redactie

Redactie 3 jaar geleden 35 reacties

foetus-38-weken-zwanger
 

De baby, 38 weken in je buik

Je baby is vanaf week 38 officieel voldragen! Hij heeft nu een lengte van ongeveer 48cm bereikt en weegt rond de 3300 gram. In de baarmoeder zal de gewichtstoename de komende weken minder hard gaan en de lengte zal vanwege ruimtegebrek ook niet veel meer toenemen. Als je baby geboren wordt op het moment dat je 38 weken zwanger bent, dan zal hij de eerste week waarschijnlijk iets afvallen omdat hij moet wennen aan zijn nieuwe omgeving en nieuwe voeding. Dat maakt helemaal niks uit, dat mollige lijfje heeft hij niet voor niets! Bovendien zal je baby waarschijnlijk binnen ongeveer twee weken na de geboorte weer op zijn geboortegewicht zitten.

Vanaf week 38 begint de uitgerekende periode te lopen, die duurt tot en met week 42. 85% van de baby's wordt in deze uitgerekende periode geboren. Overigens wordt slechts 5% van de baby's precies op de datum waarop jij bent uitgerekend, geboren.

De moeder, alweer 38 weken in verwachting

Gefeliciteerd, je baby is voldragen! Terwijl de ene moeder niet kan wachten tot de bevalling begint, geniet de andere moeder nog volop van dat intieme gevoel van een baby in haar baarmoeder.

Net als bij de baby, neemt jouw gewicht vanaf nu waarschijnlijk ook niet meer heel veel toe. Het kan zelfs zijn dat je door een vermindere eetlust en de door de baarmoeder beknelde maag als een paar ons begint kwijt te raken.

Als je 's nachts moeilijk kunt slapen door de dikke buik en de bewegingen van je baby, probeer dit dan overdag te compenseren door veel te rusten en regelmatig een uurtje op bed te gaan liggen. Voor een voorspoedig lopende bevalling is het namelijk erg belangrijk dat je er ook uitgerust aan begint. Haal voor het zover is ook nog wat drankjes in huis die veel energie leveren, zoals bijvoorbeeld sportdrankjes. Ook druivensuiker geven direct een energieboost en dat zal je nodig hebben tijdens de bevalling! Veel vrouwen  krijgen tijdens de bevalling last van uitgedroogde lippen. Haal dus ook een lekkere lippenbalsem in huis.

Als je straks borstvoeding gaat geven is het belangrijk om alvast een goede voedings-BH aan te schaffen. Dit kan gewoon online zodat je niet de deur uit hoeft. (Bestel een voedingsbeha online)

Door nu 's avonds extra grote porties te bereiden en extra maaltijden in de vriezer te bewaren, zorg je ervoor dat je straks na de geboorte van je kind nog steeds lekker en gezond kunt eten. Jij hebt direct na de bevalling echt even geen puf om te koken en je partner heeft waarschijnlijk ook wel wat anders aan zijn hoofd. Door wat maaltijden op te slaan voorkom je dat je alleen maar afhaalmaaltijden hoeft te eten.

Week 39

De baby komt nu niet veel meer aan, met ongeveer 100 gram erbij weegt hij nu zo'n 3400 gram. Hij is nu ongeveer 49 cm lang. Lees meer over 39 weken zwangerschap en bereid je goed voor op de laatste loodjes van de zwangerschap.

37 weken zwanger - 39 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 7, 8 of 9 maanden zwanger is

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 35 reacties.

woman11

Lin86 2 jaar geleden

Hallo. 


Ik zal ingeleid worden in deze week. Een geplande bevalling. Super spannend wel. 

De laatste loodjes nu.

We zijn zo benieuwd naar ons kleine mini me mensje. Klopt een meisje. 

Ze is oh zo welkom. 

Nog meer mama’s in spé die in februari bevallen? 

Lin86

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Vreselijk, ben nu 38 weken zwanger van de tweede. Vindt dit echt een rot zwangerschap. van de eerste totaal geen last. Van deze  al vroeg bekkeninstabiliteit, niet of nauwelijks kunnen slapen, gevoel of je een zware bowling bal overal mee rond sleept en die voorweeen en indalingsweeen niet te houden. Zo zat van. Hoop snel dat de kleine er uit is. Maar zo te lezen hopen dat er meer

woman11

Lin86 2 jaar geleden

Hallo

och jee hoest nu met u?? 

Lin86

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hey ik ben nu ook bijna 38 weken en ook ik begin het zwanger zijn zat te geraken. het is gewoon het afwachten dat het zo beu maakt.zou het nu zo ver zijn of gaat het nu nog een paar weken duren?? ik sport nog dagelijks behalve in het weekend en ben ook niet misselijk geweest.daar ben ik blij om.ach ja nog 17 dagen en we kunnen ons kleine wondertje eindelijk vasthouden?hier hebben we allebei zo naar uitgekeken.allemaal een speodige bevalling toegewenst

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem. Ben nu 38 weken en kan niet wachten totdat het geboren wordt.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Vandag 38 weken + 1 dag. Ik kan niet wachten tot de bevalling gaat beginnen. Baby is erg rustig vandaag. In tegenstelling tot gisteren, toen kreeg ik er flink 'van langs'. Mijn kleine baby is voornamelijk in de ochtend (als ik nog in bed lig) en in de avond (vanaf het eten tot slapen gaan) heel actief.  Ik merk nog niet zoveel van harde buiken, gerommel, etc. eigenlijk. Vraag me heel erg af wat ik moet voelen. Wel af en toe wat steken her en der maar verder eigenlijk nog niet zoveel aan het handje. 

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi dames, Ik ben morgen 27-10-2010 precies 38 weken. Ondanks ik heel blij ben dat me baby heel veel beweegt,ben ik het dragen daarin tegen nu zat!! Ik kan niet w8 totdat hij der is. Ik slaap echt heel slecht en zijn bewegingen zijn zo sterk aanwezig,ik voel zelf een knietje of voetje tegen me ribbenkast dat heel veel pijn doet. Me zwangerschap van 12 jaar geleden,was toen heel anders dan deze.Mijn dochter kwam precies op haar uitgerekende datum op aarde Kan het misschien ook zijn dat het een jongen is of komt het gewoon als je veel ouder ben?? Toen ik van me dochter beviel,werd ik 2 maanden later 23 en nu ben ik zwanger van me zoontje en een maand later word ik 35 Wie heeft er ervaring mee? Liefs Natas

woman11

Lin86 2 jaar geleden

Hay 

Wat een herkenning zeg.  Ben nu 33w en een erg actief kindje vooral als mama wil slapen Hihi. 

Ze houdt me wel gezelschap zo zie ik het ook wel weer. Ben zo benieuwd nu het einde in zicht is. 

Super spannend allemaal. Hoe doen we t als ouders. Hoe wordt je relatie?  Enzovoorts. 

Alles veranderd dat zoiezo. 

Bent u inmiddels bevallen al? Of ook de laatste loodjes? 

Lin86

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik slaap ook vreselijk slecht. Ben vaak wakker en heb moeite om in slaap te vallen. Ik heb onrustige benen en steeds als ik draai of de baby beweegt heb ik een plasbehoefte. Rust je niet echt van uit.  Ik zit tegenwoordig het liefst in een hoge rechte stoel. Op de bank is vaak te krom of te scheef en dan heb ik inderdaad ook voeten (of een knie) in mijn ribbenkast. Niet echt pijnlijk maar wel knetterongemakkelijk.  Ik ben 40 en dit is mijn eerste kind, dus ik kan niet echt relateren aan je verhaal. Ik weet wel dat ik zwanger zijn een behoorlijk zware klus vindt. Ik heb veel pijn gehad en veel ongemakjes.  sterkte met de laatste loodjes  nana

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hey ik ben ook 38 weken zwanger !  helaas zit ik vanaf week 20 voor 100% in de ziektewet invb Bekkeninstabiliteit :-( heel pijnlijk. Mijn vorige zwangerschap ben ik bijna fluitend door heen gegaan. Maar deze is een stukkie zwaarder. Ik hoop dat de kleine snel mag komen :-). Nog even doorbijten en dan straks :-) :-) hoera !! ik denk dat ik daarna alles weer vergeten ben !

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

IK KADISA BEN ZWANGER VAN EEN TWEE KIND IK BEN NU ZWANGER IK BEN 37 WEKEN 3DAGEN IK BEN HET EEN BETJE BUI HET ZIJN DE LAASTE LOOTJES EN HET MOEILIJKSTE IK HOOP DAT HET SNEL KOMT GROETJES AAN ALLE MOEDERS

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Bevallen met 38 weken! (17-7-10) Wat heerlijk om moeder te zijn. Wat ik nergens op een lijstje heb zien staan om aan te schaffen is vochtig toiletpapier Toch wel prettig om inhuis te hebben voor jezelf! Zet 'm op dames! Na een week ben je de bevalling al (bijna) vergeten!

woman11

Lin86 2 jaar geleden

Hoii

Thnx voor de tips. Goed dat je dr zo positief in staat. 


Lin86Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden