redactie

Redactie 3 jaar geleden 40 reacties

foetus-8-weken-zwanger
 

8 weken zwanger, hoe staat de baby ervoor

Je baby is als je 8 weken zwanger bent ongeveer zo groot als een hazelnoot. Het hoofdje van je baby begint deze in deze week 8 al zijn definitieve vorm aan te nemen! Het is in verhouding tot de rest van zijn lichaam nog wel erg groot, nog groter dan de romp. Dat zal voorlopig ook nog zo blijven tot de romp steeds harder begint te groeien.

Rond week 40 van je zwangerschap neemt het hoofdje nog een kwart van de totale lengte voor zijn rekening. Er zijn nu al neusgaten en ogen gevormd, al zitten de ogen nog steeds aan de zijkant en zijn ze nog bedekt met huid. De kaken, mond en het binnenoor zijn zich ook hard aan het ontwikkelen.

Ben je 8 weken in verwachting dan is de staart van het embryo bijna helemaal verdwenen, waardoor het embryo ook meteen een menselijkere uitstraling krijgt. In de buikholte van het embryo is de lever inmiddels zo groot dat hij een bobbel vormt. In de navelstreng worden de darmen ontwikkeld, die naar de buikholte zullen verhuizen op het moment dat het lichaam daar groot genoeg voor is.

Tip!

Je kan al vanaf het moment dat je zelf weet dat je zwanger bent zo'n leuke gratis babydoos bestellen. Je kan deze babydozen gelijk online bestellen. Wij geven je graag een overzicht van de leukste babydozen die je kan krijgen en daarnaast kan je alvast een voorproefje nemen door te kijken wat er in de "blije doos" zit en wat er in de "baby box" zit.

  • Vraag de Blije doos aan of bekijk de inhoud van de blije doos
  • Vraag de Zwanger Box aan of bekijk de inhoud van de zwanger box

De moeder, 8 weken zwanger

De hard groeiende baarmoeder kan steken in je maag veroorzaken, een vervelend gevoel maar gelukkig wel ongevaarlijk. Je lichaam produceert nu bovendien hormonen die je baarmoeder ontspannen waardoor je baby goed kan groeien. Dezelfde hormonen zorgen er helaas ook voor dat je darmen het ook een stuk rustiger aan doen waardoor je stoelgang enorm kan vertragen. Ook moet je daardoor misschien meer boeren en winden laten. Door veel vezels te eten en voldoende te drinken kan je je darmen weer wat harder laten werken.

Medicijngebruik

Als je voor je zwanger werd medicijnen gebruikte, dan is het belangrijk dat je navraagt of je medicatie geen gevolgen heeft voor je ongeboren vrucht. Dit kan je bij de huisarts navragen. Wellicht moet er gedurende de zwangerschap naar een alternatief medicijn gezocht worden of zal je zelfs helemaal moeten stoppen met de medicatie.

9 weken zwanger

De baby is in week 9 van de zwangerschap zo'n 2,5 cm lang, ongeveer de grootte van een walnoot. Deze week ontwikkelen de gewrichten knie, elleboog, schouder, enkel enz. zich erg hard.

7 weken zwanger - 9 weken zwanger - Ons forum voor iedereen die 1, 2 of 3 maanden zwanger is

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 40 reacties.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hoi Lis Ik zelf ben nu ook 8 weken zwanger , en ik ben ook mega beroerd ik dacht eerst dat ik de griep had! En wist dat ik over tijd was , mijn vriend vroeg steeds waarneer ik ongesteld zou worden , en antwoorden steeds dat ik het wel zou worden ( niet dus) . Ik merkte wel aan mijn borsten dat die wel wat groter waren . En at ook veel chocolade en veel mona toetjes ... :) , achteraf verklaarde dit alles . Maar de beroerd die ik heb , heb ik nog steeds . :( Als of ik de griep heb , zweet aanvallen , en noem het maar op . Af en toe denk ik als dit die negen maanden aan moet blijven dan hoef dat niet voor mij. Maar ik denk dat dit wel gaat veranderen eerste paar weken zijn het ergste ( zeggen ze)  . Dus gaat daar van uit dat het de eerste paar weken er bij zij zal horen . Ik wens jou heel veel zwangerschaps geluk toe .... En ook voor de andere zwangere onder ons... Groetjes Mirella

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

mijn vriendin is 8 weken zwanger en overweegt abortus te plegen heeft al een 2de afspraak dinsdag .... het is wel de 2de keer in 6 maanden als haar vriend ben ik daar zacht uitgedrukt niet gelukkig mee maar volgens de wet is de vrouw baas over eigen buik .... en in een abbortus fabriek lachen ze me uit als ik zeg dat dit echt geen noodsituatie is ..... ik vraag me nu wel af wat als ze het een volgende keer wel wil houden ??? wat zijn de risicoos dan ??? scum_bag13@hotmail.com

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ik heb dat ook de ene dag zijn  mijn borsten heel gevoelig en de andere dag minder maak je niet druk vertrouw op je lichaam !!

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

halo all over 3 dagen ben ik ook 8 weken zwanger. als ik alles lees van iedereen met die miskramen krijg ik toch wel angst. ik wens julie all heel veel sterkte met het verwerken ervan, heel veel liefde licht en kracht bij deze nieuwe zwangerschap

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

hallo. ik ben2d terug bij de gyn geweest,het hartje horen kloppen. maar vannacht  ben ik bloed gaan vloeien ,wel licht maar het was er. heb met de huisartsenpost gebeld en ze zeggen dat het kan duiden op een miskraam! ik moest van ochtend terug bellen heb ik ook gedaan. ik vloei nu niet maar heb rare steken in mijn buik moet om 15 uur terug bellen en dan hoor ik meer. ik hoop dat toch alles goed mag zijn met ons kindje!zou het niet zo mogen zijn moet ik toch maar positief blijven .heeft hier iemand ervaring mee?

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo Ik ben ook 8 weken zwanger en ben serieus met mij partner aan het nadenken over een abortus. We vinden het beide een ondraaglijke keuze. Maar gezien we onverwachts zwanger zijn geworden Door het gebruik van een spiraal Door. En dan ook nog het feit dat het financieel niet heel breed heben. Ik zelf als vrouw begrijp jullie dames wel het is een wondertje iets moois!!! Maar ik vind wel dat je er beide achter moet staan. Mijn partner heeft het idee dat een hoop elende op ons dak gaan krijgen. Ik denk er zo niet over. We weten e ht niet wat te doen nu. Hij geeft aan mij niette kunnen dwingen tot een abortus en vind dat ik hem niet kan dwingen voor een kind te zorgen. We hebben donderdag de 2de afspraak bij de verloskundige. Het is zo makkelijk om mensen te beoordelen op een situatie die jouzelf niet aanstaan. Maar soms heb je geen keuze... en heb je een toekomstige kleine helaas niets te biedenomdat jezelf niets hebt... Is dat dan wat wel een goede keuze is? Ik weet het allemaal ff niet.

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

ik vind dat je gelijk hebt.. ikzelf ben nu ook bijna 8 weken zwanger van iemand waar ik niets mee heb en hij weet er ook van.. ik ben zelf ook tegen abortus.. want zodra je gemeenschap hebt weet je dat de kans er is.. ik zelf was wel aan de pil maar dat is ook geen 100 procent zekerheid.. das wel bewezen.. maar ik hou t kindje ook en die man die houd ook zijn verantwoordelijkheid als vader zijnde.. we waren er allebei bij en nemen de verantwoording in eigen handen.. als je je te jong vind voor een kind zou ik voldoende anticonceptie gebruiken en anders je verantwoording nemen voor je eigen daden.. het kindje heeft er ook niet om gevraagd al is het nog zo klein.. groetjes Carla

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

misselijk, misselijk, misselijk! heb gelukkig gelezen dat als de misselijkheid vermindert, het niet meer terug komt! Laten we het hopen, overmorgen naar gynaecoloog en daar zal ik hem een lijst van ongemakken geven, want ik ben nog nooit zo zwanger geweest. Ben zwanger van mijn vierde, heb al een zoontje, maar heb 2 miskramen gehad. Ik ben super blij dat ik zwanger ben, maar voel mij in deze periode van mijn zwangerschap echt machteloos   Succes iedereen x

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Hallo, ik had ook een implanon, heb die laten verwijderen en een maand later was ik al zwanger. De dokter zei tegen mij dat je in het begin misschien wat moeite kan ervaren om zwanger te worden, maar ik ben nog jong en het is allemaal snel gegaan. Ondertussen ben ik nu zo een 2 maand zwanger en donderdag voormiddag moet ik naar gynaecoloog. Dus als je denkt dat je zwanger bent, ga gewoon achter een testje en dan zie je wel   Groetjes x

anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Beste anoniem. Hopelijk heb je het kindje gehouden. Weet je hoe intens groot je verdriet kan zijn. Misschien niet meteen maar jaren later. Denk aan adoptie

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 

 

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden