redactie

Redactie 3 jaar geleden 80 reacties

embryo-4-weken-zwanger
 

Als je 4 weken zwanger bent zijn de bevruchte cellen inmiddels in de baarmoeder  terecht gekomen en hebben zich in de baarmoederwand genesteld. Dit innestelen kan leiden tot wat licht bloedverlies.  Na het innestelen blijven de cellen zich voortdurend delen. Zo worden twee cellen gedeeld tot 4, die vier worden er acht, die acht worden er 16, enzovoort.

De baby als je 4 weken zwanger bent

Aan het einde van week 4 ontstaat er een groepje cellen dat we vanaf dat moment het 'embryo' noemen. Daarnaast beginnen ook de andere, voor de ontwikkeling van het embryo onmisbare 'zaken' zich te ontwikkelen. Zo begint bijvoorbeeld de vruchtwaterzak zich te vormen, net als de amionholte. In deze holte bevindt zich de vruchtwaterzak, het vruchtwater en de baby. Daarnaast wordt ook de dooierzak gevormd, een zak waaruit het spijsverteringsstelsel van de embryo ontwikkeld wordt. Binnen 6 dagen zijn al deze 'zaken' helemaal gevormd.

Aan de buitenkant van het klompje eicellen zitten hechtvlokken die later tot de placenta zullen uitgroeien. De placenta is onmisbaar tijdens de zwangerschap. Er worden belangrijke voedingsstoffen en zuurstof door de placenta naar het lichaam van je kindje gebracht en er worden noodzakelijke zwangerschapshormonen door aangemaakt.

Tip!

Je kan al vanaf het moment dat je zelf weet dat je zwanger bent zo'n leuke gratis babydoos bestellen. Je kan deze babydozen gelijk online bestellen. Wij geven je graag een overzicht van de leukste babydozen die je kan krijgen en daarnaast kan je alvast een voorproefje nemen door te kijken wat er in de "blije doos" zit en wat er in de "baby box" zit.

  • Vraag de Blije doos aan of bekijk de inhoud van de blije doos
  • Vraag de Zwanger Box aan of bekijk de inhoud van de zwanger box

Je kan al vanaf het moment dat je zelf weet dat je zwanger bent zo'n leuke gratis babydoos bestellen. Je kan deze babydozen gelijk online bestellen. Wij geven je graag een overzicht van de leukste babydozen die je kan krijgen en daarnaast kan je alvast een voorproefje nemen door te kijken wat er in de "blije doos" zit en wat er in de "baby box" zit.

Ontstaan van kiembladeren na 4 weken zwangerschap

Als je 4 weken zwanger bent ontstaan er in het het embryo bepaalde kiembladen, waar alle cellen en organen van de baby uit zullen groeien. Er worden drie kiembladen gevormd. Uit het binnenste kiemblad (endoderm) ontstaan de klieren, het longweefstel, de tong, de amandelen, het urinekanaal, de blaas en het spijsverteringsstelsel. Uit het middelste kiemblad (mesoderm) groeien onder andere de spieren, de beenderen, de milt, de bloedcellen, het hart, de longen en de voortplantingsorganen. Uit het buitenste kiemblad (ectoderm) ontwikkelen zich onder andere de huid, de nagels, het haar, de ooglenzen, het oor, de neus, de mond, de anus, het tandglazuur en de borstklieren.

De moeder, 4 weken zwanger

Als je al een tijdje bewust probeert zwanger te worden, zal je de eerste fysieke symptomen wel nauwlettend in de gaten houden. Zo kan je als je 4 weken zwanger bent al last hebben van een lichte misselijkheid. Ook kunnen je borsten nu al een beetje pijnlijk en gespannen aanvoelen. Misschien ben je wat vermoeider dan normaal en is je humeur een beetje wispelturig. Al deze kenmerken kunnen op een zwangerschap wijzen. Maar het duidelijkste teken is natuurlijk het uitblijven van de ongesteldheid. Je verwacht waarschijnlijk dat je aan het einde van deze week 4 ongesteld zult worden. Als dat niet gebeurt, is het tijd voor de eerste zwangerschapstest!
 

Zwanger! En dan?

Zo kort na deze spannende ontdekking hoef je gelukkig niet meteen heel veel te regelen. Je hebt nog even tijd om bij te komen en de gevolgen van de positieve test op je in te laten werken. Wel is het natuurlijk verstandig om meteen een gezonde levensstijl aan te nemen en de alcohol en sigaretten te laten staan.
Je kan uitzoeken welke verloskundigen bij jou in de buurt zitten en hun internetsites een beetje bestuderen.  

5 weken zwanger

In week 5 van de zwangerschap is het embryo nu zo groot als een rijstkorreltje. Jij merkt deze week waarschijnlijk dat je overtijd bent, dus tijd voor een zwangerschapstest! Lees alles over deze week op deze website.

3 weken zwanger5 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1, 2 of 3 maanden zwanger is

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 80 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

steken in het lies/schaambot gebied is heel erg normaal , ik had dat ook de eerste 9 weken dus niet gelijk een aanleiding voor stress en helemaal niet om te denken aan een miskraam. Positief blijven en niet te veel stressen heeft een hele positieve uitwerking op je lichaam en dus ook op je zwangerschap. Ik heb zelf een miskraam meegemaakt dus ik begrijp de zorgen heel goed maar pijn in de onderbuik ,lichte zeurende kram, steekjes in lies/schaambot allemaal heel normaal in het eerste trimester. Ik heb dit zelfs al aan meerdere artsen en mijn verloskundige toendertijd gevraagd!! suc6

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Wat een rare reacties voor dat meisje van zeventien...

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo Butterfly, wij hadden ook van die mixed emotions...blij & onzeker tegelijkertijd. Ik kreeg gelukkig van m'n moeder een baby plankalender kado en daarin kan ik  nu iedere lezen wat ik (mogelijk) kan voelen en wat er allemaal met mij maar ook met ons ienie mini mensje gebeurd.  Focus op het positieve; zo je geef je je kleintje al meteen iets moois mee. Geniet van je zwangerschap...echt het gaat je lukken.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

help test twee weken geleden negatief vandaag opnieuw getest positief ben ik nou zwanger groetjes li

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

yessssssssssssssssss ben zwanger en als het goed is ben volgens de verloskundige 5,5 weken. alleen vind ik die berekening een beetje vreemd want ze berekenen het van de eerste dag van je laatste menstruatie. als ik er mijn eigen berekening op los laat  ben ik nu 4 weken. maar goed we hebben 23 februari onze echo dus afwachten maar weer!!! dit is mijn derde zwangerschap,heb hiervoor 2 miskramen gehad dus we zijn nu wel voorzichtig blij. ik duim voor jullie allemaal groetjes

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo Allemaal, Wij zijn zwanger,om precies te zijn 4weken en 3dagen!!Whhaaaaa En al bij de eerste poging,was wel even schrikken maar natuurlijk harstikke leuk!En spannend! Ik heb geen lichte bloedingen gehad,en alles gaat goed. Heb alleen raar gevoel in mijn buik,net een soort van lichte verkramping ofzo...is dat normaal? Dit is mijn eerste  ben heel onzeker...als alles maar goed gaat..verder nog niet veel bijzonders,alleen dat ik erg veel ruik en mijn aardappels en verse groente niet meer lust...hahaha... Groetjes Sharon.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo alemaal ik heb een zwangerschap test gedaan en die was posetief ik heb van morgen bloed laaten trekken zo dat ik weet of het zo is of niet maar nu zit ik inorm verveel heb wat pijn aan men huupen en aan men onderrug nu ben ik wel wa bang da het een miskraam ga worden ik heb da over een jaar ook had maar zonder zeer en nu doe het pijn ga ik het kwijt graaken of is da normaal  kan iemand me helpen of raad geven alvas bedankt groetjes

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

waarschijnlijk wel !!! je bent best met een bloedafnamme te doen bij u dokter die ga kunnen zeggen of je zwager bent of niet

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo allemaal, hehe eindelijk een site gevonden waar ik alles op kwijt kan. Ik ben 23 en heb een zoontje van 2.5 (echt een lekker ventje) Nu heb ik in dec een miskraam gehad erg moeilijk hoor nooit verwacht dat het zo'n inpact kan hebben. Een twee weken na mijn miskraam had ik gewoon weer mijn eisprong (jes jes jes). Maar op 5 jan werd ik gewoon ongesteld,een beetje teleurgesteld maar ja je lichaam heeft weer even nodig denk ik dan. Gelukkig dat alles weer op tijd en schema liep!! Door voor de volgende poging. Op  19 jan had ik weer mijn eisprong. Hard gewerkt deze maand ..... Nu moest ik wachten tot 1 feb en die dag duurde lang. Ik werd niet ongesteld (jes jes jes) De dag erna meteen weer een test gehaald,maar die gaf negatief aan. Nu 3 dagen overtijd en 6 testen verslonden nog steeds een negatiefe uitslag. Ik ben er bijna zeker van dat ik zwanger ben want ik heb altijd een ciclus van 28 dagen en ben nooit overtijd. Wat moet ik hier mee aan ???? Die onzekerheid maakt me moe. Ik heb geen zwangerschaps kwaaltjes maar dat had ik met de 1ste en 2de zwangerschap ook niet. Moet ik afwachten of gewoon morgen weer een test doen???? groetjes de onzekere moeder

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo, Ik heb hetzelfde. Ben nu bijna 2 weken overtijd......heb twee dagen geleden een test gedaan en die was negatief. Heb wel symptomen: pijnlijke borsten, duizelig, erg opge3zette buik, vooral 's avonds, en zwaar gevoel in onderbuik. Ik heb al twee kindjes (dochter van 3,5 j en zoon van 14mnd), dus weet wat het is om zwanger te zijn. Voel me wel zwanger, maar de test zegt van niet. Wordt je toch zo onzeker van!!! We hebben besloten om nog een paar dagen te wachten, ben dan ruim 2 weken overtijd, en dan nog een keertje testen. Als die weer negatief is dan maar naar de huisarts voor bloedtest.  Weet jij inmiddels al meer, heb je alweer getest of ben je al bij de HA geweest?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden