redactie

Redactie 3 jaar geleden 23 reacties

foetus-33-weken-zwanger
 

De baby gaat eens lekker liggen

Je baby weegt vanaf week 33 ongeveer 2000 gram en is nu zo'n 43 cm lang.

Je baby begint nu langzaam maar zeker zijn definitieve positie in te nemen en in te dalen. De uiteindelijke positie van je baby bepaalt ook op welke manier jij straks kunt bevallen. Als je baby in de hoofdligging ligt, wat inhoudt dat hij met zijn hoofdje naar beneden ligt, kan de bevalling op natuurlijke wijze plaatsvinden. De baby kan ook in de stuitligging liggen, met zijn hoofdje omhoog en zijn voetjes onder zich gevouwen (volkomen stuit) of zijn voetjes omhoog (onvolkomen stuit).

De verloskundige zal moeten bepalen of een vaginale bevallig mogelijk is als de baby in een stuitligging ligt. Als je baby in een dwarsligging in de buik ligt, is een vaginale bevalling uitgesloten en zal er dus een keizersnede moeten plaatsvinden. Bij een dwarsligging bedekt de zijkant van het lichaam van de baby de baarmoedermond, wat een natuurlijke bevallig onmogelijk maakt. Ben je 33 weken zwanger, dan wordt het contact met de verloskundige vaak ook intenser dan voorheen.

Jij, alweer 33 weken zwanger

Je merkt misschien dat, als je rond de 33 weken zwanger bent, je borsten colostrum beginnen uit te scheiden, een transparante gelige vloeistof die je borsten in de laatste weken van je zwangerschap beginnen aan te maken. Als je ervoor kiest om borstvoeding te geven zal het de eerste voeding zijn die je baby binnenkrijgt.

Vrouwen die borstvoeding willen geven doen er goed aan om na de bevalling extra vitamine D te slikken. Vitamine D haalt je lichaam onder andere uit de zon waardoor in landen waar de zon niet zo veel schijnt, de moedermelk vaak te weinig vitamine D bevat. Daarom is het verstandig om door middel van supplementen extra vitamine D te slikken. Deze vitamine is namelijk erg belangrijk voor de ontwikkeling van de botten van je baby.

Door de toegenomen kracht van je baby kunnen de trapjes en schoppen die hij uitdeelt behoorlijk pittig zijn. Sommige vrouwen houden aan die trappen zelfs blauwe plekken over, of gekneusde ribben! Dit is natuurlijk een erg vervelend gevoel maar probeer troost te vinden in het idee dat al dit soort ongemakken over een paar weken tot het verleden behoren. Over een paar weken zal je zien waar je al die moeite voor hebt gedaan!

34 weken zwanger

De baby is ongeveer 44 cm lang en weegt rond de 2200 gram. De longen zijn bijna helemaal gerijpt. De baby heeft al een overlevingskans van 99%! Lees meer over wat je na 34 weken in verwachting zijn allemaal te wachten staat.

32 weken zwanger - 34 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 7, 8 of 9 maanden zwanger is

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 23 reacties.

woman11

Lin86 2 jaar geleden

33+4 

Wat vliegt de tijd zeg. Nog even en we mogen ons wondertje verwelkomen. 

Oh wat is ze meer dan welkom. Wat zal ons leven mooi worden als trots papa mama. 

Iedereen is zo benieuwd nou het eind nadert. Nog meer mensen uitgerekend in februari 2019??

Groette 

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik ben bijna 33 weken, heb heb ook erg last van hartkloppingen

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo, Ik ben nu 33 weken zwanger dus nog ongeveer 7 weken en dan kan ik als alles goed mag blijven gaan de kleine bewonderen maar eerst moet het er nog uit daar zie ik toch wel erg tegen op want bij de tweede ging de bevalling wel heel snel maar ik had een uur achter elkaar weeen geen pauze er tussen. maar misschien gaat het deze keer heel anders

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi Hoi Ik maak me zorgen over de groei van de baby!!!! ben nu 32 weken en afgelopen zaterdag was ik nog in het ziekenhuis en zeiden ze dat de baby +/- 38 cm zijn zou en 1470kg??? is dit niet te weinig ??  

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

heey dames, ik zie dat de meeste 33 weken zijn, ik ben ruim 33 weken zwanger! nog een paar weekjes te gaan...

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

2000 gr wat een kindje ongeveer zou moeten wegen bij 33 weken, slik. Afgelopen woensdag kregen wij te horen dat onze kleine een groei achterstand heeft van 5 weken en 1300 gr weegt. Dan maakt dit me toch weer even heel erg bang =(

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi lieve dames :) Morgen ben ik 33 weken zwanger van een (tot nu toe) gelukkig kerngezonde tweeling. Met mij gaat het ook prima, heb alleen soms la st van extreme moeheid. Maar dat is dan ook alles, ik heb dus zeker niet te klagen!! Nog een paar weekjes en dan mogen we eindelijk onze twee wondertjes in onze armen houden! Wat zal ik onze lieve God dankbaar zijn.. Sterkte allemaal met de laatste loodjes. Vooral aan degenen die onzekerheid hebben over hun kindje(s). God zal jullie helpen! Liefs van Suzanne

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo, 33 weken zwanger bijna van mijn eerste... Eerste maanden moeilijk gehad. Godd zei dank gaat het nu beter. Heb wel pijn aan mijn onderste ribben, geen idee wrm. Wat me meer zorgen geeft is dat k niet weet wanneer k ben uitgerekend. Als k terug denk, verwacht k de baby midden eind september. Maar de vrouwenarts hier in duitsland berekend 19 oktober... K ben bang dat het n verrassing wordt... Groetjes en sucses alle mama's:)

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

31 weken zwanger,veel plassen en harde buiken.en voel prcc hardklopping in vagina..is dat normaal?

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo!  Ik ben een student aan de opleiding Voeding en Diëtetiek in Amsterdam. Ik ga met een groep enthousiaste studenten van mijn opleiding voedingsvoorlichting geven  voor aanstaande ouders. Dit gaat  over voeding tijdens de zwangerschap en de keuze voor het geven van borst- of flesvoeding na de bevalling. Nu wilde ik wat meer over de doelgroep weten, voor ik hier aan begin. Vandaar deze vragen aan de zwangere vrouwen (of mannen van de zwangere vrouwen) op dit forum:  1. Wat is/ was uw voorkennis op dit gebied? (wat wist u al?) 2. Wat wilt u er graag nog meer over willen weten?  (op voedingsgebied, veiligheid) 3. Houdt voeding u tijdens de zwangerschap bezig en/ of bent u van plan zich erin te verdiepen? 4. Bent u zich bewust van de effecten die voeding heeft op de gezondheid van uw ongeboren kind en uzelf? 5. Bent u in staat of denkt u dat u in staat bent uw voedingspatroon te veranderen t.b.v de gezondheid van uw        ongeboren kind en uw eigen gezondheid ? 6. Bent u van plan borst- of flesvoeding te geven en waarom? Alvast bedankt voor uw medewerking! met vriendelijke groet,  Bert van den Burg.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden