redactie

Redactie 3 jaar geleden 49 reacties

foetus-36-weken-zwanger
 

De baby, 36 weken in je buik

Ben je 36 weken zwanger dan is de baby alweer een halve pond zwaarder geworden. Hij weegt nu zo'n 2750 gram en is nu rond de 47 cm lang.

Waarschijnlijk is je baby nu ingedaald. Als dat het geval is, kan je baby ook niet meer van positie veranderen. Bij een hoofdligging ligt zijn hoofd stevig tussen je bekken. Verder is de belangrijkste taak die je baby voor de laatste vier weken heeft, om nog zoveel mogelijk aan te komen.

Moeder alweer 36 weken zwanger

Ben je 36 weken zwanger dan zal vanaf deze week de verloskundige je iedere week willen zien om de groei goed in de gaten te kunnen houden.

Je hebt nu de bevalling steeds dichterbij komt misschien weer wat vaker last van stemmingswisselingen. Er komt ook nogal wat op je af met de geboorte van een kind! Al die verantwoordelijkheden en spanning, soms wordt het je even te veel. Bijna alle toekomstige ouders hebben last van deze onzekerheden. Maar zodra het kindje er eenmaal is merkt het overgrote deel van de ouders dat ze over een soort natuurlijk opvoedinstinct beschikken dat meteen na de geboorte in werking treedt. Praat in ieder geval over je onzekerheden! Met je partner of met andere vrouwen die in dezelfde fase van de zwangerschap zitten en dezelfde angsten voelen. Erover praten en realiseren dat je niet de enige bent die hier last van heeft, helpt vaak al enorm.

Ook wanneer je van plan bent om thuis te bevallen, is het verstandig om een tas in te pakken met spulletjes voor het geval je op het laatste moment van gedachten verandert en toch liever in het ziekenhuis bevallen. Je verloskundige kan natuurlijk ook aangeven dat het veiliger is dat de bevalling in het ziekenhuis wordt voortgezet. Op zo'n hectisch moment kan je niet uitgebreid je tas in gaan pakken. Het scheelt dan als die tas al klaar staat! De volgende lijst kan je bij het inpakken helpen:

Voor jou

 • Je paspoort en verzekeringspasje.
 • Een (foto)camera met opgelaadde batterijen, extra batterijen, voldoende geheugenkaartjes.
 • Een t-shirt om in te bevallen
 • Een mooie pyama voor na de bevalling. Er worden vast heel veel foto's van je gemaakt!
 • Warme sokken. Veel vrouwen hebben tijdens de bevalling last van koude voeten.
 • Ondergoed. Denk aan een voedingsbh als je borstvoeding wilt geven.
 • Kleding voor als je het ziekenhuis uit kan.
 • Een gevulde toilettas met in ieder geval een tandenborstel, tandpasta, borstel, zeep.
 • Pantoffels of slippers.
 • Je mobiele telefoon en een lijst met telefoonnummers van alle mensen die je meteen van de geboorte op de hoogte wilt brengen.

Voor de baby

 • Minstens twee rompertjes
 • Kleding. Denk ook aan de sokjes en een mutsje.
 • Een autostoeltje. Zonder autostoeltje mag je baby niet met een auto naar huis worden gebracht.

37 weken in verwachting

3000 gram weegt de baby alweer en 47 cm lang is hij gemiddeld. Vanaf deze week hoef je voor de bevalling niet meer naar het ziekenhuis, een gezonde baby kan nu ook prima thuis geboren worden. Meer lezen over deze week, ga dan naar 37 weken zwanger en kom alles te weten en lees de ervaringen van andere vrouwen over deze week.

35 weken zwanger - 37 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 7, 8 of 9 maanden zwanger is

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 49 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik ben 36 weken zwanger en mijn vruchtwater begint op te raken! moet ik mij nu zorgen maken?

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallol, Ik ben nu bijna 36 weken zwanger (tweede kindje). Kindje ligt nu wel eindelijk goed (lag eerst stuit), maar Moxa therapie heeft geholpen! Behalve dat ik slecht slaap, heb ik eigenlijk nergens last van. Ik wil wel alles geregeld hebben en ben daardoor onrustig in mijn hoofd. Hoort er allemaal bij geloof ik. Succes allemaal!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi dames ik b en nu ook 36 weken zwanger van mijn eerste kind. ik heb momenteel heel erg veel last van mijn lies en bekken en weet niet welke slaap hpuding te nemen. ik wens wel liever vandaag dan morgen te bevallen. ik baal al van die enorme buik. oke dames sterkte, God geeft kracht naar kruis, doei

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi dames ik b en nu ook 36 weken zwanger van mijn eerste kind. ik heb momenteel heel erg veel last van mijn lies en bekken en weet niet welke slaap hpuding te nemen. ik wens wel liever vandaag dan morgen te bevallen. ik baal al van die enorme buik. oke dames sterkte, God geeft kracht naar kruis, doei

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik ben nu 36 weken en 2 dagen. Over 2 weken wordt ons 2e kindje gehaald met keizersnede ivm bekkenvernauwing. Vorige keer spoedkeizersnee met bijna 42 weken...nu dus alles gepland, wel een raar idee hoor. Maar ik weet nu waar ik aan toe ben en kan lekker rustig aan nog 2 weekjes poetsen op mijn gemak en genieten van ons 1e boefje...

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi allemaal..bn 36+4 v mijn 1ste kindj,en sinds 2dagen mt zwangerschapsverlof.heb tot nu toe met dankbaarheid echt weinig klachten...maar merk nu eel dt me buik zwaarder is..en alles iets zwaarder word,me kleine beweegt flink vooral s'snachts.suc6 iedereen met de laatste loodjes en iedereen alvast goeie bevalling met daarna gezond kindje!!chao

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ben nu 36 weken zwanger van ons eerste kindje, en kijk uit naar de bevalling xx

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben nou 36 week zwanger van ons vierde kindje

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ook 36 weken zwanger! zwanger van ons eerste kindje! Ben alleen net verhuist dus HIJ mag van mij nog wel even een paar weekjes wachten! Mn hoofd loopt over van al de dingen die ik nog moet doen.. En dan nog die nesteldrang erbij.. Maakt het alleen maar erger!! Maar komt goed..:)

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik ben 36,5 week zwanger van mijn eerste kindje Enorm spannend! Maar verheug me zo op ons kleintje...wordt het een jongen/meisje??? Hoe zie ze/hij er uit??

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden