redactie

Redactie 3 jaar geleden 32 reacties

foetus-30-weken-zwanger
 

De baby als je 30 weken zwanger bent

In week 30 van de zwangerschap bereikt je baby een gewicht van rond de 1400 gram. Je baby is nu ongeveer 40 cm lang.

De donshaartjes, het lanugo, begint vanaf week 30 langzaam maar zeker los te raken. De losgeraakte haartjes komen in het vruchtwater terecht. Datzelfde vruchtwater wordt door je baby af en toe doorgeslikt dus die haartjes komen dan in het lichaam van je baby terecht. Dit kan helemaal geen kwaad. Sterker nog, het is een mooie training voor de darmpjes! 80% van de dag brengt je baby slapend door. Ben je 30 weken zwanger, dan heb je waarschijnlijk al precies door op welke momenten van de dag je baby wakker is en actief en op welke momenten hij lekker slaapt.

Jij, alweer 30 weken zwanger!

Omdat de geboorte nu niet lang meer op zich laat wachten, wordt het misschien tijd om over een aantal praktische zaken na te denken. Zo moeten er natuurlijk vlak na de geboorte geboortekaartjes worden verzonden en het is dan makkelijk als je over het ontwerp al hebt nagedacht. Bij veel drukkerijen kan je een proefafdruk laten maken. Zeker als je al een naam hebt verzonnen, kan dat een goed beeld geven over hoe het uiteindelijke geboortekaartje eruit zal zien.

Omdat natuurlijk ook niet te voorspellen valt of je kindje voor week 40, in week 40 of na week 40 geboren wordt, is het ook een goed idee om alvast wat last minute aankopen te doen. Zo heb je bijvoorbeeld vanaf het eerste uur na de geboorte luiers nodig! 

Je bent misschien al wel bezig met het babykamertje. Er zijn zoveel prachtige spullen te koop dat het vaak moeilijk is een leuke betaalbare keuze te maken. Kijk eens rond bij Baby en Tiener of op marktplaats, bijvoorbeeld voor een leuk wiegje.

Tijd met je partner

Breng ook, nu het nog kan, genoeg tijd door alleen met je partner! Er staat jullie een spannende en uitdagende tijd te wachten en nu is juist het moment om nog even met z'n tweetjes tijd door te kunnen brengen. Je hebt misschien geen zin meer in een vakantie in het buitenland maar een weekendje weg of een avondje uit eten lukt waarschijnlijk nog wel. Het is zo leuk om samen te fantaseren over wat voor kindje jullie zullen krijgen, wat voor ouders jullie zullen zijn en hoe jullie gezamenlijke toekomst eruit zal zien!

31 weken zwanger

De baby weegt rond de 1700 gram en is 41 cm lang geworden. Door de gewichtstoename wordt de huid wat strakker getrokken. Meer over 31 weken zwanger zijn en reacties van andere vrouwens lees je op forumvoorzwangerevrouwen.nl

29 weken zwanger - 31 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 7, 8 of 9 maanden zwanger is

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 32 reacties.

woman11

Lin86 2 jaar geleden

Hallo 30 wekers, 

Wat een wisselende verhalen lees ik. 

Ik ben ook 30 weken zwanger. Voel me gelukkig goed. 

Mijn baby’tje is erg actief, en maakt mama al lekker in een ritme in de nacht. 

Verder heb ik alleen wat last van schommelende bloedsuikers, ben extra onder controle vanwege de diabetes. 

Baby’tje wordt ook eerder gehaald, doormiddel van een balloncatheter plaatsing. .Mensen ervaring mee?

Verder ook niet misselijk gelukkig, ook niet geweest. 

Ben wel helaas al thuis, vanwege dat ik ontslag kreeg contract niet verlengd door mijn zwangerschap. En solliciteer maar is met een 7 maanden buikje, lukt gewoonweg niet. Maar er wordt verder niet gediscrimineerd hoor. 

Allemaal een voorspoedige zwangerschap. En op naar week 31. 


Lin 

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo Gea, ja ik kan niet anders dan het aangeven. Ik ben moe..verdrietig en voel me nergens goed. Ben super onrustig en kan niet alleen zijn. Mijne partner heeft het er ook niet makkelijk mee. Ik zie uit naar de bevalling en hoop dat ik me dan beter voel. Minder kan bijna niet. Ik zou het ook aangeven als ik jouw was.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik ben vandaag 29 weken zwanger en ga nu de 30e week in. Erg spannend en bijzonder! Ik voel me goed, al komen er nu wel drukke tijden om de uitzet in orde te maken!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

aanschaffen hoeft niet je kan er een lenen bij de fiso therapie maar hier ook last van bekken en mijn fiso raad af veel te dragen want verslapt erg je spieren

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi! Ik nu ook 30 weken... En voel me prima, soms wat moe, naar dat is logisch. Wilde even een tip geven tegen de vermoeidheid en maagzuur. Voor maagzuur Antagel!! En tegen moeheid elke dag een glas met sterke rosevicee Ferro (blauwe dop) staat bij de baby voeding. Is met extra ijzer en wordt je lekker vit van. En... Lekker veel fruit smooties, mmmm.....

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi hoi, ik ben nu ook 30 weken zwanger. ik lees dat veel dames last hebben van maagzuur. nou ben ik een maag patient, en heb er ook veel last van. maar als je even naar de apotheek of drogist gaat, koop je malox. dat is een maagzuur remmer. die mag je gewoon slikken tijdens je zwangerschap. echt dames je voelt je een stuk beter. allemaal verder een goede zwangerschap en nog een paar weekjes en we kunnen genieten van ons kindje. groetjes annemarie

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Gaat snel allemaal!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Geen ervaring met een bekkengordel maar informeer eens bij je fysio therapeut je zal oefeningen mee krijgen wat echt helpt! Zelf heb ik ook veel last en het werkt echt!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben ok 30 weken en ben de helle tijd buite adam en en heel veel hoofd pijn en duizellerheid weet niet waroom vind het wel vervelend maar veder gaat goed en kan niet wacht om mijn kind in me arm te hebben.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Inmiddels ook 30 weken zwanger van 2 jongens! Begint nu aardig zwaar te worden en kom de deur nog amper uit.... Nouja het is voor het goede doel.. voor mij nog 6 weken want dan word de tweeling gehaald. Iedereen nog veel succes met de laatste weken!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden