redactie

Redactie 3 jaar geleden 54 reacties

foetus-39-weken-zwanger
 

39 weken, hoe staat de baby ervoor

Je baby is in week 39 niet heel veel meer aangekomen, ongeveer 100 gram waardoor hij nu zo'n 3400 gram weegt. Er is deze week weer een centimeter bijgekomen dus hij is nu 49 cm lang.

Het is behoorlijk vol in je baarmoeder, je merkt echt dat je baby voldragen is. Als hij beweegt, dan voel je bijna zijn hele lichaam bewegen.

De bevalling bestaat uit drie fases:

  • De ontsluitingsweeën. Deze fase van de bevalling duurt het langst. De weeën zorgen ervoor dat de baarmoeder open gaat. Zodra er sprake is van 10cm ontsluiting, kan de bevalling beginnen.
  • De daadwerkelijke bevalling. Door tijdens de persweeën flink te persen wordt uiteindelijk de baby geboren!
  • Met misschien je baby op je borst vindt de nageboorte plaats, waarbij onder andere de placenta de baarmoeder verlaat.

De bevalling kan op drie verschillende manieren beginnen. Bij sommige vrouwen breken de vliezen als eerste. Het water is als het goed is helder en wellicht vlokkerig. Als het vruchtwater groen is, moet je meteen je verloskundige bellen. Je baby heeft dan in het water gepoept en zal waarschijnlijk in het ziekenhuis geboren moeten worden. De bevalling kan ook als eerste door middel van weeën worden aangekondigd. Andere vrouwen verliezen eerst de slijmprop die de baarmoeder al die tijd heeft afgesloten. Na het verliezen van de slijmprop kan het overigens nog een paar dagen duren voor de bevalling begint.

De moeder, alweer 39 weken in verwachting

Je kan nu meer last gaan krijgen van harde buiken en deze kunnen erg pijnlijk zijn. Harde buiken aan het einde van de zwangerschap noemen we ook wel voorweeën. Als je (jonge) kinderen hebt, is het verstandig om voor de bevalling en de periode vlak daarna oppas te regelen. Ook een huisdier dat veel aandacht nodig heeft, zoals een hond, moet misschien een tijdje door een vriend of familielid worden verzorgd. Jij bent de eerste dagen na de bevalling waarschijnlijk niet in staat om je hond uit te laten!

Je bevalling komt steeds dichter bij. Misschien begin je daar een beetje zenuwachtig over te worden. Probeer je vooral niet teveel zorgen te maken, je kan het verloop van de bevalling toch niet voorspellen of veranderen. Als je ontspannen probeert te blijven verloopt de bevalling waarschijnlijk een stuk soepeler en zal de tijd ook sneller lijken te gaan. En onthoud dat er natuurlijk verschillende middelen en manieren zijn om de pijn te bestrijden! Bespreek dit tijdig met je verloskundige.

Volgende week

De baby is in week 40 ongeveer 3,5 kilo en 50 cm lang geworden. Tijd voor de bevalling? Of blijft hij voorlopig nog even op zijn plaats? Lees meer over 40 weken zwanger zijn en lees over ervaringen van anderen.

38 weken zwanger - 40 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 7, 8 of 9 maanden zwanger is

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 54 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo mirella, ik las net je berichtje en dacht wat toevallig. mijn eerste zoontje word 12 december 4 en de tweede, als het goed is ook een jongen word 9 juli verwacht. heel spannend en ben heel benieuwd wanneer het nu gaat beginnen. groetjes anoeschka

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo, Ik ben 07-07-2011 uitgerekend, Heb nu sinds 2 weken enorm last van striae die enorm jeukt!! Ontzettend rood, Om het uur maar insmeren maar helpt niet! Verder is er helaas niks aan te doen:( Hopen dat de baby snel komt!!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

vandaag 39 weken en 2 dagen zwanger van de tweede, slaap al sinds week 38 de nachten niet meer door..beeb is vooral snachts erg druk en kan flink steken op mijn schaamstreek..wil zo graag genieten..ben er klaar mee, hopen dat we niet nog al te lang met dit warme weer door moeten lopen!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik ben vandaag 41 weken en 6 dagen zwanger gisteren ben ik gestript strippen is net zoals menstruatie pijn daarna beetje bloed en bloedslijm maar vanacht toch gewoon geslapen vanochtend wakker en niks aan de hand baby beweegt goed als vandaag niet geboren word word ik morgen ingeleid in het ziekenhuis ik denk het laatste ik weet niet of ik harde buiken heb weeen of wat dan ook voel vooral de laatste tijd pijn in bekken en afentoe beetje menstruatie pijn maar verder geen idee ik vind het tot nu toe wel vol te houden zolang mijn kindje het naar zijn zin heb in mijn buik en het maar niet moelijk heb ben ik tevree maar ben morgen 42 weken dus dan mag het wel komen succes met de laatste loodjes dames

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ben ook alweer 39 weken 1 dag ben moe en veel last van me bekken vandaag naar de verloskunde

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi allemaal Ben nu 39 wkn en 3 dgn zwanger. Op zich zit de kleine nog goed, maar al sinds gistermiddag last van weeen. Maar het probleem is dat deze maar niet doorzetten. Ze blijven om de 20 minuten komen. En ze gaan naar de onderrug, dus weet me af en toe geen houding. Te lang zitten is niet prettig, maar steeds maar lopen wordt ook moeilijker. Dus het wordt echt nog flink doorzetten. De gyn heeft vanmiddag gekeken en gelukkig is alles met de kleine nog goed. En hij hoopte maar voor me dat het vannacht door ging zetten. En anders moeten we nog maar even flink doorbijten. En dan volgende week weer naar de gyn. Maar hoop zelf toch wel dat we dit weekend de kleine in de armen kunnen houden. Want dit houd ik niet nog een aantal dagen vol. Allemaal veel succes met deze laatste loodjes.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Vandaag 39 weken zwanger. Heb geen rommel gevoelens of wat daarmee bedoeld wordt weet ik ook niet. Bij de eerste beviel ik met 39 weken en 5 dagen. De vliezen braken en had toen van te voren ook geen gevoel dat het eraan zat te komen. Moet wel zeggen dat het weer echt slopend is. 

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Oohw wat fijn om te lezen dat iedereen het zwaar heeft, zo herkenbaar. Ik ben 39+3. Ik red het opzich nog wel allemaal, mijn rug is echt naar de kl*t*, maar verder hou ik het aardig vol. Heb er alleen zoooooo'n zin in mn kleintje eindelijk te ontmoeten! Heb ook nog niet echt "gerommel" of zo. Probeer echt elke dag wat te plannen zodat de tijd wat sneller gaat, wachten duurt zo lang! Nou dames sterkte allemaal bij de bevalling! Ik hoop voor iedereen dat ze niet de 40 weken overschrijden, want dat lijkt me wel vervelend!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

37 weken zwanger heb heeeeel erg last van mijn harde buik en snacht kan ik niet slapen door de slaaphouding. weet niet hoe ik moet liggen slapen word gek van. rechterzij gaat niet linkerzij ook niet en liggen is onmogelijk hebben jullie dat ook?????

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi allemaal  39 weken zwanger van de tweede, maar de bevalling wil maar niet op gang komen. Ondertussen al 5 keer  een uur weeen gehad, maar doorzetten ho maar. Ben erg benieuwd wanneer onze tweede spruit geboren gaat worden.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden