redactie

Redactie 3 jaar geleden 87 reacties

foetus-35-weken-zwanger
 

35 weken zwanger, hoe staat de baby ervoor

Je baby weegt nu alweer zo'n 5 pond, 2500 gram dus! Hij is nu ongeveer 45 cm lang.

De baby is in week 35 op zijn hersentjes na helemaal af. De hersentjes zullen overigens pas lange tijd na de bevalling helemaal ontwikkeld zijn.

De darmpjes van je baby bevatten nu een groenige substantie dat meconium heet. Het zal na de bevalling het eerste zijn wat je baby uitpoept, tegen die tijd heeft het een groenig/zwarte kleur aangenomen. Sommige baby's poepen vlak voor of tijdens de bevalling al wat meconium in het vruchtwater wat gevaarlijk is voor je baby. Als dit het geval is en je vruchtwater dus niet langer helder is, zal je in het ziekenhuis moeten bevallen.

De moeder na 35 weken zwangerschap

Terwijl jij lekker geniet van je zwangerschapsverlof en het allemaal heel rustig aan doet, maakt je baby nog een groeispurt in jouw buikt. Doordat jij je lekker kan ontspannen kan je baby nog even flink groeien. Daarom raden verloskundigen het ook altijd aan om zes weken voor je bent uitgerekend al met zwangerschapsverlof te gaan.

Voor je baby geboren wordt is het verstandig om alle kleertjes, beddengoed en handdoeken van je baby te wassen met neutraal wasmiddel en zonder wasverzachter. Zo voorkom je dat de stoffen de huid van je baby irriteert.

Als je 35 weken zwanger bent, maar je baby nog niet is ingedaald, zal je een beetje benauwd kunnen hebben. Dit komt doordat je longcapaciteit onder druk van je baarmoeder met soms wel 25% afneemt! Zodra de baby indaalt zal je meteen merken dat je een stuk makkelijker ademhaalt.

Ligt je baby nog niet met zijn hoofdje naar beneden, dan zal de verloskundige proberen de ligging van de baby te veranderen. Als dit niet lukt en je baby verandert zelf ook niet meer op het laatste moment van positie, dan zal je in het ziekenhuis moeten bevallen. Is er sprake van een dwarsligging, dan moet er een keizersnede plaatsvinden.

Het wordt tijd om eens goed na te denken over je bevalling. Sta je nog steeds achter een eerder gemaakte keuze voor een ziekenhuis- of een thuisbevalling? En willen jij en je partner er nog meer mensen bij hebben, zoals bijvoorbeeld je ouders of een goede vriendin? Het is belangrijk om hier goed over na te denken en dit met elkaar te bespreken. Als je er iemand bij wilt hebben, is dit ook een mooi moment om diegene hiervan op de hoogte te brengen. Dan kan zij of hij zich er goed op voorbereiden en vanaf nu de telefoon in de gaten houden en 's nachts op het nachtkastje bewaren! Waar je misschien ook al eens aan kan gaan denken in borstvoedingskleding. Nu heb je nog tijd om iets leuks uit te zoeken online, straks heb je er misschien geen tijd voor.

36 weken zwanger

5 pond weegt de baby deze week alweer en hij is ongeveer 45 cm lang. Je baby is nu echt bijna klaar voor de bevalling, zijn enige taak is nog om flink aan te komen! Wat er nog meer gebeurt lees je in ons artikel over 36 weken in verwachting zijn. Ook staan er reacties van anderen die deze week alweer achter de rug hebben.

34 weken zwanger - 36 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 7, 8 of 9 maanden zwanger is

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 87 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben morgen 35 weken zwanger maar ben eigenlijk vanaf het begin al aan het knooien ziekenhuis in ziekenhuis uit. elke keer weer wat anders maar wel ontzettend veel pijn. met 26 weken heb ik aan de weeenremmers gelegen. volgehouden tot 28 weken en 4 dagen toen opnieuw weer aan de weenremmers. ik kwam in aanmerking voor thuis monitor en kreeg elke dag een verpleegkundige die mij aan de ctg deed dus een ziekenhuis opname maar dan lekker in je eigen huis. tot dat ik met 32 weken en 3 dagen heel erg veel pijn had de hele dag al. heb toen savonds gebeld naar het ziekenhuis en moest meteen komen. ik kreeg een inwendige echo en daaruit bleek dat ik al ander half cm ontluiting had en dus bezig was met bevallen ik mocht meteen naar de verloskamer. ze dachten echt dat ik ging bevallen maar mijn gevoel zei van niet en ik had gelijk want om 2 uur snachts stopte te weeen. 2 dagen later mocht ik weer naar huis. ik was net een paar uur thuis weer het zelfde verhaal weer weeen maar dit keer heftiger. en ja hoor weer zette het niet door. ik kreeg nog 1 kans om naar huis te gaan na drie dagen had ik nu weer wat moest ik blijven al die tijd. het ging thuis even goed tot dat ik maandag voor een week terug niet lekker werd  mijn hand was verdoofd mijn spaak viel weg heb nog net zhuis kunnen bellen en die hebben kontackt opgenomen met mijn man en die was gelukkig snel ter plaatse net zoals de ambulance.gelukkig bleek het achteraf migraine met aura ik denk dat het komt door te veel emoties stress en vermoeidheid dooor dit alles. de volgende dag kwamen de artsen dus ook met het nieuws waar ik al bang voor was dat ik niet meer naar huis mocht tot aan de bevalling. ik lig nu dus inmiddels alweer ander halve week in het ziekenhuis met 37 weken gaan ze pas actie ondernemen wat logisch is natuurlijk maar ik ga er helemaal aan onder door ik weet soms niet hoe ik staan liggen of zitten moet en alles doet me zeer en is onrustig ben totaal energie/futloos ik ben heel erg bang dat ik mij straks na de bevalling nog zo voel en niet voor mijn kindje kan zorgen. wie heeft dit nog meer meegemaakt en voelt zich ook zo ik weet soms echt niet meer hoe ik de dag door moet komen.het worden nog 2 hele zware weken.  

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

( berichten zijn al oud maar wil toch iets kwijt) Even voor alle mensen die zitten te zeiken over het roken en zwanger zijn!! Bemoei je lekker met jezelf, zorg dat je het zelf maar goed doet! Ik ben zwanger van mijn eerste en rook ook nog gewoon af en toe een sigaret, de mensen die juist zitten te zeuren erover de "anti rokers" dat zijn pas egoisten.. Dus Bemoei je met JEZELF!!! Danku

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ben vandaag alweer 35 weken wat is de tijd snel gegaan zeg. ben superbenieuwd wanneer de dag is dat ik me zoontje in me armen heb. iedereev veel sterkte tijdens de bevalling

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Inderdaad... je kunt het natuurlijk ook gewoon goed gaan praten dat je rookt! Dadelijk is het nog goed voor het kind ook! Begrijp dat kindjes boven gemiddeld kunnen zijn (ook bij rokers) maar besef dat als je niet had gerookt het kindje nog groter was geweest. En bovendien gaat het niet alleen om lengte/gewicht, er komt nog wel meer bij kijken. Roken is gewoon egoïstisch. Sorry, moest het ff kwijt...

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo Allemaal, Ik kan het toch niet laten om te reageren op sommige verhalen.... Ik ben nu 35 weken zwanger en ik kwam er pas achter toen ik 32 weken ver was.... jaja dames het kan dus echt!!! Ik ben gevlucht uit een huiselijk geweld situatie met 3 honden! Ook ik rook en eet gewoon de dingen die ik altijd gegeten heb... vroeger mocht het namelijk allemaal wel en zie hier een kerngezonde as moeder!!!! Het belangrijkste vind ik dat mijn kleine drop alles heeft overleefd! Precies de groote heeft die hij moet hebben ik nog geen minuut last heb van wat dan ook... De kleine beweegt als geen ander en reageerd op mijn 3 dogo's wat ik fantastisch vind! Dus voor de dames die nu in dit stadium nog roken... beperk het gewoon tot het minimale... Succes met de laatste loodjes!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

jeminee wat een harde oordelen over het roken tijdens de zwangerschap....... en de niet rokers leven zeker allemaal als een monnik, \ijn mega gezond, leven zonder stress, zijn super gelukkig,  hebben alles goed voor elkaar, etc.? Kan me niet voorstellen.......denken jullie nou echt dat de rokers niet weten dat roken slecht is tijdens zwangerschap? natuurlijk wel, maar nee jullie moeten zonodig deze vrouwen, die eerlijk toegeven dat ze roken, nog meer de grond in trappen. Nog meer schuldgevoel aanpraten......Even 4 the record; ik rook dus NIET.....Maar ik heb zo'n hekel aan kortzichtige mensen, mensen die (ver)oordelen. Kijk eerst eens wat verder dan je neus lang is en oordeel dan pas. Katja

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Haii iedereen,messchien ben ik niet helemaal op de goeie plek maar ik zag hier een topic over roken staan.En ik heb een vraag ik ben in verwachting, eerste trimester en voorheen rookte ik ook.Ik weet wat de gevaren zijn dus heb direct hulp van een proffesional ingeschakeld om me hiermee te helpen.Dit gaat best wel goed beter dan verwacht ik heb van die nicotine kauwgom voorgeschreven, gekregen.En mag daar 4 per dag van, dit is puur om de trek te stillen en iedere week moet ik hiervoor langs gaan.Alleen wat mijn probleem is, is dus niet alleen het stoppen maar meer het leven er omheen.Ik rookte namelijk niet alleen sigaret, maar merendeels jointjes, ook dronk ik aardig wat.Ik ben in de 20, hele omgeving rookt, mijn partner ook en drank en wiet was voor ons altijd een vorm van ontspanning.Dat ik zo radicaal ben gestopt valt me dus best wel zwaar, me partner heeft belooft mee te gaan, om ook proberen te stoppen met roken.Voor nu rookt hij in de tuin, dus dat is al een begin.Naja je voelt em al aankomen denk ik maar ik verveel nu te pletter, het is mooi weer, hij is naar het park,maar ik kies er de laatste tijd voor om binnen te blijven.Want tja die type muziek die we meestal draaien en dan die sfeer dat iedereen lekker los is..Tja ik denk dat dat vragen is om problemen en ik ben daar nu niet sterk genoeg voor..Maar wat moet ik dan, ik ben best wel oververmoeid, dus als ik wel energie heb wil ik naast alles wat nog geregeld moet worden ook genieten.Ik weet alleen niet meer hoe dat moet zonder wiet/bier, hoe ga ik hiermee om?En al is het ongepland ben superblij vandaar ook mij commitment en dat ik straks een wondertje krijg is natuurlijk een troost,maar in het hier en nu struggle ik.. heeft iemand tips, ik zou het echt op prijs stellen,alvast bedankt,      Groetejs Cloeo ik begreep niet helemaal hoe ik gebruik kon maken vd forum dus vandaar dat ik het hier probeer enexcuses voor mijn lange verhaal..

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik word echt een beetje ziek van wat ik hier lees. Vrouwen die door roken worden hier genadeloos veroordeeld. Ik ben zelf meteen gestopt toen mijn zwangerschapstest positief uit sloeg. (ik rookte vanaf mijn 14e en ben nu 26) Maarrrr... Ik ben gestopt en mijn omgeving houd totaal geen rekening met het feit dat ik zwanger ben. Ik vraag mijzelf dikwijls af waarom ik toch eigenlijk gestopt ben. Mijn man, schoonmoeder, schoonvader en verder eigenlijk iedereen die ik ken en rookt, rookt gewoon door als ik naast hen zit. Het interesseert ze geen reet. Dus ipv elkaar zo hard te veroordelen; kijk ook eens naar de maatschappij! Ik begrijp sowieso niet dat zwangere dames zo hard voor elkaar kunnen zijn. Ik heb hier ook al op een forum gelezen dat mensen vonden van elkaar dat ze 'niet zo moesten zeiken' over zwangerschapskwalen! EXCUSE ME?!?!?! Dus als je de hele dag pijn hebt, voor geen halve centimeter slaapt en je je totaal niet goed voelt moet je gewoon je bek dicht houden want 'zwangerschap is een gezonde ziekte'. Sommige mensen hier maken mij echt kotsmisselijk!!!!! Beetje oordelen over anderen...

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo.. Ik kwam hier toevallig omdat ik vooruit aan het lezen was, Ik ben 33 weken zwanger en ik rook ook ( wel zoveel mogelijk minder maar toch.. ) Ik schrok van de reacties van sommige over vrouwen die roken.. je hebt verschillende soorten vrouwen die roken om verschillende soorten redenen. De soort die niet beter weer ( door verschillende oorzaken zoals te jong of ontwikkelingsachterstand enz ) De soort die wel beter weet maar zich hier niks van aantrekt De soort in benarde posities en roken als uitlaatklep of als stressvermindering of De soort die er wel vanaf willen maar zo verslaafd zijn en het maar niet lukken. Of de soort waar ( hoe raar dit nou ook klinkt ) op medisch advies door wordt gerookt. Bij die laatste groep hoor ik. Ik heb een stofwisselingsziekte waardoor ik geen stress gecombineerd met inspanning mag hebben. nou zie dat maar eens voor mekaar te krijgen. ik heb hiervoor heel veel moeten opgeven en moeten doen om een redelijk normaal sociaal leven te kunnen leiden.  maar nogmaals was het elke keer opname naar opname naar opname.. wat de artsen niet wisten was dat ik bij elke opname steeds een tijdje daarvoor was gestopt met roken. Eenmaal daarachter gekomen was het advies om te blijven roken met mate want wat blijkt..... sinds ik niet meer pogingen doe om te stoppen.. ben ik niet meer opgenomen geweest en ben ik stabiel ( al 12 jaar !!!!! ) dus toen ik voor het eerst zwanger raakte was mijn eerste ingeving STOPPEN MET ROKEN ( vooral omdat ik door mijn ziekte en medicijngebruik niet eens zwanger kon raken en al meer dan 15 jaar ook geen anticonceptie mocht en nog steeds niet mag gebruiken.. dus aangekomen bij de arts van ik ben zwanger en nu??? ten eerste viel ik onder bijzondere zwangerschappen en moest streng begeleid worden i.v.m mijn ziekte dus ook dan maar kijken hoe het zou gaan met het stoppen met roken.... je raadt het al in de eerste 3 maanden van de zwangerschap 4x opgenomen geweest met mijn leven en het leven van mijn kindje in gevaar.. ADVIES WAS UITEINDELIJK.....BEGIN MAAR WEER MET ROKEN MET MATE.... En sindsdien nooit weer opgenomen geweest.. resultaat een prachtige jongen maar wel 3 weken te vroeg alleen niet door het roken maar besluit om te laten komen door mijn ziekte. hij woog met 3 weken te vroeg 3425 gram dus niet niks te licht maar een forse jongen. de placenta was mooi schoon en met mijn jongen mankeert verders niets. nu zwanger van de 2e...... nog steeds een raadsel van hoe dat kan maar ik ben blij met deze 2e geschenk en ik rook nu ook gewoon door en doordat ik onder strenge controle sta is in de groeicurve heel goed te zien dat deze ook fors zal zijn en zeker niet aan de lichte kant. en ja natuurlijk word ik scheef door andere mensen aangekeken als mensen mij zien roken met mijn dikke buik. alleen vrienden en kennissen en familie weten hoe het zit. alleen de oordeel van anderen kunnen soms zo hard en kwetsend zijn. daarom zeg ik ook altijd oordeel niet altijd direct zo hard en negatief. want je weet niet altijd precies de reden waarom mensen iets doen.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

het gaat eigenlijk niet echt over oordelen, maar over feiten. Als de moeder rookt tijdens de zwangerschap is er meer kans, op ondergewicht en vroeggeboorte bij het kind. Bovendien kan het ook een negatief effect op de longetjes hebben. Natuurlijk kan het ook goed gaan. Maar ik begrijp niet zo goed waarom je dat risico zou willen lopen. Je wil toch dat je kindje zo gezond mogelijk is en een goede start kan maken.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden