redactie

Redactie 3 jaar geleden 25 reacties

foetus-37-weken-zwanger
 

De baby na 37 weken

In week 37 van je zwangerschap weegt je baby rond de 3000 gram. Hij is ongeveer 47 cm lang.

Vanaf deze week is je baby er helemaal klaar voor! Als de weeën nu beginnen, hoef je ook niet meer per se naar het ziekenhuis. Vanaf week 37 mag je namelijk ook thuis bevallen als je daarvoor kiest. Een gezonde baby kan ook prima thuis ter wereld komen!

Vanwege het ruimtegebrek in je baarmoeder worden de bewegingen van je baby een stuk minder heftig. In plaats van de stevige porren is er nu eerder sprake van een soort heen en weer geschuif van bijvoorbeeld de billetjes langs je buik.

De moeder, nog even tijd voor jezelf

Nu de baby er nog niet is, heb jij op de valreep nog even tijd om jezelf in de watten te leggen. Doe dat ook vooral! Straks, na de bevalling, zal het misschien weer een tijdje duren voor je at tijd voor jezelf hebt. Het is dus een goed moment om nog een keer naar de kapper te gaan en je voeten te laten genieten van een pedicure. En ook voor jou en je partner zijn het de laatste momenten dat jullie met z'n tweeën (als dit de eerste is tenminste) zijn. Geniet er nog even extra van!

De eerste weken na de geboorte neemt je baby waarschijnlijk automatisch dezelfde houding aan als tijdens de laatste weken in de baarmoeder. Leuk om te zien hoe hij er daar nou precies bij lag!

Aangezien de geboorte nu ieder moment kan plaatsvinden, is het tijd om de beschuit met muisjes in huis te halen! Weet je nog niet wat het geslacht van je baby zal zijn? Haal dan voor de zekerheid zowel blauwe als roze muisjes.

38 weken in verwachting

De baby weegt nu zo'n 3300 gram en is 48 cm lang. Vanaf deze week is hij officieel voldragen! Als je baby deze week geboren wordt, zal hij de eerste week waarschijnlijk iets afvallen. Meer lezen over week 38? bekijk dan onze uitgebreide beschrijving over 38 weken zwanger zijn en lees ook de reacties van anderen.

36 weken zwanger - 38 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 7, 8 of 9 maanden zwanger is

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 25 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo allemaal, Ik ben vandaag precies 37 weken geworden, ik had eerder al een berichtje achter gelaten toen ik 5 weken was. En als ik nu terug denk besef IK pas hoe snel de weken voorbij vliegen . Voor ik het weet heb ik me baby in me armen. Tot nu toe weet ik nog steeds niet wat het Word jongen of meisje . Dat maakt me zwangerschap nog spannender ik ben zo nieuwsgierig hahaha En wat ook spannend is is wat ik heb gekozen voor normale bevalling vorige zwangerschap was keizersnede . Ik hoop dat alles goed verloopt ,ik. En nieuwsgierig naar de normale bevalling ervaring . Voor moeders die ook deze week 37 hebben bereikt van harte gefeliciteerd de bevalling kan iedere moment beginnen Groetjes Moeder van drieling

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hier ook week 37 Nergens last van slaap als een roosje. Ok ik moet 7x naar de wc maar dan val ik daarna gewoon in slaap. Totaal geen rugpijn kan gewoon alles doen. Ben fanatiek sporter en tot week 33 doorgegaan heb sterke rugspieren dat zal wel uitmaken. Bijna 20 kg zwaarder en behalve de buik geen idee waar het zit. Het lijkt soms alsof alleen maar vrouwen met problemen op de forums zitten. Ik zie er maar weinig die ook een vlekkeloze zwangerschap hebben terwijl er daar toch heel veel van zijn. Van mij mag ons kindje nog netjes tot 27 januari blijven zitten in mijn buik en lekker doorgroeien :)

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hier ook veel moe maar tog even snel alles doen en dan denken dat je savonds mag slapen nee hoor dan houd ze me wakker gelukkig een supper man de kriebelt me lekker in slaap 

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Bergint nu wel erg zwaar te worden he? Zeker met deze warmte! Nog paar weekjes :))

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik ben er helemaal klaar mee pfff zeker met die warmte. Hoop dat die kleine met 38 wkn wil komen dan is  het wel welletjes geweest. Heb nesteldrang heb heel het huis babyproof gemaakt ;) Zijn jullie het ook zat?   Groetjes, Derya

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ja, geniet er ook nog even van ondanks dat het de tweede is want de eerste is zoiezo lekker rustig altijd greetz

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

pff ben er ook echt  klaar meee ,mijn kleine meid mag nu ook wel komen ..ik heb niet eens voorweeen slaap slecht geen energieee maar heb het er wel voor overrr! groetjes dilan

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo Allemaal,   dit is de eerste keer dat ik iets schrijf... Ook ik ben 37 weken zwanger en vind het pittig.. mede doordat ik bijna 40 ben, denk ik... Heb al 2 kids thuis lopen (13 en 10 jaar) maar deze zijn gelukkig al een eind op weg naar zelfstandigheid en helpen me goed ! Maar goed, alles gaat gewoon door in huis.. zoals ook de voetbal bezigheden van de kids en de ortho van de oudste.. allemaal dingen waar ik gewoon mee bezig ben. Houd enorm veel vocht vast... hele dagen tintelende handen, draag steunkousen...  en denk dat de aangekomen kilo's nu wel op 24 zitten... Pfff... Maar verder wil ik weinig klagen.. het is zoals het is.. en het komt wanneer het komt ;-) Iedereen verder veel succes met de laatste loodjes, want die zijn toch echt het zwaartst !   groetjes Ciska

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo' Ik ben vandaag precies 37wkn en ook ik begin het al zat te worden.. Slaap snachts slecht' elke keer plassen, erg last van harde buiken en heb al een uur lang erge voor weeën gehad wat doorliep naar rug weeën.. Het is ons eerste kindje en we zien wel wanneer het komt' liever deze week nog dan over 5wkn.. We zijn zo nieuwsgierig en wil graag weer op mijn buik slapen! Voor de dames hier' heel veel succes met de bevalling en ik zeg maar zo ; we kunnen het! Groetjes Kim

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo!  Ik ben een student aan de opleiding Voeding en Diëtetiek in Amsterdam. Ik ga met een groep enthousiaste studenten van mijn opleiding voedingsvoorlichting geven  voor aanstaande ouders. Dit gaat  over voeding tijdens de zwangerschap en de keuze voor het geven van borst- of flesvoeding na de bevalling. Nu wilde ik wat meer over de doelgroep weten, voor ik hier aan begin. Vandaar deze vragen aan de zwangere vrouwen (of mannen van de zwangere vrouwen) op dit forum:  1. Wat is/ was uw voorkennis op dit gebied? (wat wist u al?) 2. Wat wilt u er graag nog meer over willen weten?  (op voedingsgebied, veiligheid) 3. Houdt voeding u tijdens de zwangerschap bezig en/ of bent u van plan zich erin te verdiepen? 4. Bent u zich bewust van de effecten die voeding heeft op de gezondheid van uw ongeboren kind en uzelf? 5. Bent u in staat of denkt u dat u in staat bent uw voedingspatroon te veranderen t.b.v de gezondheid van uw        ongeboren kind en uw eigen gezondheid ? 6. Bent u van plan borst- of flesvoeding te geven en waarom? Alvast bedankt voor uw medewerking! met vriendelijke groet,  Bert van den Burg.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden