Zwangerschap melden op werk

Naam: Rox1986
|
Lid sinds 28 feb 2011
Ik ben deze week 7 weken zwanger. Op 10 maart heb ik mijn eerste echo bij de gynaecoloog en op 17 maart een eerste kennismaking met de verloskundige. Op werk weten ze nog van niets omdat ik nog ik een vroeg stadium zit. Nu gaan toch de afspraken komen en ik kan geen smoesjes blijven verzinnen. wil ook geen vrij nemen voor de dagen dat ik naar het ziekenhuis moet. Wat kunnen jullie mij adviseren?

No Avatar
Aviator on
Naam: mommyD
|
Lid sinds: 24 sep 2010
In mijn situatie heb ik alleen mijn manager ingelicht en geregeld dat ik naar de afspraken kon. Tegen andere collega's heb ik niet gezegd waar ik heen ging, ik heb een keertje gezegd dat ik naar de tandarts moest toen er gevraagd werd wat er was.
Uiteindelijk werd het al gauw duidelijk, omdat ik heel wat keertjes over mijn nek ging tijdens het werk ;-)

No Avatar
Dinh on
Naam: Dinh
|
Lid sinds: 18 feb 2011
Ikzelf heb het alleen tegen mijn tactisch beheerder gemeld. Maar mijn echtgenote heeft het haar werkgever nog niet verteld, al hebben die wel lopen gissen, toen ze vroeg dat ze een middag vrij moest hebben voor een doktersbezoek. Ze maakten er grapjes over, maar volgens mij weten ze het niet. Op het moment dat ik haar kwam ophalen in de winkel, feliciteerden ze me wel, maar toen ik vroeg waarmee, zeiden ze lacherig, je vrouw is toch zwanger? Waarop ik vroeg:Oh? Is dat zo? Dat zal ze toch zeker eerst tegen mij zeggen???

No Avatar
Graafjes on
Naam: Graafjes
|
Lid sinds: 30 nov 2010
Ik ben het eens met MommyD.

Ik heb het ook mijn manager verteld maar de rest niet.
Zo kon ik naar de afspraken en als ik te misselijk was ziek melden zonder smoesjes

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Ik moest het al vroeg vertellen omdat ik al vroeg een buik had, en het werk dat ik doe niet bepaald veilig is voor een zwangere (politie)... Maar heb het alleen tegen mijn directe manager verteld. Logish dat men het wel wist zodra ik een overplaatsing kreeg, maar ze komen er toch achter ;)

No Avatar
girlygirl on
Naam: girlygirl
|
Lid sinds: 24 okt 2010
Ik heb eerst ook gezegd dat ik naar de tandarts moest.
die smoes heb ik 2 x gebruikt...
Toen ik 12 weken zwanger was, heb ik 's ochtends mijn chef ingelicht en 's middags de rest van de collega's.

Succes ermee!

No Avatar
MamaLin on
Naam: Lincy
|
Lid sinds: 30 dec 2010
kun je niet buiten je werktijd de afspraken plannen? Bij ons hebben ze op maandagavond altijd tijd voor echo's en intakegesprekken, echt ideaal! Ik heb het pas met 12 weken verteld aan mijn werkgever trouwens..

No Avatar
wennie81 on
Naam: wennie81
|
Lid sinds: 23 okt 2010
Ik heb het met 7 weken verteld, aan mijn leidinggevende.
Ik was toen al zo ziek, dat ik niet kon werken, en vond dat mijn leidinggevende recht had op de waarheid. Zij heeft het wel aan de directeur verteld (ik ben ook leidinggevende vandaar), maar de rest heb ik het allemaal zelf verteld met 12 weken.

En als je nog niets wilt vertellen. Dan moet je een keer naar de huisarts en een keer naar de tandarts.
Als je de eerste echo hebt gehad en het is goed, kan je altijd besluiten je leidinggevende in te lichten. Dat heb ik ook gedaan na de echo pas.

Later zullen ze je de smoesjes heus wel vergeven.

No Avatar
Rox1986 on
Naam: Rox1986
|
Lid sinds: 28 feb 2011
Bedankt voor jullie reacties! Vanmorgen ben ik samen gaan zitten met mijn directe collega en afdelingshoofd. Ze zijn hartstikke blij voor me en vonden het onzin dat ik zo zenuwachtig was om het te vertellen. Zij hebben beloofd hun mond te houden tot ik mijn eerste echo en onderzoek gehad heb en dan ga ik het zelf vertellen. Nu maar hopen dat alles spoedig gaat verlopen :)

No Avatar
Jennefer Pers on
Anoniem
Naam: Jennefer Pers
Zie je wel Rox? Zorgen voor niets :) leuk dat je hoofd er blij mee is, en nu maar lekker genieten! En hey, gefeliciteerd he? ;)

Ontmoet anderen

Ook uitgerekend en vind je het leuk om met anderen in contact te komen? Ontmoet aanstaande moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend als jij. Praat gezellig mee over jullie zwangerschap en deel tips en ervaringen. Ga naar je eigen Maandclub!

Plaats een reactie

Volg ons op social media

Laatste reacties

En een paar dagen later had ik het pakketje in mijn handen! Ik hield van de...
Zegt: Klasiena_1990
33283
De eerste regel van mijn schoonheid repertoire, want ik was echt weggeblazen...
Zegt: Olivia1Wouters
33282
Ik ben Debby 19 jaar ik moest nu al 2 dagen geleden ongesteld worden en ik ben...
Zegt: Debby de vos
33280
Hey iemand met het volgende ervaring? Heb een heel lichte periode gehad zoon...
Zegt: Annoniem
33279