Redactie 3 jaar geleden 194 reacties

maandclubs
 

De baby als je 6 weken zwanger bent

Je baby lijkt nu nog meer op een soort garnaaltje dan op een mensje! Het embryo is deze week wel flink gegroeid tot zo'n 5 mm. In 1 week tijd is hij in lengte meer dan verdubbeld!

De komende vier weken worden de gelaatstrekken van je baby gevormd, waaronder natuurlijk de ogen die nu nog aan de zijkant van het net ontwikkelde hoofdje zitten.

Als je  6 weken in verwachting bent wordt de basis gelegd voor de maag, darmen en de longen. Er is ook al een soort bloedvatenstelsel ontwikkeld, waardoor deze week het hartje van je baby kan beginnen met kloppen! Dat hartje klopt dan ook gelijk behoorlijk hard met zo'n 100 tot 130 slagen per minuut. Dat is twee keer zo snel als een volwassen hart klopt! De aorta, de grootste slagader, begint bloed te vervoeren vanuit het hart naar de organen en weefsels.

De placenta begint nu ook te functioneren. De placenta is verantwoordelijk voor het aanvoeren van voedinsstoffen en zuurstof naar het embryo, en zal de afvalstoffen afvoeren.

Tip!

Je kan al vanaf het moment dat je zelf weet dat je zwanger bent zo'n leuke gratis babydoos bestellen. Je kan deze babydozen gelijk online bestellen. Wij geven je graag een overzicht van de leukste babydozen die je kan krijgen en daarnaast kan je alvast een voorproefje nemen door te kijken wat er in de "blije doos" zit en wat er in de "baby box" zit.

  • Vraag de Blije doos aan of bekijk de inhoud van de blije doos
  • Vraag de Zwanger Box aan of bekijk de inhoud van de zwanger box

De moeder

Vrouwen die 6 weken zwanger zijn voelen zich vaak misselijk, met name in de ochtend. Na het eerste trimester neemt de misselijkheid gelukkig af. Als je erge last hebt van misselijkheid ben je waarschijnlijk nog niet veel aangekomen of zelfs gewicht kwijt geraakt. Vrouwen die (bijna) geen last hebben van misselijkheid zijn misschien wel al wat aangekomen. Ook bestaat de kans dat je ineens trek krijgt in de meest vreemde etenswaren (zoals de bekende augurken / zure bommen), terwijl je bepaald eten waar je voor de zwangerschap dol op was nu niet meer door je strot kunt krijgen!

De groeiende baarmoeder begint steeds meer druk op je blaas uit te oefenen, waardoor je waarschijnlijk vaker moet plassen. Dit komt overigens ook omdat je lichaam op dit moment extra hard werkt om de afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Je borsten zijn als  je 6 weken zwanger bent vaak erg gevoelig en gespannen. Ook kunnen de aders in je borsten nu een stuk duidelijker zichtbaar zijn dan voor de zwangerschap. Het gebied rond je tepels is nu waarschijnlijk donkerder van kleur en ook wat groter geworden.

Praktische zaken

Het is nu tijd om contact op te nemen met je huisarts of met een verloskundige. Je kan dan een afpraak maken voor de eerste echo die meestal rond de 10e tot 12e week van de zwangerschap wordt gemaakt. Ook is het belangrijk om nog steeds foliumzuur te blijven slikken tot rond de 10e week van de zwangerschap. Daardoor wordt de kans op een baby met een open ruggetje of een open gehemelte kleiner.
Ook is het belangrijk om je te verdiepen in je voeding. Een aantal voedingsmiddelen kan je beter laten staan tijdens je zwangerschap, zoals rauw vlees en natuurlijk alcohol. Kijk op onze pagina over voeding tijdens je zwangerschap voor meer informatie hierover. 

7 weken zwanger

De baby is nu zo'n 12 mm lang. Ben je zeven weken zwanger dan zijn de armen en benen al duidelijk te onderscheiden. Bereid je voor op week zeven en lees gelijk de reacties van andere vrouwen die deze week alweer achter de rug hebben.

5 weken zwanger - 7 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1, 2 of 3 maanden zwanger is

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 194 reacties.

Anoniem 3 jaar geleden

hallo allemaal, ik heb ook sinds 3 weken terug een positieve zwangerschapstest in mijn handen gehad.. mijn grootste wens ging in vervulling. zwanger??!!!! ongelofelijk kon mn ogen niet geloven maar gelukkig was ik zeker. nu heb ik 29 februari de eerste echo, ik zou dan zo'n 7 weken zwanger moeten zijn. aangezien ik nog geen bevestiging heb gehad dat ik een wondertje in mijn buik draag is het nog steeds onwerkelijk.. ik kan haast niet wachten tot de eerste echo :) iedereen gefeliciteerd met jullie zwangerschap

Anoniem 3 jaar geleden

6 weken zwanger, net zijn eerste echo gehad

Anoniem 3 jaar geleden

hoi hoi ik ben 6 weken en 1 dag zwanger. was vorige week met 5 weken bij de gynacoloog om een echo te maken, helaas was daar alleen een verdikt baarmoederslijmvlies te zien. Nu moet ik 1 april weer terug komen. hopelijk dan wel wat te zien?!!? Kent iemand dit?? Ook heb met vlagen last van misselijkheid en mijn borsten beginnen nu echt pijnlijk te worden en mijn tepels gevoelig.. Ook heb ik last af en toe van mijn onderbuik/schaambot heel vaag .. Het gevoel dat ik elke x naar de wc moet en om de haverklap te moeten plassen.. Kan iemand mij hier iets over vertellen ??

Anoniem 3 jaar geleden

hallo, ik heb een vraagje...ik heb n u 2 testen gedaan en waren alle 2 negatief... maar omdat ik vorrige jaar wt mee gemaakt heb mag ik geen testen meer doen..toch was ik eigenwijs en deed ik het toch.. maar ze ware dus negtief... Ik ben nu iets langer dan 2 weken overtijd en heb af en toe steken onderin mn buik,moe,misselijk,hoofdpijn en duizelig.. En de dag na dat het ingenesteld zou zijn verloor ik een HEEEEEL klein beetje bloed met slijm.,. verlies nu ook veel wit.. Wat denken jullie?? Groetjes Denise

Anoniem 3 jaar geleden

hallo annoniem, ik heb in dec ook bloed verloren was toen 8 weken het was erg weinig bloed maar ik weet bij elke bloeding moet je de verloskundige bellen. Dat heb ik toen gedaan en kon meteen terecht voor een echo. We kregen toen te horen dat het hartje niet meer klopte en de volgende dag heb ik een miskraam gehad. Dus ik maak je niet bang maar raad je wel aan om even de verloskundige te bellen. Ik ben nu na die miskraam weer bijna 6 weken zwanger. gelukkig nog geen bloed verlies gehad maar elke toilet bezoek is voor mij erg spannnend. ik moet 12 april voor een echo is zeker spannend. Laat effe horen hoe het verder gaat. vriendelijke groeten c.n

Anoniem 3 jaar geleden

hello (aanstaande) mamma's! ;) ik ben nu (ong) 6 weekjes en 5 dagen in blijde verwachting.. ben sinds vanmorgen ook misselijk.. ben er aan de ene kant qwel blij mee,want ik maakte me ongerust omdat ik niks voelde.. maar ik heb ook al een week ofzo helemaal geen eetlust..:S en daar maak ik me ook best wel zorgen om.. ik krijg er gewoon nix in! zijn er nog meer aanstaande mamma's die hier last van hebben?? of eventuele tips zijn ook welkom~! gefeliciteerd en veel geluk allemaal!!! Liefs saartje

Anoniem 3 jaar geleden

Hallo daar, Ik ben totaal niet thuis in de wereld van forums en dergelijke, Maar ben toch wel even nieuwsgierig. Ik ben nu 6 weken zwanger ( vanaf eerste dag van laatste ongesteldheid) na ongeveer 5 maanden oefenen. Ik vraag me af; ben ik nou de enige die de hele dag aan niets anders kan denken, die 1000 keer per uur gaat kijken of ze misschien iets van bloed verliest....... ik heb de hele dag door een soort van lichte menstruatie pijn, beetje zeurende pijn onderin, straalt uit naar mijn benen verder hele gevoelige borsten en kan hier snachts van wakker worden. Ik heb over twee weken een echo ( dus met de 8 ste week) dit ook omdat ik me zorgen maak aangezien ik na de sex veel helderbloed verloor ( dit was hierna ook gelijk weer over) Ik hoop op meer aanhangers

Anoniem 3 jaar geleden

dit is by the way me nieuwe naam.. net ff aangemaakt hihi LIEFSSS

Anoniem 3 jaar geleden

Hoi jenni! Ik ben ook vandaag 6 weken zwanger, en heb vorige keer met 6 weken en 2 dagen een miskraam gekregen.. En idd ook ik kijk steeds op de wc.. Die menstruatie achtige pijn heb ik ook, dat is gewoon je baarmoeder die moet groeien! En ik word ook 's nachts wakker van mn borsten  haha,. maar dat zijn allemaal signalen dat het goed zit! En helaas als het fout gaat kun je er niks aan doen.. Ik heb ook over precies 2 weken een eerste echo hihi. Probeer te genieten! xxx janna

Anoniem 3 jaar geleden

Heb je al geprobeerd om een andere test te doen van een ander merk. Ik heb vorige maand namelijk het omgekeerde gehad. 3 positieve tests en uiteindelijk heel heftig ongesteld. Tip: test niet te vroeg en als je het echt niet vertrouwd even de huisarts bellen. suc6

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden