmolten. Hierdoor heeft de baby zijn eigen, unieke genetische gegevens die terug te vinden zijn in de eicel. Zo staat nu al vast welke kleur ogen je baby zal hebben en welke kleur de haren zullen krijgen. En natuurlijk ook het geslacht!

Als je niet kan wachten tot de geboorte om achter het geslacht te komen, kan je in week 20 van de zwangerschap een echo laten maken. Rond die tijd zijn de geslachtsorganen namelijk zo ver ontwikkeld dat door de verloskundige valt vast te stellen of je een jongen of een meisje verwacht.

24 uur na de bevruchting begint de bevruchte eicel aan zijn reis naar de baarmoeder. Door trilhaartjes wordt de eicel voortgeduwd en na zo'n 5 dagen komt de bevruchte cel in de baarmoeder terecht. Over deze reis van een paar centimeters doet de eicel dus een kleine week!

De moeder na 3 weken zwangerschap

Van de bevruchting en de eerste dagen na de bevruchting merk je lichamelijk waarschijnlijk nog niet veel, al worden er direct na de bevruchting zwangerschapshormonen aangemaakt. Deze hormonen zorgen voor de zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en wisselende stemmingen. Misschien merk je deze week dus wel al dat je humeur wat wispelturiger wordt!

Tip

Wat zijn de meest vruchtbare dagen? Doe een ovulatietest en bekijk wat de meest vruchtbare dagen zijn. Op die manier vergroot je de kans om snel zwanger te worden.

4 weken zwanger

Ben je 4 weken zwanger dan is de bevruchte eicel zich druk aan het delen en is inmiddels in de baarmoeder aangekomen. Misschien voel je de gevolgen van het zwangerschapshormoon al een beetje.

4 weken zwanger - 5 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1, 2 of 3 maanden zwanger is.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 92 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Jeetje....... 22 weken is gewoon al een kind! verschrikkelijk zeg!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo, Ik heb even een vraagje? Ik ben 11 december ongesteld geweest, en op 22 december heb ik sex gehad zou ik nu zwanger kunnen zijn? Ik heb last van mijn onder rug en een beetje buikpijn en moe, slaap. Zit ik al in mijn  vruchtbare periode? En voel je het geleik of niet dat je zwanger bent, of wanneer kan je het weten? Kan iemand mij dat vertellen. Alvast bedankt.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo allemaal ik moet dinsdag oni worden ben zo zenuwachtig alleen heb ik niks te klagen bij mijn 1e kindje was ik gestopt met de pil en gelijk niet meer oni geworden in 1x zwanger dus en heb ik het gevoel dat dat dus weer is maar dan nog ben ik mega zenuwachtig bij mijn 1e kindje heb ik helemaal geen klachten gehad ik ben van heel de zwangerschap 2 x  een dag misselijk geworden dat was alles de laatste 3 weken heel erg veel vocht gekregen maar verder niets en nu voel ik al zeker een week als of mijn buik is opgeblazen en beetje harder en savonds in me bed heb ik buikpijn en als ik ga zitten dan lijk het wel of ik links en rechts van mijn buik de banden voel zo raar dat voelde ik bij mijn eerste pas op het laatst maar het is wel dat gevoel dus heb ik nu gewoon rare klachte of ben ik echt zwanger ik hoop het zo

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

goedenavond, ook ik voel mij beroerd en niet alleen omdat ik last heb van kwaaltjes maar ook om te weten of dat ik nu zwanger ben of niet. Sinds een week ontzettend last van mijn buik, deze is zelfs opgezet. het moeilijk naar de wc kunnen maar plassen juist weer ontzettend veel. Moe en misselijk en zelfs last van brandend maagzuur. Heb 3maanden terug een miskraam gehad, zou het zo zijn dat ik nu wederom zwanger ben of is er misschien iets anders.. Wie heeft hetzelfde meegemaakt of voelt zich nu ook zo?? Groetjes..  

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

halo mieden ik ben 2 keer zwanger  geweste voor alle 2 na 2 mand meten gerakt maar nu ben ik bijna 6 mand bezig maar nog stees niet , maar  wij werken hard want ik wil heel snel zwanger worden want 7 manad geleden ik heb mijn 2 baby veroren toen ik 37 week zwanger was door kliene plasenta , darom nu wet ik niet wat moet ik doen  na verlr van mijn baby ben ik helamaal gek gewoden darom ik heb blofd als ik zanger raak dan ga ik niet meer huilen of geke dingen nadenken dat beteken niet dat mijn verloren baby vergeten dat kan nooit vergeten mischien als ik dood ga dan zijn mooi gezietjes tegen mijn oog weg gat , dus ik lees veel over snel zwanger raken. en vandag ik heb buik pijn maar nu nog niet tijd om ongesteld worden ik moet 4 -2 ongesteld worden yulie hebben ook buik pijn voor ongestel ? ik heb noiit dat pijn gehald toen ik zwanger was ik hb ook zwanger test gedan maar ngatif was . groetjes shatw

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo allemaal, heb een vraagje... ik ben 6 juni gestopt met de pil. ik weet niet wanneer ik de ovulatie had omdat iedere website wat anders zegt. maar ik heb 29 juni lichte  bruine afscheiding gehad . wel krampen net of ik de menstruatie kreeg. nu is het weer over, ik heb mijn innesteling via een site berekent en ik kwam precies op die dag uit, toen ik die bruine afscheiding kreeg ,maar heb wel nog veel last van mijn onderbuik. mijn schaambeen is wat verdikt. tempratuur is gewoon 36.8 .. zou ik zwanger kunnen zijn??????????

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Dit heb ik dus ook !!!!! Nog steeds :( Er is geen zwangerschap gepland, ik ben nog maar 19. Ik zou nu ongesteld moeten zijn, maar ik ben het nog niet....Ik heb wel de pil...de yaz, (24+4) Ik snap niks meer van mijn lichaam hoor! Wanneer gaat er iemand reageren :(:( (overigens als ik zwanger mag zijn, dan zou ik het zeker houden en met alle liefde verwelkomen. )

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo ik zie dat t laatste berichtje dateert uit 2011 dus hoop dat er nog iemand actief is hier, want heb een vraag.. ik ben 25 en al zeker 8j aan de pil. ik slik m altijd netjes iedere dag consistent, maar ben m afgelopen periode in week 2 twee maal vergeten. ik heb rond mijn eisprong sex gehad. omdat ik bijna op vakantie ga, ben ik na 2 weken pil slikken gestopt zodat ik daar niet ongesteld zou worden. nu ben ik netjes gister zondag ongesteld geworden (woe laatste pil gehad) maar gister was t alleen beetje oud bruin bloed en ja vandaag wel rood..maar ik voel me anders dan normaal tijdens ongesteldheid. ik ben heel misselijk, ben ik dan normaal nooit, en heb een heel erg opgeblazen gevoel in mn buik. verder ook last van mn onderrug..ik ben ongesteld dus ik dacht bloed = niet zanger, maar las op andere sites dat je toch ongesteld kan worden en helemaal in t begin. is er een kans denken jullie dat ik toch zwanger ben? misschien omdat ik na 2 weken pil slikken was gestopt en op dit moment nog niet genoeg hcg waarden heb dat mn lichaam nog niet beseft dat ik zwanger ben? ik ben al zo lang aan de pil dat ikzelf de kans vrij klein acht..je hebt dan geen eisprong (maja wel pil vergeten in 2e week..). ik hoop dat iemand me advies kan geven..alvast bedankt!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

En ben je zwanger?

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hey dames, Ik ben nu sinds 3 dagen elke ochtend misselijk kheb last van hoofdpijn en lichte buikkrampen. Ik moet 26 feb ongesteld worden... Ben ik dan zwanger of is het onmogelijk om zo vroeg iets te voelen? Liefs Siham

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden