redactie

Redactie 2 jaar geleden 41 reacties

foetus-34-weken-zwanger
 

De baby na 34 weken zwangerschap

Je baby is weer zo'n 200 gram aangekomen en weegt nu ongeveer 2200 gram. Hij is in week 34 rond de 44 cm lang.

Op het lichaam van je baby verdwijnen de haartjes nog steeds gestaag en ook het huidsmeer begint te verdwijnen. Een deel van de smeer wordt door de huid opgenomen en een deel laat los en komt in vlokken in het vruchtwater terecht.

Tijdens deze laatste paar weken van de zwangerschap gebeurt er in het lichaam van jouw kleine eigenlijk niet veel meer. De longen zijn bijna helemaal gerijpt, dat proces wordt de komende week afgerond. De belangrijkste opdracht van het lichaam van jouw baby is vooral om zoveel mogelijk aan te komen. Deze laatste zes weken komt je baby nog ongeveer een kilo aan.  Alweer 34 weken zwanger, geniet ervan!

Als de baby nu geboren zou worden heeft hij een erg grote overlevingskans: wel 99%! Waarschijnlijk zou hij na de geboorte nog wel even in de couveuse moeten.

De moeder, 34 weken zwanger

Als je kindje nog niet is ingedaald is dat niet iets om je nu al zorgen over te maken. Als je je eerste kindje verwacht, zal hij rond week 37 van de zwangerschap ingedaald moeten zijn. Als je al eerder een kindje hebt gekregen, zal dit nog later kunnen gebeuren, tot vlak voor de bevalling. Dit komt omdat je lichaam tijdens een tweede of latere zwangerschap meer ruimte heeft omdat je lichaam sneller reageert op de zwangerschap. Door die extra ruimte is het indalen pas later noodzakelijk.

Nu je energielevel gestaag daalt en de vermoeidheid toeneemt, kijk je waarschijnlijk erg uit naar je zwangerschapsverlof. De meeste vrouwen beginnen zes weken voor de uitgerekende datum met verlof, wat betekent dat je als je 34 weken in verwachting bent met verlof kan gaan! Andere vrouwen stellen het tot het uiterste uit. Vier weken voor de uitgerekende datum kan je uiterlijk met verlof gaan.

Neemt jouw vergeetachtigheid rond deze fase van de zwangerschap ook enorm toe? Veel zwangere vrouwen hebben last van deze zwangerschapsdementie. Gelukkig komt het na de bevalling weer helemaal goed met je geheugen!

35 weken zwanger

5 pond weegt de baby deze week alweer en hij is ongeveer 45 cm lang. Je baby is nu echt bijna klaar voor de bevalling, zijn enige taak is nog om flink aan te komen! Lees wat er nog meer na 35 weken zwangerschap gebeurt.

33 weken zwanger - 35 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 7, 8 of 9 maanden zwanger is

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 41 reacties.

woman11

Lin86 1 jaar geleden

Hallo Moeders, mama’s in spé, 

Maandag 14-01-2019 ben ik alweer 34 weekjes. Mijn verlof gaat officieel in. 

Wat zal dat wennen zijn. Ik zit helaas al wat langer thuis dat wel. Heb eerder mijn werk gestopt. En heb nu een uitkering. Na mijn verlof opzoek naar een nieuwe passende job. 

Maar eerst mama worden en genieten. 

Nog meer mensen in februari 2019 uitgerekend? 

Lin86


anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

Voor iedereen die zwanger is...héél véél sterkte iedereen met zwangerschap en vooral voor diegene die zwaar hebben emotioneel of fysiek..ondanks alles probeer te geniete v je kindje want is een WONDER;ik bn 33+6dg en v me 1ste.toitoitoi

anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

hoi hoi heb in deze zwangerschap 3 x een bloeding gehad, mijn advies is om meteen naar het ziekenhuis te gaan, naar de verloskamers,kunnen ze kijken of alles nog goed is. ikzelf heb een placenta previa totalis. ben inmiddels 34 weken zwanger alles is gelukkig goed ook met mijn kleine meid. gr July19

anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

Sommige dames hier kunnen duidelijk niet zo goed lezen.. (Anoniem op sep 16th, 2011 om 8:25 am) Ik vind het persoonlijk belachelijk dat bepaalde dingen hier worden gezien als 'zeiken'. Dus omdat je zwanger bent moet je alles maar voor lief nemen en je bek dicht houden. Want 'je weet waar je het voor doet'. Sorry hoor, maar als je een loodzware zwangerschap hebt, en dit is je eerste kindje, weet je niet waar je het voor doet. Niet iedereen voelt namelijk meteen een band met hun kindje. En als je dat niet voelt, en  je hebt een zware zwangerschap, dan heb je steeds pijn en voel je je ellendig en er is niks wat je eraan kan doen en heb je geen idee waarvoor je het doet. Het enige wat je hebt om je aan vast te klampen is de mooie verhalen van andere mensen over hoe geweldig het wel niet is om ouder te worden. Dus als je moeder overlijd moet je niet zo janken, want 'bij het leven hoort de dood'. Als je kind huilt omdat het een schaafwond heeft moet het ook niet zo janken 'want pijn hoort bij het leven'. En als je een ellendige zwangerschap hebt moet je niet zo zeiken 'want zwanger zijn is een gezonde ziekte'. Wat fijn, mensen met zoveel medeleven voor anderen....

anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

Hoi hoi alle aanstaande moeders, Hier ook weer in week 34 aangekomen. Jeetje wat vliegt de tijd! Kan niet wachten tot ik mijn kleine prinsesje in mijn handen kan vasthouden. Wat erg spannend allemaal. Heb alles al klaar staan op de tas na. Daar begin ik volgend week aan. Tis nu wachten op de bevalling :) Nou succes de laatste weekjes. xx Derya

anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

Hoi allemaal, Ik zit met een brandende vraag :) en ik dacht misschien weet 1 van jullie hier antwoord op. Ik ben nu 34 weken en 3 dagen zwanger en heb nu zon 7 dagen lang een raar gevoel. Het mannetje in me buik is heel erg druk al een lange tijd, maar nu sinds 7 dagen heb ik vooral als hij beweegt het gevoel dat me baarmoederhals de druk niet aan kan. het is niet erg pijnlijk maar ik heb het gevoel dat het op knappen staat en dat elk moment me vliezen kunnen breken. hij ligt met ze hoofdje beneden al een  beste tijd maar voor deze 7 dagen hier geen last van gehad. Ik hoop dat iemand me het 1 en ander kan vertellen hierover :). Groetjes Roos

anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

mijn nicht is 18 weken zwanger ze ligt op dit moment in het ziekenhuis, ze heeft haar vliezen gebroken heeft iemand daar ervaring mee en wat zijn de overlevingkans mocht de baby nu komen?

anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

ik ben nu ook in week 34 beland, heb een placenta bilobata, laag voorliggend heb tijdens de zwangerschap ook bloedingen gehad, niet zo heel fel, maar toch het wordt een keizersnede bij 37 weken. ben echt aant aftellen nu, de ganse zwangerschap al moeten thuisblijven!! pffff is echt lang hoor. ons kindje is ook verwekt via ivf icsi, wat ok veel emoties en gedoe met zich meebracht.

anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

wees allemaal blij zwanger te zijn en klaag inderdaad niet! die text alleen al!! Ik ben dolgelukkig met mijn nieuwe zwangerschap hoor maar mensen klagen hier niet maar vragen netjes advies.. Dit is een van de redenen waarom ik bijna nergens op site's durf te kijken om anderre zwangeren om advies te vragen! En je bent niet de enige hoor die zo negatief praten over de "klagende" zwangeren!! Ik heb last van placenta previa oftewel mijn placenta ligt voor mijn baarmoedermond waardoor ik extreem bloed verlies heb gehad.. Elke dag zat ik in angst omdat niks meer zeker was.. Ik ben nu bijna 20 weken zwanger en zit panisch naar overlevings percentage's te kijken omdat ik bang ben voor vroeggeboorte ect. Dus als een vrouw van 34 weken zich zorgen maakt en om advies vraagt dan kun je ook zeggen meid maak je niet druk met 34 weken mag je bevallen.. Dan heb je namelijk groen licht omdat de overlevings kans 99% is bij een kindje van 26/27 weken is het 81% en stom genoeg ben ik alleen al aan het bidden dat ik dat mag halen! Dus voor iedere a.s moeder die met vragen zit.. mail mij maar en ik zal alles doen om je te helpen uitzoeken hoe en wat.. Ik heb al 2 kids beide met complicaties in de bevalling omdat ik last heb van artrose/sclerose dus geloof me van PIJN weet ik een heeeeeeele hoop af.. k-j-j-s@live.nl groetjes een moeder +a.s moeder die jouw vraag geen klacht/gezeik/gezeur vindt maar doodnomraal.. Ik weet tenminste hoe het voelt om constant met vragen te zitten en de vk niet durf lastig te vallen ; )

anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

Elke zwangerschap is anders en iedereen ervaart het anders! Als we nou eens allemaal een beetje respect naar elkaar zouden tonen zou dat voor iedereen prettig zijn!

woman11

Lin86 1 jaar geleden

Mooi gesproken mee eens. Geniet van u zwangerschap en of kindje. 


Lin86

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden