redactie

Redactie 2 jaar geleden 78 reacties

embryo-5-weken-zwanger
 

De baby als je 5 weken zwanger bent

In je baarmoeder ontwikkelt het embryo, dat nu ongeveer zo groot is als een rijstkorreltje, zich nog steeds in razend tempo. Zo wordt er als je 5 weken in verwachting bent een schijf gevormd, die later uit zal groeien tot het hart van je baby.

Ook beginnen het centrale zenuwstelstel en het skelet zich te ontwikkelen. Aan het einde van deze week begint het hartje van je baby misschien al te kloppen! De spieren beginnen zich in deze week ook al te vormen. De eerste bobbeltjes zijn te onderscheiden, bobbeltjes die later tot de armpjes en beentjes van je baby uit zullen groeien.

Tip!

Je kan al vanaf het moment dat je zelf weet dat je zwanger bent zo'n leuke gratis babydoos bestellen. Je kan deze babydozen gelijk online bestellen. Wij geven je graag een overzicht van de leukste babydozen die je kan krijgen en daarnaast kan je alvast een voorproefje nemen door te kijken wat er in de "blije doos" zit en wat er in de "baby box" zit.

  • Vraag de Blije doos aan of bekijk de inhoud van de blije doos
  • Vraag de Zwanger Box aan of bekijk de inhoud van de zwanger box

De moeder, 5 weken zwanger

Tijdens week 5 van de zwangerschap is de kans groot dat je merkt dat je overtijd bent. Tijd voor een zwangerschapstest!

De veranderingen in je borsten komen ook al op gang. Veel vrouwen voelen in deze beginfase vooral veel tintelingen en een pijnlijk, gespannen gevoel in hun borsten.

Het kan zijn dat de zwangerschap je reukvermogen erg beïnvloedt of zelfs versterkt. Zo kan het zijn dat luchtjes die je eerst heerlijk vond, je nu niet meer kan uitstaan. Het omgekeerde is ook mogelijk, luchtjes die je eerst niet zo bijzonder vond, vind je nu misschien ineens heerlijk. De misselijkheid kan nu ook steeds erger worden. Op onze website vind je een paar tips die hopelijk helpen om de misselijkheid wat tegen gaan.

Kleine voetjes

Misschien is het leuk om alvast een paar kleine babyslofjes te kopen voor de kleine. Deze kan je zolang ergens in het zicht neerzetten zodat je er altijd op een vrolijke en leuke manier aan denkt als de babyschoentjes in het oog springen. Ook kan het leuke zijn om slofjes te geven aan anderen (toekomstig opa en/of oma) zodat zij ook iets in huis hebben waardoor er regelmatig op een leuke manier aan de toekomstige kleine wordt gedacht.

Verloskundige uitzoeken

Aangezien je in de zesde week van je zwangerschap een afspraak moet maken bij de verloskundige, heb je deze week nog de tijd om je te oriënteren. Je kan wellicht om tips vragen bij vriendinnen uit je buurt die al zwanger zijn (geweest) en op internet kijken welke praktijken er allemaal in de buurt zijn. Van de website van zo'n verloskundigepraktijk kan je vaak al een beetje sfeer proeven en zo bepalen of de visie van de praktijk bij je past. Het is handig om een praktijk dicht bij huis te kiezen omdat je -vooral tegen het einde van de zwangerschap- regelmatig op controle moet komen. Ook is de verloskundige dan sneller bij je zodra de weeën begonnen zijn! 

6 weken zwanger

Ben je alweer 6 weken zwanger dan heeft het embryo nu de vorm aangenomen van een soort garnaaltje van ongeveer 5mm lang. Het hartje begint deze week al te kloppen!

4 weken zwanger - 6 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1, 2 of 3 maanden zwanger is

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 78 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi anoniempje.. ik heb zelf een abortus ondergaan toen ik 14 was... voor mij destijds een logische keuze... heb er  nooit spijt van gehad!! doe wat goed voelt voor jezelf.... het is jouw keuze en jij moet ermee leven... en ja, misschien is het egoistisch... maar als jij het wel wilt houden moet je dat zeker doen!! ik zou het nooit voor je man weg laten halen... daar krijg je zeker te weten spijt van... je moet het alleen doen als je het zelf ook wilt!! ik ben nu 5 weken zwanger van ons eerste kindje... 10 jaar na dato!! inmiddels hebben wij een kind ook echt iets meer te bieden dan alleen 2 liefhebbende ouders.. succes met je keuze!! maar als je twijfelt.. niet doen!! Groetjes mama 2 b

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo, iedereen als eerste gefeliciteerd met de zwangerschap. ik ben vandaag precies 5weken zwanger. ik en mijn vriend zijn er super blij mee! het is ons eerste kindje en we zijn een jong stel (19 en 23)! ik vindt het een heerlijke idee, om jong moeder te worden, dalijk als mijn kind(eren) ouder zijn,zijn wij nog lekker jong en actief! iedereen in mijn omgeving is er ook super blij mee en vraagt continue hoe het met me gaat. ik vind het allemaal zo spannend en kan niet wachten tot onze eerste echo! mijn vriend voelt zich al helemaal een troste vader en heeft zelfs al een schattig baby pakje gekocht, ook al is het allemaal nog vroeg! ik hoop dat mijn zwangerschap goed verloopt en probeer zo goed mogelijk op te letten met wat ik eet en drink! ik hoop voor de rest dat jullie zwangerschap ook goed zal verlopen en ik zou zeggen geniet er van! groetjes, jootje

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo, ik ben nu 5weken en 3dagen zwanger. Over 2weken mag ik terug naar de gynecoloog... Ik hoop dat in deze 2weken alles goed blijft gaan. Wat zal ik dan al te zien krijgen ik ben dan 7weken 3 dagen???? klopt het hartje dan al? groetjes

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi, ik ben nieuw. ik ben deze week precies 5 weken zwanger, het is wel raar dat er staat dat het rijstekorreltje eind van deze week misschien begint te kloppen. Ik ben al behoorlijk misselijk geweest, zelfs een dag de hele tijd, werd er zelf niet goed van... hopelijk word dat binnekort anders. Sorry dat ik dit er zo laat op zet maar kon niet slapen... Trusten allemaal en stekte! hopelijk krijgen jullie het niet zo benauwd als mij! Groeten Corien

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi ben

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi, ik ben nieuw. ik ben deze week precies 5 weken zwanger, het is wel raar dat er staat dat het rijstekorreltje eind van deze week misschien begint te kloppen. Ik ben al behoorlijk misselijk geweest, zelfs een dag de hele tijd, werd er zelf niet goed van... hopelijk word dat binnekort anders. Sorry dat ik dit er zo laat op zet maar kon niet slapen... Trusten allemaal en stekte! hopelijk krijgen jullie het niet zo benauwd als mij! Groeten Corien (en gefeliciteerd allemaal)

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hoi allemaal even een vraagje. als ik zwanger zou zijn zou dat nu 5 weken zijn. vanaf de ovulatie dan. ik ben wel heel vaak moe en veel last van me buik. en vaak plassen. 17 sept had ik een positieve ovulatie en daar ook gebruik van gemaakt. ben nu nog niet ongi maar me testen blijven negatief. ik wil het liefst niet naar de dokter. want die zou wel weer zeggen dat ik gewoon moet afwachten. kennen jullie iemand of zelf die ervaring er mee heeft zolang overtijd en negatieve test? bedankt groetjes

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Goedemiddag Allemaal,   Mijn vriend en ik zijn dolblij met de zwangerschap. We verwachten ons eerste Kindje. Nu heb ik gisteren een eerste echo gehad helaas te vroeg dus er kon nog niet met duidelijkheid gezegd worden of de zwangerschap zoals hun het noemen intact is. Ik ben nu 5 weken en 6 dagen zwanger en moet volgende week weer terug voor een echo. Ze dachten dan meer te kunnen zien nu zagen ze ook al wel een vruchtzakje maar wisten niet zeker of ze de embryo zagen. En ook werd mij verteld dat ik een miskraam in mijn achterhoofd moet houden. Maar ze zeiden wel dat ze verwachten voglende week wel wat te zien omdat het heel snel groeit. Nou daar hoop ik dan maar op. Maar moet eerlijk toegeven dan het me even te veel is. Phoe wat een onzekerheid en naar gevoel. Nu maak ik me al heel de dag zorgen.  Zou ik van jullie jullie mening en eventueel ervaringen mogen horen? Veel liefs Tammy

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi Corien,   Ik ben ook nieuw. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik hoop ook voor je dat de misselijkheid snel anders wordt. Helaas heb ik er zelf ook veel last van.   Sterkte en ik hoop dat je je snel beter voelt!   Liefs Tamara

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Goedemiddag, Jaaa, zwanger van nr 2. Nu net 5 w en 4 dagen, ik hoop zo dat alles goed gaat, dan komt mijn droom uit en zitten ze maar 1,5jr uit elkaar. Iedreen veel succes gewenst.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden